Борисов, защити гражданите от своеволието на телекомите!

Сините: КРС и КЗП да направят пълна проверка на нелоялната практика
Обновена: 5 окт 2012 14:22 | 5 окт 2012 14:22,
81
Борисов, защити гражданите от своеволието на телекомите!
Снимка: архив, Reuters

Синята коалиция настоява премиерът да предприеме нужното, за да защити българските граждани от своеволието на някои мобилни оператори.

Това заяви в декларация от парламентарната трибуна Ваньо Шарков. Той поиска КРС и Комисията за защита на потребителите да извършат пълна проверка на нелоялните практики на телекомите и резултатите от нея да бъдат представени пред парламента.

Шарков припомни, че председателите на двете комисии са назначени от премиера.

“Тоталният произвол на мобилните оператори над българските граждани прераства в крепостничество“, отсече Шарков.

Тази седмица стана известно, че единият от телекомите прилага разнообразие от нелоялни търговски практики. Същият оператор предлага на своите клиенти по телефона предложение за сключване на договор от разстояние.

И въпреки отказа на клиента, мобилният оператор подновява договора. При отправено възражение телекомът отговаря, че е налице сделка от разстояние, вследствие на която са влезли в сила условията по договора, припомни в декларацията си Синята коалиция.

„Това не е договор от разстояние, това е рекет от разстояние и класическа измама.Телекомите се възползват от неинформираността на възрастни хора и предоговарят условия по договори с тях“, заяви Шарков.


Г-н Борисов, проверете, човекът, който сте назначили в комисията за регулиране на съобщенията. Защитете българските граждани и ако трябва го сменете“, призова Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ехехехехехе... 3 години си бърка в носа, дойде време за избори и се почна.
25
0
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
"Разтворената ръка не може да удря, но юмрукът може." Напротив, разтворената ръка може да удря по здраво от юмрука, с основата на дланта, ударът е много коварен и силен, и за разлика от удар с юмрука (където можеш да си нараниш костици на предните сгънати пръсти) или китката. С дланта няма такава опастност.
24
5
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Някой друг забелязал ли е, че телефоните от които се обаждат агитаторите за Viv не са на Viv, а на конкурентна компания.Излиза, че дори Viv няма сметка да говори по своите канали, та използва на други компании.
23
1
 
16
 
! Отговори
Народен Будител преди 11 години
Да се обединим в Граждански Сдружения, и да изринем от офисите мутренски събирачески фирми, като С. Г. ГРУП, които рекетират, тормозят в полза на мобилните оператори изтерзания български народ във времената на такава тежка икономическа криза! Навън на площадите, както го правят испанците, гърците и италианците, като се започне първо от Парламента и Мутробойковото Министерство!!! Българи, събудете се, нямате ли достойнтво!
22
0
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Това не е възможно, консултирайте се с адвокат, много сериозно ви лъжат!
21
0
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Това за да стане трябва да има организация.А всички партии са ***.Хората трябва да започнат да се организират по някакъв начин.Даже си мисля,че е по добре да не са регистрирани,за да не се поддават на манипулиране от вън.Интернет е добро място за организиране на групови протести и акции.Така,че както си чатиме тука може и да има някаква полза.Ако някой иска да се прави някакъв протест и има идея как да каже.по коментарите и плюсовете ще видим дали го подкрепяме.Това с неплащането ок.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баща ми почина, а домашният телефон се води на негово име, договорът е безсрочен. По едно време като започнаха от виваком да досаждат да подписваме договор, писна ми и решихме да минем към Мтел. Оказа се, че не можем. Трябвало някой от нас (живущите в жилището) да сключи договор и като изтече, тогава да мине към друг оператор.
19
0
 
