Защо Цветанов ръкопляска на Ердоган, пита Сидеров

ГЕРБ тласкали страната в грешна посока с туркофилската си политика
5 окт 2012 16:33,
142
Защо Цветанов ръкопляска на Ердоган, пита Сидеров
Волен Сидеров нападна ГЕРБ заради Турция. Снимка: БТА

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров за пореден път скочи на управляващите, че водят политика на сближаване с Турция.

Този път националистите очакват обяснение от вътрешния министър Цветан Цветанов защо е присъствал на партийния конгрес на управляващата турска "Партия на справедливостта и развитието" и защо е ръкопляскал на лидера й Реджеп Ердоган.

„Днес Турция е държава "с управление от фашистки тип", където другомислието се преследва, забранен е кюрдският език. И това не предизвиква възмущението на Цветанов, който аплодира Ердоган на конгреса, и на ДПС, които защитават правото на майчин
език“, обърна се към залата Волен Сидеров.

Той посъветва ГЕРБ, когато водят туркофилска политика, да си дават сметка, че
правят грешни движения, тласкат България в грешна посока.

Тази външна политика "ще се върне като бумеранг и ще удари България", защото Анкара не крие своите амбиции, предупреди лидерът на "Атака". И попита защо никой от управляващите не поставя въпроса за обезщетенията на тракийските българи.

„Имаше общо заседание на кабинетите на България и Турция. Не знам тази форма кой я измисли, но имаше такова заседание в Анкара. Въпросът за тракийските обезщетения не беше поставен. Беше поставен друг въпрос. Накрая разбрахме, че ще се правят турско-български телевизионни сериали. Чудесно културно постижение! Невероятно просто“, отбеляза Сидеров.

По думите му това е една изкривена политика.

„Прекратете с туркофилските си постъпки към Турция, към Ердоган. Този ръководител на Турция не е ръководител на светска държава. Преклонението, васалното поведение пред него, е унижение за България и е грешно като европейска държава. Ние сме член на Европейския съюз. Вие знаете, че срещу членството на Турция в Евросъюза има много силна съпротива в ЕС“, посъветва Сидеров.

По-късно пък Волен Сидеров нападна управляващите, че правят политически бойкот на Русия.

Поводът стана, че депутатите от ПГ на "Атака" ще заминат днес за Русия на собствени разноски, за да участват в интерпарламентарните спортни игри, организирани от Руската Дума, след като ръководството на Народното събрание им е отказало да ги командирова.

Цецка Цачева е обяснила на лидера на националистите, че отказът е по финансови съображения, но според
Сидеров това не е основателен мотив, защото руската страна поемала всичко, без билетите.

„Ние приемаме тази забрана като политически бойкот на Русия, което е нелепо и не работи за нашия интерес, заяви Волен Сидеров. Затова от "Атака" са решили "да отсрамят" българския парламент и да отидат на свои разноски. Лидерът на националистите посочи, че ще използват игрите и за да установят контакти с руски политици.

Самото събитие е в неработни за парламента дни. Сред дисциплините, в които ще се включат
българските депутати, са шах и тенис на маса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Волен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
9
 
! Отговори
Яне преди 11 години
Тоя става само за фенеру-държач....
33
1
 
15
 
! Отговори
Pretoria RSA преди 11 години
Помня много добре 89-та. Докато траеше димната завеса наречена Голямата Екскурзия, важни предприятия като ЗИТ, ЗММ и др откриваха дъщерни фирми на Запад. После, на фона на затрудненото предприятие-майка, дъщерните фирми бележат големи успехи и накрая купуват фирмата майка - нищо секретно, има го в Работническо Дело от това време, четете внимателно. Пропуска се обаче да се отбележи, че дъщерната фирма е вече частна. Ето така започна грабежа. В това време, балъците гледат Голямата Екскурзия поТВ
32
8
 
3
 
! Отговори
Недоволен преди 11 години
HEIL СИДЕРОВ
31
15
 
14
 
! Отговори
@@ преди 11 години
ТОЗИ ПЪК НЕ ПРЕСТАНА СЪС СВОИТЕ ПРОСТОТИИ..- АМИ КАЖИ НЕЩО РАЗУМНО ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ .
30
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за пореден път 6те кажа - ГЕРБ и САМО ГЕРБ е спасението за България !
29
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе не ви ли омръзна от тоя КЛОУН болен лидеров ...
28
11
 
