Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков

Минималната работна заплата ще стане 310 лева
Обновена: 30 сеп 2012 16:26 | 30 сеп 2012 16:26,
228
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
25
 
! Отговори
Син преди 11 години
Никога не съм харесвал социалистите, но наистина Станишев управляваше много по-добре и разумно от тия комунисти. За хубаво или лошо е било, поне нямаше празнословие и оплюване на предишните за оправдание на калпавото си управление, малко или много, но индексираше заплати и пенсии, осигуряваше през всичките години 13 заплата и пенсия. Това е истината. Другото е демагогия. А че тия се провалиха във всички области е факт.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички пенсии ще се увеличат от първи април - първоаприлска шега с пенсионерите
42
0
 
11
 
! Отговори
ПРАЗНО преди 11 години
310 лв ха,ха,ха .....освен таксата при лекаря друго нищо няма да се почуства от това.
41
0
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Обикновено "не се вързвам" и не се вкл. в "разговор".Но ме развесели, Пи-Ар!Пъравата ми реакция е да кажа:"кво е това АйФон", но мога да го видя в интернет.Имам Нокиа, купи тел. племенника ми през 2006. Да не ти разправям за компютъра- от 1998.И това е. Бедна съм, децата дават старите неща, които работят.( да са живи и здрави).Но съм чела доста.Различавам лъжовно от истинско ( или се стремя).Виждам го, незвисимо от богатство, ранг, националност, силикон и татуировки( особено пък последните)
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно тоя унищожи рейтинга на Герб, но Бойко не успя да го проумее. Само с демагогия и празнословие нищо не става. А съм убеден, че при герберите е имало много по-добри експерти от този. Но времето им свърши-късно е.
39
0
 
7
 
! Отговори
Демократично преди 11 години
Пенсиите и на президенти, вицепрезиденти, депутати, бивши министри и висши съдии с таван от 700 лв. Те не са свръхчовеци, още повече, че са иозбирани от НАС. Каквото за всички, така и за тях?! Нали не сме социализъм (няма Политбюро, ЦК, правоимащи, привилегии и т.н.)
38
0
 
19
 
! Отговори
отвратена съм! преди 11 години
До истина 34Не съм съгласна!Дянков може да направи икономии от разходи например за парламента, от раздутата до безумие държавна администрация и да даде на пенсионерите техните си пари. Това е чиста гавра, да се подменят автомобилите на НС с нови, да се правят разходи за глупости, а народа да тъне в мизерия.Дянков е палач за народа! Нищо не го оправдава! Не искаме помощи и милостиня! Искаме работа и нормални доходи за всички!
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде Дянков, давай каквото остана в кесията и си отивайте, че 4 години ни писна в тая мизерия , лъжи и бандитизъм. Съсипахте всичко. Много по-зле се оказахте и от станишевци, за съжаление.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по голям скокльо от тоя не съм чувал и виждал
35
2
 
11
 
! Отговори
Dan преди 11 години
До 34/пенсионерка- Вярно е, че кризата е световна, но заплатите им не са по 200 евро, а пенсиите по 80. Това ще е дереджето ви, докато ви управляват комунисти-последната дупка на кавала в целия ЕС и нормален човешки свят. А Костовата разсипия още се помни.
34
0
 
5
 
! Отговори
112 преди 11 години
Изборите кой месец бяха?
33
0
 
13
 
! Отговори
ДА ГО WEB@ ДЯНКОВ ! преди 11 години
Не щем ви лъжите, мошеници , лаладжии , некадърници , хомосексуалисти . българинът ще ви webe на изборите , куци коне -футболисти бойкови, а след това В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ.
32
1
 
14
 
! Отговори
Батман преди 11 години
най-ученият министър в пожерникатското правителство.. приели са го в УНСС и после с парите на Л.Живкова е заминал да учи за Германия.. където забележете е завършил за няма и 2 години от 89 до 91.. как точно е станало това е пълна мистерия, не ви ли мирише тук на Калинка.. този болен мозък така и не разбра, че фискалната дисциплина не е по важна от хората.. другите правителства теглят заеми да могат да живеят хората горе долу добре, нашия се бие в гърдите,че изпълнява всичко и хората мизерстват
31
0
 
17
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Хора моля ви не гласувайте за тфа нещо на снимката.1 въпрос ? ЗАЩО ПРЕДИЗБОРНО СЕ ВДИГА ВСИЧКО Г-Н ДЯНКофф ?
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Късно е Дянков, това което ще дадеш след 4 години, отдавна е стопено от инфлацията. Лошото е, че сте мнозинство с червените седесари и псевдонационалисти-комунисти и вотът на БСП за недоверие трудно ще мине и ще караме зимата на мускули.
29
23
 
4
 
! Отговори
истина преди 11 години
Пенсионерка съм, може и да умра до април, но обичам справедливото и логично мислене.( гласувам за Костов! Да ЗНАЕТЕ!! Винаги!)Стига сте припявали , че при БСп е било по-добре.Сега повече от 2/3 от света е в КРИЗА.Другите са африканци. При тях е винаги.Какво да направи правителството?( не одобрявам "скоците"- веднъж едно, на другия ден- друго, но се казва" Което е право, и Богу е драго".)Не е виновен нито Дянков, нито Борисов.Вземете една карта на света и проследете КАКВО става по държавите.
28
0
 
25
 
! Отговори
Протест преди 11 години
Дянков, как ще ме накараш да спазвам законите, след като вие не ги спазвате.Вече 3 години не индексирате пенсиите съгласно разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване.
27
1
 
10
 
! Отговори
До Chiko преди 11 години
Интересно, защо депутатите ("Народните избранници") получават индексация на заплатите си от средния осигурителен доход за последните тримесечия за страната, а "таванът" на пенсиите е 35% ??!! от максималния осигурителен доход. Нека и те да получават 35%. Тези, които са се осигурявали на максималният осиг. доход, нека получават 3 пъти средния осигурителен доход за страната (като Народните избранници!). Нали сме демокрация и за равноправие. Нали аз плащам заплатите на депутати, министри, висши съд
26
3
 
16
 
! Отговори
Ben преди 11 години
БСП е единствената социална партия, която поне малко е мислела за обикновените хора. Дянков и цялата му свита не могат да стъпят на кутрето на Орешарски, който такива глупости и смехории никога не е говорил. Ненапразно го ползваха и няколко правителства.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOQ OSHTE POVE4E MI ZAPRIL4VA NA HERFLIK OT ALO ALO