Кабинетът "Борисов" оцеля отново

136 депутати подкрепиха правителството на ГЕРБ при вота на недоверие
Обновена: 26 юли 2012 14:56 | 26 юли 2012 09:23,
641
Кабинетът "Борисов" оцеля отново
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Правителството на Бойко Борисов оцеля и при четвъртия вот на недоверие. При гласуването в парламента 136 депутати подкрепиха кабинета, 72 бяха против, а двама независими се въздържаха.

Вотът на недоверие беше поискан от народни представители от БСП, ДПС и независими заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".

Искането беше внесено в парламента след последния критичен доклад на Брюксел за страната ни.

Още по темата
Правителството подкрепиха депутатите от ГЕРБ и независими. "За" вота гласуваха вносителите от Коалиция за България и ДПС и един независими.

Синята коалиция и "Атака" не участваха в гласуването. В пленарна зала бяха вицепремиерът Цветан Цветанов и министрите Диана Ковачева, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, обяснявайки отрицателния си вот, че, когато някой иска смяна на политиката и на управлението, трябва да предлага и алтернатива. Кой показа алтернатива, имахте ли министър, който да работи срещу престъпността през последните 20 години, попита Велчев опозицията.

Вашите министри създадоха престъпността, последните 10 години имахте министри, които не изтрезняваха, заяви той.

За пореден път се доказа, че този вот на недоверие беше безсмислен, коментира в кулоарите на парламента вицепремиерът Цветан Цветанов.  Доволен съм от резултата, посочи Цветанов. На въпрос къде е премиерът Бойко Борисов, Цветанов отговори, че той е на  работното си място.

Първият вот на недоверие към кабинета "Борисов" беше неуспешен и е от октомври 2010 г. Той беше по инициатива на БСП и ДПС заради политиката в сферата на здравеопазването.
 
Вторият, също неуспешен, опит за парламентарно бламиране на правителството на премиера Бойко Борисов, беше заради неуспеха на антикризисната политика. Той беше през юни 2011 г. и отново внесен от Коалиция за България и ДПС.
 
Месец след това - през юли миналата година, беше иницииран и третият, отново не минал вот на недоверие, за "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права". Той отново беше на Коалиция за България и ДПС.
 
В началото на април т.г. Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спиране на проекта за АЕЦ"Белене" и провалената енергийна политика на България. По-късно съвносителите от "Атака" оттеглиха подписите си и така подписката беше анулирана, а вотът не се състоя.
 
В началото на миналата година мнозинството даде подкрепата си за управлението на ГЕРБ при гласуването на поискания от самия министър-председател Борисов вот на доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
440
1
 
5
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Пак ги оставиха! Мен не ми пука затова! Пука ми, че после пак ще пием ракия и ще псуваме! Ама тогава, ще трябва да псуваме себе си, защото ние ще сме си виновни! Защото не излизаме на улицата да ги разкараме! Това е гадното, защото мислим с долната част на кръста си. Ама вече ще е свирено. Жалко, че заради политически пристрастия може да загубим спасителният АЕЦ, пред интерезчииските ВЕИ- та. Като съм го подкарал абривиатурно, БГ, освен България означава и байганьовщина. Нейсе- живи и здрави...
439
0
 
1
 
! Отговори
до 519 преди 11 години
като ти е в застой, не си купувай акции- аз ще си купя, ако има как
438
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" до 509 Аплодисменти- най- после разбра! И не в необозримо- първият реактор е готов на 80% и може да заработи до 4 години. Инвестиции за ''Белене'' ще се избият 20 години."След 10 години водата нужна за производство на ел.енергия от АЕЦ Белене ще струва повече от произведената електроенергия. България е бедна на водни ресурси и цената на водата ще расте. Трябва да бъдем пестеливи и дълновидни при ползването на водни си ресурси за да не станем пустиня.
437
0
 
0
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
519, ти си в застой! И си голям анос, пардон, нанос.
436
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ядрената енергетика е в застой от 30 години, що пишете простотии.
435
0
 