19
 
! Отговори
Чалма сеир преди 11 години
Ябе тоя менте патриот Сидеров защо не иде в Анкара да удари два шамара на Ердоган а само се пени като незадоволен травестит?:)
27
18
 
11
 
! Отговори
Pretoria RSA преди 11 години
Тоя олиго*рен с тъпите си изяви налива няколко десетки хиляди гласа в ДПС. Ако малко се поокастри Атака и подобните и, ДПС ще се свие наполовина, пък и бат Бойко работи добре в тази насока. Аман от ченгесарски издънки дето вече 23 год пият кръвта на народа. Сидера с едни *** не може да се справи, тръгнал кюрдите да крепи (типична ДС-БКП парадигма от 80-те години). С тая парадигма (българи-турци) управниците приватизираха 12 млрд външен дълг още 89-та и доста други милиарди след това. Мерси.
26
4
 
13
 
! Отговори
до турчин преди 11 години
И когато на САЩ им скършите хатъра ще отцепят нова държава - Кюрдистан, на Турция ще й пробутват Балканите, където ще видят много зор и по този начин ще създадат проблеми и в ЕС. Защо ли никъде по света не обичат янките?
25
14
 
10
 
! Отговори
Куку преди 11 години
Болене още много ще хвърляш къчове и ще въртиш гъзанали идат избори:)
24
12
 
6
 
! Отговори
Марио от преди 11 години
ПП България на гражданите !!! <<< ТОВА Е ИСТИНАТА >>>
23
7
 
17
 
! Отговори
до 13 и 14 преди 11 години
Ходи си в Анадола- там са все "нормални" люде. Не може вски път когато някой говори за защитаване на интереса ни, веднага да скачат една клика на ДПС, които да пеят една и същя песен за хапчета. Като не ви харесва тук и не ви харесва да се говори за нац. достойнство, ходете си в Анадола
22
4
 
22
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Другарю бай ***, има, когато ми строят джамии и ми се разхождат с фереджета и им се плаща отвън. както и опитите да се месят в политиката на странат чрез машите им тук. Имма много против, както и потомците на изкланите тракийски българи. Добросъседските отношения са тези, които са чисти и платени и няма мръски номера и не се намесват в нещата ни. Направиха всичко възможно да направят така, че да има турско малцинство. Тук няма бг турци, а бг мюсюлмани, но някой много иска те да са турци
21
7
 
23
 
! Отговори
Килюминати преди 11 години
Ами как защо, защото са долни еничари ей за това се кланят, кланят се на дьонмета (ислямизиран евреин) и ***, ех *** еничарска, продадохте майка България и душата си за жълти стотинки на Дявола ама и вас ще ви застигне жестоко предзнаменование.
20
16
 
17
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Воленееее, Волене! Бяха времена, думите ти хващаха дикиш.. просто се изтърка и никой не ти вярва вече.. Не, че принципно не си прав в случая.. Но, за съжаление, се доказа като менте в дългосрочен план.
19
18
 
14
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Баш Бай *** е тоя Сидеров.Какво му е лошото да си добре с комшиите и да въртиш търговия с тях?Да се радва че не сме врагове с турците че ако се разери звяра тогава Сидеров е лесен.Два куфара с дрехи и Луфтханза на Шейшелските острови.....ами българите?
18
13
 
11
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Не знам струва ми се, че Сидеров залага на губещи тези.Кюрдският език не е забранен, и това може да се види в youtub (който в Турция е забранен).Та там има клипчета показващи концерти на кюрдски певци,които си пеят на кюрдски пред 100 000 човека.Никога в Турция кюрдите не са се чувствали толкова свободни както сега.ТRT 6 излъчва на кюрдски 24 ч. ефирна телевизия, платена от държавата.Предстои промяна на конституцията, за да може да се изучава в училище кюрдски.AKP е по скоро комунистическа
17
6
 
27
 
! Отговори
до7 преди 11 години
Какво ти тайно, явно! Това правителство прокара в парламента с помощта на американското протеже Костов признаване на етнически геноцид! при положение, че Турция прие изселниците по междудържавните изселнически спогодби сключени между двете страни. А те не само се изселиха, но продължават да си кътат и двата паспорта, че да пътуват с облекчения в Европа, а Турция ги натиска да гласуват по команда и ги използва като коз при всички избори. Кой ще плати образованието и обучението на тези хора?
16
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имало едно време Сидер войвода.После пристанал на Батман. И край на приказката...
15
16
 
11
 
! Отговори
Психиатър преди 11 години
Сидере,сидире не е лесна твоята прияттелю