Сагата с АЕЦ "Белене" вече наподобява "Мисия Лондон"!

Кунева определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация
27 сеп 2012 21:19, Елка Василева
124
Сагата с АЕЦ "Белене" вече наподобява "Мисия Лондон"!
Брифинг на Меглена Кунева в Добрич. Снимка: Движение България на гражданите

“Кой, как и защо влиза в Народното събрание за преговори? Как така минават едни хора и се отбиват в парламента? Няма такава процедура - преговори с Народно събрание. Не сте чували такова нещо по света, нали? Сагата вече наподобява „Мисия Лондон“ – не е ясно кои са инвеститорите и кой играе кралицата”.

Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие около АЕЦ “Белене”, съобщи пресофисът на движението. “Изумена съм, че управляващите мислят, че по този начин ще могат да излъжат за пореден път хората за „Белене“. Българският народ не е прост, както го нарече премиерът. Ако не е некадърност, е изключителна глупост”, допълни Кунева.

“Ние не сме бананова република”, каза Кунева и нарече трагикомедия случващото се с т.нар. “американски инвеститор”. Тя определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация.

“Това не е детска градина, нито риалити”, допълни членът на Националния съвет Даниел Вълчев и подчерта, че “управляващите са като актьори, които играят игра за 10 млрд. лева, плащана от данъкоплатците.” “Не е ясно кой строи, а само едни хора се ръкуват в парламента с други хора. Помнете ми думата, Борисов ще даде заден ход за Белене до два дни”, допълни още Вълчев.

“Управляващите казват, че сме в криза, нямаше да има представителни, щяха сами да си купуват кафето и на фона на това да не направиш съкращаване на публичните разходи, е цинизъм”. Така Кунева отговори на журналистически въпрос за предстоящата тежка зима. “Цинизъм е да се разхождаш с правителствен самолет за кеф, когато ти се е приискало да поиграеш футбол”, коментира още тя.

Кунева коментира и изявлението на премиера Борисов пред “Евронюз”, в което се посочва, че инфлацията у нас е нулева. Тя посочи, че отчетената от НСИ инфлация е около 3% на годишна база и над 1% на месечна, което е рекорд за последните четири години. “Това не пречи на господин Борисов директно да излъже пред “Евронюз”, коментира Кунева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куневче, тебе никой не те пита! Ти си извън играта по презумпция, кажи на ония зад теб да не си прахосват парите докато е време. Куц кон на дерби, това си ти.
5
6
 
6
 
! Отговори
добри преди 11 години
Боко лъже Евронюс - куневка лъже та маже години наред българския народ
4
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 години
Тая защо й дават постоянно трибуна тук?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В продължение на близо 10 години бившата кандидат-президентка и настоящата лидерка на партия България на гражданите въртяла любов зад гърба на съпруга си Андрей Пръмов с десет години по-млад от нея мъж.
2
6
 
9
 
! Отговори
АЛЕКС4 преди 11 години
Кунева, Борисов може да си лъже Евронюз колкото си иска, въпросът е, че ТИ ни излъга и предаде! Точно ти да излизаш да коментираш АЕЦ Белене? Заври се в мишата си дупка, заради теб сме на това дередже. Раз.по-ретина
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че то кога е имало демокрация в България госпожо ?!?!?!