Опитват се да преиначават историята, но ние сме спасили евреите си!

Борисов ще поти Нетаняху с шах в сауна
Обновена: 11 сеп 2012 21:04 | 11 сеп 2012 18:30, Елка Василева
219
Опитват се да преиначават историята, но ние сме спасили евреите си!
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: БТА

Има опити на кръгове по света да преиначават, да тълкуват, да коментират историята. Но аз мисля, че България е държава, спасила всичките си евреи по времето на Хитлер и то благодарение на целия български народ, каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

Благодарение на това, че се е вдигнал като стена, благодарение на парламентаристите, на Българската православна църква, на българските интелектуалци, на целия народ,  подчерта премиерът.

„Благодаря на премиера Нетаняху за високата оценка за спасяването на българските евреи”, каза Борисов.

Още по темата

Догодина честваме 70 години и съм убеден, че с премиера Нетаняху ще направим така, че и в Израел, и в България да се вдигнат паметници, да се оцени жестът на българския народ, който е направил нещо нечувано дотогава, каза още премиерът.

Сега е лесно да тълкуваме историята, но ако от друга страна имаш Хитлер с неговата машина, е много трудно да се опълчиш и да спасиш своите най-близки. Вчера с представители на българските еврейски общности, когато разговарях, те казаха - вие не сте спасили 50 000 български евреи. Слагаме по два процента ръст на година, следователно те вече са над 100 000 души. Ако не бяхте ги спасили тогава, днес нямаше да са сред нас техните деца и внуци, разказа Борисов.

Разчитам много на личната подкрепа на премиера Нетаняху, ще направим така, че да се оцени това, което е направено тогава, каза премиерът Бойко Борисов.

Неотдавна в Македония направиха филм под заглавие „Трето полувреме“. В него има внушения, че лагерът за изтребление на евреи Треблинка е бил под български контрол и че цялата депортация на седемте или осемте хиляди македонски евреи е по идея на българското правителство и че това е извършено едва ли не с огромен ентусиазъм, за да се покаже, че българите са били по-старателни и по-жестоки от офицерите от Вермахта и от есесовците.

С филма се внушава, че българите са наследници на кръвожадни фашисти и в  него знамето със свастиката и българският национален трибагреник са наредени един до друг.

Филмът разказва за футболния отбор Македония (Скопие), който между 1941-1944 година участва в държавното първенство по футбол в Царство България. Чрез  филма сценаристите се опитват да „покажат“, че "отборът "Македония" се е състоял от небългари, които са имали за треньор евреин и е било недопустимо такъв отбор да стане шампион в представената като фашистка българска държава".

Премиерът Борисов и Нетаняху обсъдиха и друга спортна тема - шаха. Двамата ще поиграят в сауната, за да видят кой ще издържи повече, предаде "Стандарт". До нестандартното решение се стигнало, след като министър-председателят ни видял в кабинета на колегата си шахматна дъска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Защото, Македония и Беломорска Тракия са завладени от германците!Тези територии са отстъпени след това на България. Германците спокойно са можели да си ги задържат така, че България не е имала никаква възможност да направи каквото и да било.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвсем ще му се изпържи мозъка в тази сауна...
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истински спасител на евреите беше отоманската империя когато изабела испанска ги подгони. Пък и не само тя.
7
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заслугата са спасяването на евреите е на българските комунисти и партизаните, а не на демократите и на монархистите преди 1944 г.
6
3
 
27
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 1Не е трудно човек да се досети, че немците са ни поставили ултиматум да им предадем евреите от новите територии, които сме получили чрез съюза си с нацистите, иначе в противен случай ще се разделим и с нашите евреи, намиращи се в тогавашните граници на България. Да не мислиш, че Хитлер се е уплашил от нас и си е казал "добре, оставям ви ги, щом не си ги давате"?
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-гнусно нещо не мога да си представя за България - егати еврейщината *** и долна ....
4
3
 
28
 
! Отговори
бистришките тигри преди 11 години
Пожарникарят ще падне на шах от Нетаняху в сауната. В резултат на това, другарят Борисов ще обещае да играе мач с бистришките тигри в Израел, например, с отбора на телавивските лешояди. След което, сещате се какво ще се случи, тигрите ще бъдат качени на правителствения Еърбъс и за сметка на данъкоплатците ще отлетят за братски Израел, за са поритат топката.
3
4
 
5
 
! Отговори
do заповед на Химлер преди 11 години
ESTESTVENO !!!
2
6
 
12
 
! Отговори
До № 1 преди 11 години
ТОВА НЕ Е ВЯРНО!
1
31
 
10
 
! Отговори
заповед на Химлер преди 11 години
Адолф Хайнц Бекерле, германски посланик в София (1941-1944), при разпит през Март 1945, той признава, че по заповед на Химлер, и със съдействието на цар Борис 3-ти, за времето до Септември 1944, нацистката власт в България е депортирала от Македония и Тракия между 14 000 и 15 000 български евреи към концлагерите в Полша и Германия! Защо тези евреи не са били спасени? Защото са нямали български паспорти ли? Евреите от Македония и Тракия по ли са малоценни от тези с българско гражданство?