Борисов, защити гражданите от своеволието на телекомите!

Сините: КРС и КЗП да направят пълна проверка на нелоялната практика
Обновена: 5 окт 2012 14:22 | 5 окт 2012 14:22,
81
Борисов, защити гражданите от своеволието на телекомите!
Снимка: архив, Reuters

Синята коалиция настоява премиерът да предприеме нужното, за да защити българските граждани от своеволието на някои мобилни оператори.

Това заяви в декларация от парламентарната трибуна Ваньо Шарков. Той поиска КРС и Комисията за защита на потребителите да извършат пълна проверка на нелоялните практики на телекомите и резултатите от нея да бъдат представени пред парламента.

Шарков припомни, че председателите на двете комисии са назначени от премиера.

“Тоталният произвол на мобилните оператори над българските граждани прераства в крепостничество“, отсече Шарков.

Тази седмица стана известно, че единият от телекомите прилага разнообразие от нелоялни търговски практики. Същият оператор предлага на своите клиенти по телефона предложение за сключване на договор от разстояние.

И въпреки отказа на клиента, мобилният оператор подновява договора. При отправено възражение телекомът отговаря, че е налице сделка от разстояние, вследствие на която са влезли в сила условията по договора, припомни в декларацията си Синята коалиция.

„Това не е договор от разстояние, това е рекет от разстояние и класическа измама.Телекомите се възползват от неинформираността на възрастни хора и предоговарят условия по договори с тях“, заяви Шарков.


Г-н Борисов, проверете, човекът, който сте назначили в комисията за регулиране на съобщенията. Защитете българските граждани и ако трябва го сменете“, призова Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
8
 
! Отговори
Тоя е направо Батман преди 11 години
24 на разположение. Ама вече нещо не хващат дикиш неговите лакърдии и е много нервен напоследък. Май ДАНС му докладва какво е истинското намерение на хората да гласуват догодина за изритването му. А соц. проучванията са кризисен пиар
45
5
 
7
 
! Отговори
А кой ще ни защити преди 11 години
от Борисов и неговите приятелчета с големите бухалки и още по-големи банкови сметки?
44
4
 
9
 
! Отговори
dedenze преди 11 години
Дами и господа сини вие плачете като вдовици за х.. , вие приехте и наложихте практиката всичко да е частно и "пазарно", по съвета на новия "стратегически" партньор, сега олеле !? Може ли някой от вас да обясни на народа, кое наложи приватизацията и продажбата на ПЕЧАЛИВШАТА държавна компания БТК !? До днес не ви стана ясно, че и Господ не може да ви защити от своеволието на частника, особено чуждия ! Сега готвите същата съдба на БДЖ ! После ще плачете че превозите ще се плащат със злато !
43
2
 
25
 
! Отговори
Аман преди 11 години
Абе наистина в тая държава постът Премиер отговаря и на поста Крал Слънце. Половината статии са свързани с искания на еди кой си до примиера - хотелиери, Синя коалиция, не знам си кой. В тая държава няма ли министри, институции, прокуратура, комисии за защита на потребителит и тн..
42
0
 
13
 
! Отговори
с. преди 11 години
Всичките са нагли лъжци и мошеници!А тия колекторски фирми или каквито са там са толкова нагли,че е въпрос на време някой по-напорист телефонен терорист да отнесе шамарите,винкелите или каквото там реши озверелия човечец!Невероятно досадна и гадна пасмина!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ОТ ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ФИРМИ И ВИК И ЛУКОЙЛ АБЕ ВРЕМЕЕ ЕЙ ТИЯ АГЕНЦИЙ ДА СИ ЗАСЛУЖАТ ПАРИТЕ
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навън на площадите, новите лидери сами ще изплуват в процеса на борбата с наглите управляващи и монополите на Злото (банки, мобилни оператори, енергийни душмани и всички други тормозещи бедния български народ. Българската Пролет иска единни действия на всички българи, без да се делим на гербери, социалисти, седесари или малцинства! Партиите не са допринесли досега никакво добро! Народни Съвети от съвсем нов тип, закриване на всички вътрешни силови министерства и подобни
39
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
Защо се говори само за ВИВАКОМ, като ГЛОБУЛ ги правят същите неща. Преподписване на договора през регистрацията ти в интернет, включване на услуги със смс-и, после за да махнеш услуга молби лично пуснати. Последното което ми се случи - преподписах си договора влезна в сила, обаче тъй до влизането в сила на новия договор съм изговорил повече минути/безлпатни/ от това което ми се полага до дата на влизане на новия и ми ги начесляват като сметка, без да го има в договора това което описвам.
38
1
 
