Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!

BG правителството не работи за "Набуко", а за "Южен поток", рече Кунева
8 окт 2012 21:47,
208
Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!
Меглена Кунева Снимка: БТА

“Вместо да работим за отпадане на визите за Съединените щати, ние губим територии на доверие, които бяхме спечелили. Самият факт, че сме дадени за пример, вреди на имиджа на страната ни.” Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира пред кореспонденти на чуждестранни медии в България интервюто на британския вътрешен министър Тереза Мей, в което се посочва, че Великобритания обмисля въвеждането на визов контрол за български и румънски граждани.

Кунева подчерта, че България не представлява сериозен емигрантски проблем за Лондон, а в случая става въпрос за “изгубена репутация”.
 
В отговор на въпрос за неосъщественото членство на България в Шенген, Кунева заяви, че е очаквала през мандата на това правителство премиерът Бойко Борисов да доведе докрай разследванията на поръчковите убийства, които са били извършени, докато е бил главен секретар на МВР (2001-2005 г.).

“Преди господин Борисов се оправдаваше, че няма достатъчно власт и все някой му беше виновен, сега когато има цялата власт, защо нищо не последва”, коментира Кунева. Тя определи като голяма грешка изказването на премиера който през 2010 година, в лекция пред фондация “Конрад Аденауер”, обяви: “Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отиват и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове.”

Още по темата
“Един премиер не може да говори по този начин. Шенген не е да теглиш една боя на КПП-то, Шенген е печат за качество, там са страни, които са минали един тест”, посочи Меглена Кунева.
 
Според нея позицията на правителството по отношение кризата между Сирия и Турция е бледа и невзрачна. “Правителството трябва да изрази подкрепа към Турция, която трябва да удържи ситуацията. Нашият национален интерес е да се спре бежанската вълна, преди да е достигнала България”, посочи Кунева. 
 
Тя коментира предстоящото финализиране на преговорите между България и Русия за газопровода “Южен поток”. “България си плаща тръбата и няма да получи никакви такси от транзита на газ”, обобщи договореностите Кунева. Тя изтъкна, че липсва каквато и да е яснота около клаузите по договора.

Кунева беше категорична, че българският интерес по “Южен поток” не е защитен, а страната ни е напът да бъде сериозно обвързана с “Газпром”. “Българското правителство не работи за “Набуко”, а за “Южен поток”, коментира още Кунева, като беше категорична, че отговорността за това е на премиера Бойко Борисов.
 
“АЕЦ “Белене” е проект на ГЕРБ и на БСП”, заяви Меглена Кунева в отговор на въпрос за последното развитие по изграждането на централата. Тя изрази съжаление, че първият в най-новата ни история референдум ще е партийно иницииран. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
8
 
! Отговори
edin_bulgarin преди 11 години
АЕЦ Белене е проект на ГЕРБ и на БСП, заяви Меглена Кунева в отговор на въпрос за последното развитие по изграждането на централата - Да, това със сигурност е така и тя много добре го знае. Нали винаги е била комунистическа *** :) Ама тоя път май не са й дали парче от баница? :)
117
3
 
13
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Кунева, България е в ЕС. Стига с тази лъскава американска амбиция, да паднат визите - това дори на един по-късен етап няма да звучи сериозно. САЩ слабо ни грее, нека се борим за пълно равноправие в Европа! Това трябва да ни е приоритет, ако бяхме в съюз със САЩ може би тогава, те щяха да са ни приоритет. Най-големия търговски пазар е в Европа, САЩ винаги ги е било яд на това и винаги са били недостойна конкуренция. Така, че не изопачавай нещата през тази *** гледна точка, защото е безпредметно.
116
1
 
5
 
! Отговори
kompot преди 11 години
Само това остава, да паднат визите и никой няма да остане в тази държава. Колкото до влизането в Шенген, ами то е въпрос на време, само че не знам какво ще промени за нас това. Кризата не е само в България, тя е в цяла Европа и безработицата е навсякъде. Просто Кунева вече се чуди за какво да се заяде, темите вече се изчерпаха :)
115
0
 
6
 
! Отговори
крацицр преди 11 години
"Кунева подчерта, че България не представлява сериозен емигрантски проблем за Лондон, а в случая става въпрос за изгубена репутация."Те в Лондон имат мнение за нас още преди освобождението. И то, уверявам Кунева не е никак добро. Така, че това за репутацията са тъпотии.
114
0
 
10
 
! Отговори
гном преди 11 години
Абе кифло,кой ще ти махне визите за Сащ!?Те там боб хвърлят за нас.Аре всичките 240 аут,че ми се драйфа от простотиите ви.Съвсем за безмозъчни ни взехте!
113
0
 
