Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
0
 
10
 
! Отговори
. преди 11 години
тоя е страшен лумпел и физиономията му е такава
491
0
 
16
 
! Отговори
Боби Турбото преди 11 години
*** У ПЕСЪК ***, в Америка също не били доволни от цените на тока?!? Само дето там не са доволни от 6 цента на заплати от 2000 долара на горе, а ние тук плащаме по 15 цента на заплати от 1000лв. доход на цялото семейство ако и двамата имат "хубава" работа! КЪШ *** *** И ВСИЧКАТА АМЕРИКАНО -ЛИЖЕЩА *** ДА СИ Я ВЗЕМЕШ С ТЕБ...
490
0
 
6
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Г-на мисля се изказва не където трябва, това първо.Второ, ако той има точни данни за това как се изчислява тока в Б-я, нека ги представи. Явно има повече информация от народа.
489
0
 
5
 
! Отговори
до чиновник преди 11 години
въобще не те разбирам- като си кютам лошо, като стачкувам , пак лошо. Ти нещо не си наред. Разкажи ти как живееш, как си живял, за да ти разбера позицията.
488
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик да дава акъли другаде ...
487
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 11 години
до 529На мен по ми е интересно тук на кой е гадже.На Цветанов или на Биби..и ли ги оправя и двамата,хаха...А чрез тях оправя и всички нас,за съжаление....А най-интересно ми е кога най-сетне големия "мъжкар" Бойко Борисов ще признае че не е никъв мъжкар,а си е обиновен съединител,хаха...
486
0
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 11 години
А Борисов и Дянков си живеят в Бояна на държавна издръжка, вдигнаха си заплатите, откриват плочки и постни пици, и се подиграват с цялата българска нация.
485
0
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
до 526Вие тъмносините, които висяхте по градинките уж гладни стачки да правите, в действителност сте ***, които показахте на всички международни спекуланти и далавераджии, че България е разграден двор, където всеки може да дойде и да си вземе, каквото му харесва. Показахте, че повечето хора нямате абсолютно никаква яснота как се случват нещата и съответно можете да бъдете баламосвани по елементарен начин, както и става вече 23 г.
484
0
 
2
 
! Отговори
до 530 преди 11 години
това е същата работа като с делата- гражданите съдят държавата в Страсбург, не плаща съответния съдия, срещу когото е делото- плащаме всички ние. Знаеш ли колко пари годишно се изплащат като обезщетения по такива дела 280 мил лева.
483
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБЕРОВ ШЕНГЕН преди 11 години
Това е злоупотреба, това е престъпление, това е трафик на хора. С тези думи Младенов определи ситуацията със сънародниците ни в Швеция.
482
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Засега ще бъдат отпуснати около 150 хил. лв. за връщане на сънародниците ни България..."."...тези, които са подвели българите за работа в Швеция са мошеници, измамници и престъпници...".А Бюрата по труда и Социалното министерство къде спят пак? А МВР? А МВнР?А колко българи са в Швеция по тези "договори", за да се отпускат 150 000 лв за връщането им?
481
0
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Тая на кой е бил гадже- на Ран или на Ът? Мистерия!
480
0
 
6
 
! Отговори
Курбалай преди 11 години
В България населението е започнало опити да събира ток в кофи и буркани, а междувременно продължава да дава подкупи, за да избегне отговорност за извършени престъпления.
479
0
 
10
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Досега единственото нещо, от което ми се е гадело откакто се помня е гадна, мазна, блажна ! За втори път ми се случва днес, само като погледна тва на снимката!
478
1
 
3
 
! Отговори
до чиновник преди 11 години
аааааааааааааа, да се разберем. Някога не чаках, бях син-син, та тъмно син, ходих по митинги, бдения, палаткови лагери, после видях ,че всичко е театър, че докато аз стачкувам , едни хора правят банки, после ги фалират, купуват заводи за 1 долар, после ги продават за милиони, едни мафиоти забогатяват и дерибействат, после ги убиват и идват нови. Едни и същи политици- иван костов 23 години какво работи, а получава 10 пъти повече от мен- един работен ден няма
477
0
 
9
 
! Отговори
Карла преди 11 години
На протестиииии! За горите, за тока, за Белене, за Борисов и Уорлик! Довиждане-е-е!
476
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 11 години
Тоя вампир до кога ще се изказва по вътрешнополитически въпроси? Гад нечистива! С американски стандарт може и да е справедлива цената:( аман от акъли
475
0
 
16
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира. ХАХААХХА, Ама кой го интересува твоята персона! Ти си един Азис, който само ни го натрапват отвсякъде, но дразниш!!! Пардон, Азис поне може да пее, ти- какво можеш!?!?!?
474
0
 
8
 
! Отговори
Чужденец преди 11 години
до Radiacionen tip 517Логиката е, че сте малодушен народ, разединени и без чест и достойнство, а страната си сте обърнали на ***. Целия свят вижда, че в България всеки може да прави и прави, каквото си иска, а българите не предприемат никакви защитни действия, когато някой се гаври с тях.
473
0
 
14
 
! Отговори
Homer преди 11 години
Марш веднага от българска земя!!!