Сагата с АЕЦ "Белене" вече наподобява "Мисия Лондон"!

Кунева определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация
27 сеп 2012 21:19, Елка Василева
124
Сагата с АЕЦ "Белене" вече наподобява "Мисия Лондон"!
Брифинг на Меглена Кунева в Добрич. Снимка: Движение България на гражданите

“Кой, как и защо влиза в Народното събрание за преговори? Как така минават едни хора и се отбиват в парламента? Няма такава процедура - преговори с Народно събрание. Не сте чували такова нещо по света, нали? Сагата вече наподобява „Мисия Лондон“ – не е ясно кои са инвеститорите и кой играе кралицата”.

Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие около АЕЦ “Белене”, съобщи пресофисът на движението. “Изумена съм, че управляващите мислят, че по този начин ще могат да излъжат за пореден път хората за „Белене“. Българският народ не е прост, както го нарече премиерът. Ако не е некадърност, е изключителна глупост”, допълни Кунева.

“Ние не сме бананова република”, каза Кунева и нарече трагикомедия случващото се с т.нар. “американски инвеститор”. Тя определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация.

“Това не е детска градина, нито риалити”, допълни членът на Националния съвет Даниел Вълчев и подчерта, че “управляващите са като актьори, които играят игра за 10 млрд. лева, плащана от данъкоплатците.” “Не е ясно кой строи, а само едни хора се ръкуват в парламента с други хора. Помнете ми думата, Борисов ще даде заден ход за Белене до два дни”, допълни още Вълчев.

“Управляващите казват, че сме в криза, нямаше да има представителни, щяха сами да си купуват кафето и на фона на това да не направиш съкращаване на публичните разходи, е цинизъм”. Така Кунева отговори на журналистически въпрос за предстоящата тежка зима. “Цинизъм е да се разхождаш с правителствен самолет за кеф, когато ти се е приискало да поиграеш футбол”, коментира още тя.

Кунева коментира и изявлението на премиера Борисов пред “Евронюз”, в което се посочва, че инфлацията у нас е нулева. Тя посочи, че отчетената от НСИ инфлация е около 3% на годишна база и над 1% на месечна, което е рекорд за последните четири години. “Това не пречи на господин Борисов директно да излъже пред “Евронюз”, коментира Кунева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
10
 
! Отговори
S O S ! преди 11 години
Движение България на гражданите е пълно с куки на ДС
25
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 22 и 26. Не може един човек да гласува два пъти!
24
0
 
6
 
! Отговори
до #22 преди 11 години
И АЗ!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даниел Вълчев е бил разследван в 36-ото НС за корупция и източване на държавно дружество.И този човек стана министър и вицепремиер! Според това разследване през 1991 година едноличното дружество ИНКО има по сметките си 17 милиона долара, но за две години то буквално е източено с над 30 неизгодни сделки. В края на 1993 г. година след въпросните неизгодни сделки средствата в него намаляват под 500 000 долара, тоест 500 000 долара се изпаряват яко димИНКО е плащало на Даниел Вълчев по 10 000 лв. на месец, общо 80 000, за юридически съвети. Твърди се, че са му платени и едни 50 000 лв. за написване на проектозакон за радио и телевизия.
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая кукунева защо не се засрами вече, докога ще лъже българския народКумунистка
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някога има работещи реактори в Белене, съм сигурен, че Кунева може да закрие централата по-бързо от времето изгубено в тази и пресконференция.
20
5
 
5
 
! Отговори
Костовист преди 11 години
Това е умно, харесва ми, но ше гласувам за КОСТОВ !
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХУБАВИ ДУМИ ОТ ЛЪЖЛИВА УСТА!
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Групата около Меглена Кунева, както и тя самата, напомнят на нещо, което аз наричам Колекция от счупени политически грънци. Това са хора, които би трябвало отдавна да са аут от политиката предвид всички факти, които имаме за тях.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееее, това вече ми хареса. Не вярвам обаче сама да го е измислила, твърде вероятно смешникът Даниел Вълчев да е поупражнил чувството си за хумор /амен-амен единственото си положително качество/.
16
10
 
17
 
! Отговори
ХЕХЕХЕ преди 11 години
Когато някой /Кунева/ казва свободно мнението си - всички активисти на ГЕРБ скачат до небесата от безсилен яд. Явно има много истина в думите и.
15
7
 