18
 
! Отговори
до 29 и други преди 11 години
Събираме се няколко човека оттук, правиме нещо като инициативна група, разработваме план/ програма, почваме протести пред народното събрание, привличаме медийно влияние, и полека-лека вдигаме заспалия народ на протести, за коренна промяна в България за излизане от кризата, а, не като досегашните 23 години.
37
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
При смърт на родител при мен нямах никакви проблени при отказване от стационарния в Бургас преди 2 години. Е, опитаха се да го продължат, ама след категоричния ми отказ го спряха веднага.
36
2
 
8
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Абонат съм на Виваком. Опитах се да се свържа с телефонния номер /GSM/ на госпожата, която ми се обади с оферта за предоговаряне. Исках да уточня някои подробности. Отговорът от оператора беше, че телефонният номер е грешен! Това няма как да стане, защото номерът е запаметен като входящо набиране. Т.е. няма обратна връзка с представителя им! Сега се досещам, че трябва да проверя дали не ми е подновен договора чрез това телефонно обаждане.
35
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Не знам като не съм подписал нещо как ще да е валидно, но явно измамата е яка и ББ не да само да си проверява ами ида уволнява и наказва служителите си, още повече ако ги е назначил той. Иначе всеки в България ще прави като него, т.е. нищо няма да прави при явен произвол. Дано да докладват на ББ за мнението на хората.
34
0
 
7
 
! Отговори
77777 преди 11 години
Преди 5-6 години се отървах от БТК и съм много доволен.А само като си спомня на два пъти какво ходене по мъките беше да ми прокарат телефон преди години, когато още нямаше мобилни телефони, ми се ще да взема автомата и .... През 80-те години чаках около 5-6 години за телефон и имах късмет, че някой беше чакал доста повече от моя блок и му прокараха, а мен ме сложиха дуплекс с него. Вторият път, стана по друг начин, но пак с много голямо чакане. Никога вече БТК, знаето кой е БТК сега.
33
0
 
5
 
! Отговори
до Shark преди 11 години
При Виваком е така, след изтичане на срока на договора, той става "безсрочен", т.е. договор със същите условия, който обаче вече може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие.
32
0
 
4
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
28 не подписвайте договор това е шантаж!Нямат правно основание да Ви карат да преподписвате договор чийто титуляр е починал .Договора независимо от срока му автоматично се прекратява със смъртта на титуляра ! Щом не ви трябва този телефонен номер не подписвайте нищо прекратете го !пак повтарям каквото и да Ви казват не подписвайте нищо ! Напишете жалба саморъчно и задължително искайте входящ номер не забравяйте да приложите копия от необходимите документи удостоверяващи ситуацията!Успех
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фирмата, която агитира за Viv е външна, скючила договор за услуга с Viv и се обажда по телефони, на които тя е абонат и които започват с 400 и са на Орбител. ПРОВЕРЕНО И ДОКУМЕНТИРАНО Е!
30
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 11 години
До Анонимен до 28. Няма такова нещо като безсрочен договор. Може би имате предвид че нямате договор. Както и да е, но при всички случаи можете да закриете поста и нямат право да ви откажат това. Търсете си правата!
29
0
 
3
 
! Отговори
мале мале преди 11 години
Трала ла ,трала ла нищо няма да стане както и никого не осъдихме.Даже може само да се ядосва ,че това не е негова идея за финансовото министерство.
28
0
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
съвсем съки яслучай имах аз наскоро, отидете в офиса им в някой мол че там по малко опашки , и представете СМЪРТНИЯ АКТ на баща ви и удостоверения за наследници и те са длъжни да го прекратят!! ще опитат да ви накарат да го ползвате вие на вас не ви трябва нали така че смело и категорично откажете и настоявайте да се прекрати , при мен отне 20 минути разправии но успях ако все пак не успеете определено ви трябва жалба до КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ и читав адвокат
27
0
 
7
 
! Отговори
1234567890 преди 11 години
Добре, че е той! Иначе българинът е направо загубен. Да живее партията! А всичко останало си знаете - Станишев е виновен.