4
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
Кайо, Ставри, Радиацията и тия анонимните, специално за последните- спрете, нсичко е ясно: Финландия и Китай строят свои АЕЦ-и! Румъния, Англия, Индия и Турция планират стреожа на такива, а САЩ понеже не са усвоили руската технолги 3+ (АЕЦ Белене ще е с такава технология на безопасност) искат да експериментират първо в Чехия и тогава да приложат на тяхната територия. Както се вижда абсолютно всички големи предвиждат да са фактор в ядрената енергетика, защото има бъдеще.
434
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
до 509 Аплодисменти- най- после разбра! И не в необозримо- първият реактор е готов на 80% и може да заработи до 4 години. Инвестиции за ''Белене'' ще се избият 20 години.
433
1
 
4
 
! Отговори
разумен преди 11 години
аз бих искал да си купя акции за идтраждането на АЕЦ Белене и вярвам, че инвестицията ще ми върне за 15-20 години, а следващите 45 години да получавам дивиденти- аз и моите деца. Ами хайде пуснете акции да видим колко ще си купят
432
0
 
5
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
До 510 Аз пак питам: По-добре една тиква да взима решения относно ябъдещето на ядрената енергетика на Б-я ли? По-добре комунист от Банкя дето е ръфал филии с мас и ритал топка по цял ден да казва какво ще се случва с държавата ли? По-добре мутра и мафиот да решавата политиката на държавата ли?
431
0
 
0
 
! Отговори
до 493 преди 11 години
от отговора ти разбирам, че нищо от това, което аз имам, не ечаст от твоя живот- злобееш, а злобата винаги е проява на безсилие. Живей си мизерния живот и не ми се завирай в краката. Отдавна такива като тебе не ги броя за хора !
430
0
 
2
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
до 507 Лелееее, значи и Седемте Рилски езера минават оттам и благодарение на тях си гледам телевизия? Благодаря ти, че ме осветли!
429
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до508, помня как приемаха във ВУЗ по времето на комунистите, без изпит децата на активните борци - та един такъв убавец, завършил с тромба ядрена физика в Москва или Киев, с промит мозък от изпитите по история на КПСС, не е фактор в енергийната стратегия на България
428
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 506, т.е. пишеш за непостроената вече 30 години АЕЦ Белене, колко часа би работила годишно, евентуално и теоретично в необозримото бъдеще
427
1
 
4
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
АДо 507: по-добре да оставим бъдещето на България незавършили нищо "компетентни" пожарникари от Банкя ли?
426
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
501, жалко че не разбираш за какви огромни количества вода става дума - ще опитам да го обясня на достъпен език - за две години през реакторите на АЕЦ Козлодуй минава цялото водно богатство на България. Цялото водно богатство - реки, езера, язовири, подпочвени води, всички валежи които падат на наша територия. Риска за бъдещето на България е чудовищен и е оставен в ръцете на завършили в Москва корумпирани комунисти.
425
1
 
2
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
до 505 Ама ти хич не внимаваш в час! Кой говори за Козлодуй!? Става въпрос за АЕЦ, ама Белене!
424
3
 
5
 
! Отговори
Лакмус преди 11 години
Какво боравите всички с цифрите все едно сте в енергийния бизнес бе! Най-евтината, чиста и ефективна енергия е от АЕЦ това поне в учебниците на всички е трябвало да го пише! Така че край на дискусиите! ЗА АЕЦ БЕлене!
423
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
503, има отчети колко енергия са произвели на сайта на АЕЦ Козлодуй, грубо казано около 5 месеца всеки от реакторите е бил спрян за планови и аварийни ремонтиили иначе казано АЕЦ Козлодуй е много стара и раздрънкана централа в която непрекъснато нещо аварира и вероятността за фатален инцидент всеки ден се увеличава
422
4
 
9
 
! Отговори
бай Димо преди 11 години
кабинетът "БОРИСОВ"оцеля-да ни е честито на всички,мизерията и простотиите продължават
421
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
до 500 Ама ти ли ги отчиташе