Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знаех,че тоя безумец може да разсъждава.
471
1
 
28
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
По каква логика някакъв *** ще ми дава оценка на страната!? Кой си ти!? Кой ти иска мнението!? Смятайте, как изглеждаме в очите на щатите, щом са ни изпратили за посланик някакво мушкато!!! Те затова се разбират с гербера! Ама на края и за двамата ще има- бегония!
470
0
 
15
 
! Отговори
войн преди 11 години
Няма да гласувам пак за Бойко,вдигна ми цигарите,нали щеше да се справя с Доган,мухльооо......къде са ти инвестициите,стига*****и на САЩ и Турция, ЛЪЖЕЦ долен!!!!!!!!!!!!!!!
469
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров знае много но му е забранено да говори ,Моля ви не ми поставяйте минуси
468
0
 
19
 
! Отговори
До Radiacionen tip преди 11 години
+++++++++"Ей, шматарок, ей, анки, ядрената енергетика няма алтернатива, нито като цена, нито като КПД. Белене няма алтернатива за България. И стига с тия комунисти, царисти, подкупи, комисионни и т.н. Проекта за АЕЦ Белене получи разрешение за строителство от ЕК. Ако той беше негоден, както американските поклонници упорито се опитват да ни убедят, то ЕК щеше да даде зелена светлина, ама друг път. Само гледайте, какво ще се случи след време, с толкова прокламирания от тиквата 7 - ми реактор. " ++
467
0
 
14
 
! Отговори
Елена преди 11 години
Г-н Уорлик,разсъждавайте за "справедливите заплати" в България.Учителка съм и нищо друго не съм искала да уча и работя(диплома средно 1984г.-5.82)Знам,какви коментари следват,но кадидаствах само Начална училищна педагогика.Сега упреквам управляващите,че насила ме отказват от професията(не децата,те намат вина за заплащането ми и заслужават всичко ,което мога да им дам).
466
1
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
до 483Мързел и готованщина е това, че като не ти стигат парите, само ревеш, вместо да действаш и да направиш така, че да започнат да ти стигат. Мързел и готованщина е това, че докато те грабят и се гаврят с теб, ти стоиш безучастно и не правиш абсолютно нищо, за да имаш достоен живот. Кюташ си там пред компютъра за някакви мизерни 800 лв. и чакаш някой друг да смени статуквото, а ти после само да ползваш облагите.
465
0
 
22
 
! Отговори
ПУРКО преди 11 години
Тоя действа като оня от летището в Бургас. Ама тоя е дипломатичен, дипломат!
464
0
 
14
 
! Отговори
на майка им преди 11 години
всичко, което се случва в България е в угода на САЩ ,Турция и Израел. Бойко е най- послушния лакей на тази тройка. Спряхме АЕЦ Белене, за да внасяме от Турция, не си разработваме ние находищата, даваме ги на чужденци, водим външна политика, която прави България мишена- предатели от ГЕРБ, мислете, че и вие имате роднини, няма да сте все на власт, за бойко знам-цветелинка ще го прибере и ще го храни,Плевнелиев ще дава под наем незаконната си вила на морето, цв - също-има 6 апартамента,само наемът
463
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като чета разбирам само едно- българите още не са прогледнали и на следващите избори пак ще направят грешка -хора това че цял ден го обиждате този няма да го направи по нисък от вас , това че пред компюъра ще си излеете гнева няма много да ни помогне научете се да разсъждавате да четете да анализирате действието и бездествието на хората от който зависи вашия живот
462
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тоя изобщо кво се обажда и ни дава акъл, изобщо за какъв се мисли че си позволява да говори, той даже не е български политик или управник, просто някакъв посланик, кно изобщо си отваря устата по тия въпроси, че и нагло твърди че било справедлива цена... То бива и не бива ама чак пък толкоз, аз несъм видял друг посланник да си позволява толкоз...
461
0
 
16
 
! Отговори
I HATE USA преди 11 години
Заради тоя намразих САЩ
460
0
 
24
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Да изгоним Гланцираната устна от България- след Боко е той! Ако трябва- протест! И тоя *** ни *а!
459
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде сте ве гербави къде ви е референдума за аец и тоя да се обяви за персона нон грата за намеса във вътрешните ни работи.
458
0
 
22
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
И ти, и Боко сте за при мен! Глупости, глупости, групости! Как ви събра Господ- не знам! С тая шистов газ и тая зелена енерги фани единия- удари другия! Единия ми ходи по гей паради, другия мачове рита!?!?!? Вие политици или палячовци сте!? Ако бяхте по времето на римската империя щяхте да сте държанка и гладиатор- клоун! ПФУ
457
0
 
20
 
! Отговори
Посраник Уродлик преди 11 години
Ето какво ви съветва Уродлик:- Спрете да пушите! Той не харесва цигтаритне. - Не бъдете нетолерантни - *** и турците са вашето бъдеще.- Станете хомосексуалисти - той харесва хомосексуалистите- Станете русофиби, започнете война в Сирия и Иран - умирайте за неговата кауза- Плащайте си новата цена на тока и ГЪЛТАЙТЕ! Във всяка нормална държава, подобен наглец нямаше да стои и 2 дни на поста си, но нашият външен министър е интимен с него, за това и няма да има протестна нота!
456
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия *** се оказаха най-смотаното управление дето сме имали някога начело с шивача Бико тиквен .
455
0
 
18
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Ей, шматарок, ей, анки, ядрената енергетика няма алтернатива, нито като цена, нито като КПД. Белене няма алтернатива за България. И стига с тия комунисти, царисти, подкупи, комисионни и т.н. Проекта за АЕЦ Белене получи разрешение за строителство от ЕК. Ако той беше негоден, както американските поклонници упорито се опитват да ни убедят, то ЕК щеше да даде зелена светлина, ама друг път. Само гледайте, какво ще се случи след време, с толкова прокламирания от тиквата 7 - ми реактор.
454
0
 
19
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
По данни на БСК за периода 2015-2020 г. при сегашното развитие на ВЕИ цените ще нараснат с 58% за индустрията и 113% за населението. До момента надбавката за зелена енергия е нараснала с 300%. България е единствената страна в Европа, в която има монополен електро-и газов пренос. Корпоративна политика ние наричаме корпоративният колониализъм. И ПОСЛЕ- ЗАЩО НИ Е АЕЦ- БЕЛЕНЕ!!!
453
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИСЛЕТЕ. мислете НЕДЕЙТЕ ДА ПИШЕТЕ САМО ГЛУПОСТИ