16
 
! Отговори
Антимутра преди 11 години
Наистина стават много НАГЛИ мобилните оператори (Виваком, Мобилтел, Глобул), зарибяват те с разни планове за безплетни минути разговори, към които се придържат в първия месец, и после започват да ти таксуват разговорите, както им скимне, надписват здлаво сметките, и ходи доказвай, че не си говорил толкова,...после като просрочиш плащането, те дават на мутренските фирми събирачи, като С. Г. ГРУП да те рекетират, заплашват и тормозят!
18
0
 
9
 
! Отговори
с. преди 11 години
В Бантустана подобни практики са типични!Докато тоя народ блее и търпи безропотно всичко ще продължава тая свинщина!И мобилните оператори и банките и ютилити компаниите и изобщо всички лъжат и мажат като за последно!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виваком наглеят за домашните телефони, но за мобилните услуги са си номер 1...Оферти като UNICALL няма на нито един друг оператор, спрямо 60те лева, които плащах на Мтел, сега за 20-30 лева си говоря пак толкова.
16
0
 
6
 
! Отговори
Терора от мобилните преди 11 години
На мен не ми пука кой е на власт...но ето сега ....да видим как ще се спряват тези - с терора на мобилните оператори.... Но едва ли на някой му пука за общата маса или материал както ме определи и мен сегашния управляващ....
15
3
 
8
 
! Отговори
Естет преди 11 години
На Виваком договорите стават безсрочни след изтичането си...Така вече 2 години съм на безсрочен договор - ако искам утре отивам и си спирам телефона с едномесечно предизвестие! Да видиш колко са коректни, няма надписване на сметки, няма нищо! Първоначално от време на време досаждат с оферти за "безплатни телефони", ако преподпишеш договора, но и за това си има лек...говоря си по един час с тях, разпитвам ги, а накрая им казвам, че не желая да си преподпиша договора...спряха да звънят :-) :-)
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бреййй, какъв защитник се извъди тоя! А досега какво правеше..или идат избори? На нас тези не ни минават, господине.
13
0
 
3
 
! Отговори
бивш седесар преди 11 години
Благодаря ви за отговора, но на мен нито мобилният ми оператор е звънял нито от кабелната телевизия.За мен това би били най редното , защото всеки месц ми се изпраща SMS и от двете за срока на плащането от мен , но никога за подновяване на договора.Това наистина безкрайно ме изненадва .
12
3
 
29
 
! Отговори
Виваком е дърво ! преди 11 години
Виваком толкова изнагляха, че показаха на хиляди българи какво е да се чувстваш близък с властта :) Дистанционни договори, нагли измами... тези не се спират пред нищо. Мтел надписват, Глобул също не са стока, но Виваком .... тези са УНИКАЛНИ *** !
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе всичките са пасмина, нооо Виваком наистина са чудовищно нагли. Баси долните измамници!
10
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе бастуни - събираме се 1 млн потребители на оператора и обявяваме че от утре няма да плащаме сметките, ако не си променят политиката. До 3 месеца телекома ще е фалирал, ако не си промени условията. По същия начин се действа с банките, Топлофикация, електроразпределителните *** и всеки един монополист, който си позволи да се гаври с народа. Разтворената ръка не може да удря, но юмрукът може.
9
1
 
28
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
мобилните оператори малко се кротнаха (поне това е моето мнение), но истинския бич за нашето общество са ЕРП-тата, и монополистите при лекарствата
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този Борисов..... едно приказва, друго прави ! Маже хубаво очите на електората, но си прави това което му кажат от монополите !!!
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живеем в държава на абсурда.То да само телекомите - ок.Ама кое ни е наред?А телекомите ни в друга държава, с тази политика към "клиентите", направо да са ги закрили.Искам например да се вържа с две годишен договор към viv и те не ме искат?!?Е добре.Казват ми ама трябва да сте наш клиент от 9 мес. и лоялен клиент от 6 мес. за да си купите този продукт с две годишен договор.Абе хора вие нормални ли сте?Нали искам да стана ваш клиент?И това е при всички телекоми."Пазарна икономика"?!?