9
 
! Отговори
Aida преди 11 години
КривоМуцунева ли коментира АЕЦ "Белене"? Какво право има тази гадна предателка да си казва мнението за енергетика и атомна централа? И не само изпорти българите при воденето на преговори за влизане в ЕС, но и после най-нагло ги измами на изборите за европарламент. И още има очи да се показва пред хората и да се прави на политик!?! А в комбина с Дани бившБоцкав са направо карикатура. Ако е прав този, който пише за тайна връзка на КривоМуцунева, то Дани направо заряза жена си заради любовница
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наподобява песента "Панаири,панаири"
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЪМОВА-кунева е склонна да забие нож в гърба на българите, като се коалира с БСП и ДПСХората взеха да се усещат вече накъде отиват работите и тя едва ли ще събере дори заветните 4%, които да я вкарат в парламента.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В материала на журналистите от Би Би Си, се казва, че българският представител в лицето на красивата дама е замесен в трафик на черни капитали, или иначе казано-посредник при пране на пари от страни извън Еврозоната и Съюза. Не отдавна еврокомисар Меглена Кунева посети Босна и Херцеговина. Сред акценти на визитата й са защита на потребителите и процесът на европейската интеграция, съобщи представителството на Европейската комисия в България. Неофициално обаче, Кунева трябвало да осъществи контакти с хора, отговарящи заотварянето на един такъв подобен канал в страната. Подобен род бизнес бил публична тайна в тези среди, казват наши експерти по темата. Те обаче дълбоко се съмняват във виновността на Кунева, защото по техните думи-Мегленчето била на изключително ниско ниво в схемите. България е малка страна и големите европейски перални на пари все още дори не я броят в схемите си, твърдят уверено те. Меглена Кунева няма да бъде номинирана за еврокомисар от новото правителство, това съобщи вицепремиера Цветан Цветанов.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започна да се разплита политическия възел около партията на Меглена Кунева Пръмова. Това става ясно от последните изявления на Георги Първанов, според който Кунева ще обере негативния вот. С тази подкрепа Първанов на практика дезертира от собствената си партия и ще играе за Кунева. Това е мнението на ръководството на РЗС, разпространено до медиите. Партията на Яне Янев още преди повече от половин година предупреди, че се забелязват опити да се реанимира картела Доган Първанов чрез рециклираната партия на Кунева. Допирните точки между тях от тук насетне ще стават все повече и все по-явни. Първанов не се опълчи като президент срещу нищо, не остави като държавен глава един забит пирон и се самоувековечи с ловните си оргии, припомнят още от РЗС. И разбира се с ролята си на основен играч, защитаващ интересите на руската и руско-българската енергийна олигархия И може би затова изкара комфортно цели два мандата. Като главен преговарящ и министър, отговарящ за европейската интеграция Кунева също не се опълчи срещу нищо, напротив даже се постара да бъдат затворени блоковете на АЕЦ Козлодуй. Затваряше преговорни глави в ущърб на националния интерес и казваше само Yes, sir! Това и Първанов го можеше, макар да го казваше по-често на руски език!И Първанов, и Кунева обявиха партиите, които ги издигнаха в политическата йерархия, за изчерпани проекти тогава, когато те вече не можаха да им предложат продължение на собственото им политическо израстване.Разбира се, не на последно място ги свързва обвързаността им с БКП и службите на тоталитарния режим. Това не трябва да се подценява, защото именно комунистическото потекло им е осигурило достъп до властта.Прегръдката между Кунева и Първанов е римейк на създаването на най-корумпираното правителство на прехода Тройната коалиция. А единствената цел е да се докопат отново до властта, за да обслужат олигарсите, на които са подвластни.От днес нататък е ясно, че Първанов ще иска да отреже главата на Станишев чрез партията на Кунева, за която ще работят олигарсите на Гоце. Целта е ясна: след като не можа да превземе БСП отвътре, иска чрез задкулисни ходове с Кунева да я превземе отвън, категорични са от РЗС.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева ти си тотална противоположност на великия Тесла, видиш ли ток и енергия закриваш и ликвидираш, к'во пак си го овторила тоя гюм, дето го наричаш своя уста ?!?!
8
0
 
13
 
! Отговори
hagen преди 11 години
" Сагата вече наподобява Мисия Лондон не е ясно кои са инвеститорите и кой играе кралицата.............А в Габонската афера коя беше кралицата?
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бурната страст между Меглена Кунева и Николай Гергов избухнала преди близо десетина години, разкриват запознати. Свидетели на романтичната им връзка днес си спомнят, че двамата влюбени изживели много буйно всеки един миг от времето, прекарано заедно.