Борисов, защити гражданите от своеволието на телекомите!

Сините: КРС и КЗП да направят пълна проверка на нелоялната практика
Обновена: 5 окт 2012 14:22 | 5 окт 2012 14:22,
81
Борисов, защити гражданите от своеволието на телекомите!
Снимка: архив, Reuters

Синята коалиция настоява премиерът да предприеме нужното, за да защити българските граждани от своеволието на някои мобилни оператори.

Това заяви в декларация от парламентарната трибуна Ваньо Шарков. Той поиска КРС и Комисията за защита на потребителите да извършат пълна проверка на нелоялните практики на телекомите и резултатите от нея да бъдат представени пред парламента.

Шарков припомни, че председателите на двете комисии са назначени от премиера.

“Тоталният произвол на мобилните оператори над българските граждани прераства в крепостничество“, отсече Шарков.

Тази седмица стана известно, че единият от телекомите прилага разнообразие от нелоялни търговски практики. Същият оператор предлага на своите клиенти по телефона предложение за сключване на договор от разстояние.

И въпреки отказа на клиента, мобилният оператор подновява договора. При отправено възражение телекомът отговаря, че е налице сделка от разстояние, вследствие на която са влезли в сила условията по договора, припомни в декларацията си Синята коалиция.

„Това не е договор от разстояние, това е рекет от разстояние и класическа измама.Телекомите се възползват от неинформираността на възрастни хора и предоговарят условия по договори с тях“, заяви Шарков.


Г-н Борисов, проверете, човекът, който сте назначили в комисията за регулиране на съобщенията. Защитете българските граждани и ако трябва го сменете“, призова Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
25
 
! Отговори
arhar преди 11 години
- Знаете ли кога БГ ще се оправи и ще излезе от кризата ?- Когато Дянков стане научен работник в БАН и всеки ден измисля нови технологии и изобретения . Тогава всеки ден БГ ще продава по света нови патенти за твърда валута, а държавната хазна респ. ще се пълни и ще има пари за всички от сърце ...Такъв гений като него не е за изпускане !
5
2
 
16
 
! Отговори
Ташко преди 11 години
Ало редакторите, Боко не е защитил никой и нищо освен себе си.Сините искат той да си свърши работата най-после.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2Не няма го това вече. Именно заради това звънят от 1 до 3 месеца преди да изтече и го преподписват какт ое обяснено в статията
3
0
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Blizо правят същото нещо дори без да ти звънят. Направо ти подписват по 2-3 договора и после искат да им връщаш и устройство, което нямаш. Пълен рекет и ти звънят от колекторски фирми и т.н.!
2
5
 
23
 
! Отговори
Народа преди 11 години
Борисов, защити гражданите от своеволията си!Напусни си властта сам!
1
3
 
16
 
! Отговори
бивш седесар преди 11 години
Май пак ще започна да гласувам за сините.Има ли още онази клауса в Договорите, че ако месец преди да изтече срокът не заявиш писмено , че се отказваш от Договорът , той се продължава автоматично да следващата година и ако напуснеш , дължиш неустойка.Това важи и за кабеларките,