Защо Цветанов ръкопляска на Ердоган, пита Сидеров

ГЕРБ тласкали страната в грешна посока с туркофилската си политика
5 окт 2012 16:33,
142
Защо Цветанов ръкопляска на Ердоган, пита Сидеров
Волен Сидеров нападна ГЕРБ заради Турция. Снимка: БТА

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров за пореден път скочи на управляващите, че водят политика на сближаване с Турция.

Този път националистите очакват обяснение от вътрешния министър Цветан Цветанов защо е присъствал на партийния конгрес на управляващата турска "Партия на справедливостта и развитието" и защо е ръкопляскал на лидера й Реджеп Ердоган.

„Днес Турция е държава "с управление от фашистки тип", където другомислието се преследва, забранен е кюрдският език. И това не предизвиква възмущението на Цветанов, който аплодира Ердоган на конгреса, и на ДПС, които защитават правото на майчин
език“, обърна се към залата Волен Сидеров.

Той посъветва ГЕРБ, когато водят туркофилска политика, да си дават сметка, че
правят грешни движения, тласкат България в грешна посока.

Тази външна политика "ще се върне като бумеранг и ще удари България", защото Анкара не крие своите амбиции, предупреди лидерът на "Атака". И попита защо никой от управляващите не поставя въпроса за обезщетенията на тракийските българи.

„Имаше общо заседание на кабинетите на България и Турция. Не знам тази форма кой я измисли, но имаше такова заседание в Анкара. Въпросът за тракийските обезщетения не беше поставен. Беше поставен друг въпрос. Накрая разбрахме, че ще се правят турско-български телевизионни сериали. Чудесно културно постижение! Невероятно просто“, отбеляза Сидеров.

По думите му това е една изкривена политика.

„Прекратете с туркофилските си постъпки към Турция, към Ердоган. Този ръководител на Турция не е ръководител на светска държава. Преклонението, васалното поведение пред него, е унижение за България и е грешно като европейска държава. Ние сме член на Европейския съюз. Вие знаете, че срещу членството на Турция в Евросъюза има много силна съпротива в ЕС“, посъветва Сидеров.

По-късно пък Волен Сидеров нападна управляващите, че правят политически бойкот на Русия.

Поводът стана, че депутатите от ПГ на "Атака" ще заминат днес за Русия на собствени разноски, за да участват в интерпарламентарните спортни игри, организирани от Руската Дума, след като ръководството на Народното събрание им е отказало да ги командирова.

Цецка Цачева е обяснила на лидера на националистите, че отказът е по финансови съображения, но според
Сидеров това не е основателен мотив, защото руската страна поемала всичко, без билетите.

„Ние приемаме тази забрана като политически бойкот на Русия, което е нелепо и не работи за нашия интерес, заяви Волен Сидеров. Затова от "Атака" са решили "да отсрамят" българския парламент и да отидат на свои разноски. Лидерът на националистите посочи, че ще използват игрите и за да установят контакти с руски политици.

Самото събитие е в неработни за парламента дни. Сред дисциплините, в които ще се включат
българските депутати, са шах и тенис на маса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Волен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото не е българин ,а ***.Предателите свършват зле по тези земи
113
7
 
0
 
! Отговори
dedo mi e Rom преди 11 години
manipulatora bai seidera ot romskata maala jambol
112
13
 
3
 
! Отговори
а преди 11 години
Воленчо, добре ли плащат от посолството *** Русия?
111
3
 
6
 
! Отговори
Цъкащ преди 11 години
Тий не е ръкопляскал ами е гъзопляскал
110
2
 
4
 
! Отговори
Mунчо преди 11 години
Е какъв да е Цветанов ***.То и ББ много се дръвчеше за Белене ама пред Русия ще се наведе и ще врътка даже.Защото сме зависими от газта и горивата а те идват от Русия.За това Луканов плати с живота си.С руснаците шега не бива това и фесовете го знаят и затова не са ни прегазили още.
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До HagaЩе има трибунал за *** костофф и баце заради измама и престъпления срещу България. В Хага в някой друг живот след хилядолетия.
108
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Луди ли сте, ако спрат турските сериали, ще има масови безредици, 2/3 от българите ги следят до секундата!
107
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров си е руско пуделче, това му е ролята. Джавка, джавка срещу всеки, който не е по руската гайда. А Турция е заплаха за България, ама друг път!
106
12
 
2
 
! Отговори
Haga преди 11 години
Balgaria na sad v Haga za Vazroditelnia Proces , i togava da komentirame Manipulatora Jambolskia Rom
105
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
predi be6e ''*** rabota'' sega ve4e e ''balgarska rabota''
104
5
 
1
 
! Отговори
KGB - MANIPULACIA преди 11 години
ami kato rakoplaskat na Rommney ili Obama , kakvo toklova se slu4va , palna nasrana novina e tva na dnes.bg
103
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Европейския парламент имат британският евродепутат Найджъл Фарадж.В българския парламент си имаме Сидеров.
102
1
 
20
 
! Отговори
Дражко преди 11 години
Сравнението Ердоган-Борисов е"'смях в залата".Ердоган е патриот и мислещ за благото на народа си.Никога не е сервилничил и винаги е отстоявал правата на държавата си.Никога не е лъгал народа си.Никога не е говорил мазно и прокарвал чужди интереси за сметка на Турция.За това там има закони,икономика и туризъм.Не трябва само да му ръкопляскат,а и да се поучат.
101
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това всеки разумен човек в България си го казва, но друго е като се чуе в парламента:"Прекратете с туркофилските си постъпки към Турция, към Ердоган. Този ръководител на Турция не е ръководител на светска държава. Преклонението, васалното поведение пред него, е унижение за България и е грешно като европейска държава. Ние сме член на Европейския съюз. Вие знаете, че срещу членството на Турция в Евросъюза има много силна съпротива в ЕС"
100
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В турската баня като някой пръдне всички пляскат.
99
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВойнЩе гласувам за политическа сила,която залага на разума и нормалността.Ще гласувам против всеки,който залага на разпалване на омраза.За да си вдигне залязващия рейтинг.
98
7
 
24
 
! Отговори
Войн преди 11 години
ГЕРБ, ме изгубиха с *** и политиката си с турция!!!Ще гласувам против ТяХ.
97
7
 
2
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
DO 105 / PRAV E ZA FACHISTKATA POLITIKA NA ERDOGAN , NO NA BOLEN NE MU SE PADA DA GO KAJE ZACHTOTO NEGOVATA IDEOLOGIA E SACHTO FACHISTKA , KRADECA VIKA DRACHTE KRADECA . NA BALKANITE OCHTE MNOGO FURNI HLYAB TRAYBVA DA SE ISPE4E ZA DA DOIDE DEMOKRACIATA .
96
14
 
9
 
! Отговори
тъпички сте преди 11 години
Хайде да питам всички *** , които пишете тук подкрепяйки оня рус *** , който манипулира други по-глуапави от него , като какви работите , идиотчета , и колко ви е месечната заплата ? Знаете ли ,че по макроикономически показатели Турция далеч изпреварва почти всички европейски държави.А така наречените кюрди далеч не се различават от обикновени терористи и както ми се иска да мисля , дори някои от вас знаят , че са обявени за терористична организация.Можем само да пием една вода
95
9
 
24
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
В случая Волен е прав , не е нужно да си атакист за да водиш правилна политика. А партниране с *** турция носи само вреди и нещастия. Необходима е платформа и максимално дистанциране от сганта , направата на огромна и висока ограда и миниране на цялата граница с различни по свойства и действие мини.Това е начинът...