9
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Ако госпожата си беше направила труда малко да се информира,щеше да знае,че няма как да паднат визите на този етап,но тя бърза да спечели студентите и потенциалните емигранти на своя страна за изборите!Неграмотна работа!Поредното необмислено изказване!
112
0
 
18
 
! Отговори
Zeitgeist преди 11 години
"Искала да паднат визите за САЩ" и какво ще се получи от това изтичане на мозъци ли? Вместо да работим за просперитета на тази държава, да ходим и да живеем по каравани като скотове за 6.08 паунда/долара на час. Това ли искаш да стане? Национален предател!!! Най-ценният ресурс на тази държава сме НИЕ хората и трябва нашия труд да остане тук, а не да издържам някаква си там държава.
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая кукумявка пак ли се появи.
110
0
 
5
 
! Отговори
svirchovina преди 11 години
Какво е тръгнала да дава акъл комунистическата снаха Меглена Кунева за какво трябва и за какво не трябва да се работи, не и ли стига, че ни затри селското стопанство и атомната енергетика, ами тръгнала да ми говови за визи за САЩ. Нали идеята е да останах хора в тази държава или Кунева иска да ги изгони неудобните в САЩ?
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая що се не маха бе. много ти разбира тя. защо отвори аец белене, даде му праи на заем срещу яката сим комисионна, сега пък не ставало аеца. да ти ....м...та
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изкривеният фейс по-добре да не се обажда !
107
0
 
5
 
! Отговори
стрес преди 11 години
тази пак ли цапа медийното пространство с нездравословния си шум?!
106
0
 
2
 
! Отговори
асен преди 11 години
поредния прах в очите на хората от страна на хората
105
0
 
5
 
! Отговори
--- преди 11 години
тази лицемерка пак се изказа неподготвена
104
5
 
3
 
! Отговори
Дон Жуан преди 11 години
Що плюете каката бре?Ми тя си има всичко.И дупе и цици и ъкъл за требване.Ама е много секси ,а?
103
0
 
13
 
! Отговори
Писна ми... преди 11 години
Боли ме фара дали имаме визи или не, с която и да е държава. Това, което мен лично ме каса е защо изкуствено заплатите са натискат надолу? Как може с 200 евро на месец да живеем щастливо? И както казах боли ме фара за визите, при положение, че парите не ми стигат да си усмихна, а камо ли да пътувам в чужбина! Не ми се напуска България, защото родината ми харесва, но мисля, че е крайно време минималната заплата да стане 1500лв, за да се почустваме малко европейци, а милионерите да обеднеят малко.
102
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 124 Т. Дончева"Сега балъци станали ви ясно..."Егати речника!
101
1
 
11
 
! Отговори
Т. Дончева преди 11 години
Щом опряхме до Кунева-Пръмова да дава акъл какво да стане в държавата много сме зле. Само да припомня, че тя е в директорския борд на Френската банка "Париба", която пък финансира строежа на атомната централа в Румъния. Сега балъци станали ви ясно защо Кунева-Пръмова затвори 3 и 4 блок на нашата централа Козлодуй. И сега ми отговорете кой финансира кампанията и. Мислете хора...... а а
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 122" Псетата захапаха кокала и са готови да затрият един народ."Гледах някои изказвания на Найджъл Фарадж, който упреква ЕК именно заради политиката, затриваща народи.
99
1
 
7
 
! Отговори
Г-а политици преди 11 години
На всеки УМЕН българин е ясно, че западняците ни третират като 3-та / ТРЕТА / ръка хора.Подхвърлят ни остатъците от "бленуваната" трапеза на прехвалената демокрация и очакват съответно да въртим радостно опашки.Толкова ЕВТИНА работна ръка, сигурно не са и сънували.И им е хубаво. Намериха си ПОСЛУШНИ *** които РЕВНОСТНО пазят стадото да не се разбуни. Раята трябва да работи и създава благинки.А иначе? Псетата захапаха кокала и са готови да затрият един народ.Не *** разбира се. И демокрацията която ни ДАРИХА е съобразена с тяхното виждане за българина.А що се отнася за стойността и: Ето две мнения на ЗАПАДНИ НЕЗАВИСИМИ ИНСТИТУЦИИ1.България заема 52-ро място по индекс на демокрация в годишната класация на авторитетния институт The Economist Inteligence Unit. С този показател България влиза в категорията с проблематична демокрация. 2.Десетте най-опасни европейски политициТе са безотговорни и агресивни популисти - винаги търсещи повече гласове за себе си в своите страни, пише сп. "Шпигел"Отляво-Горен ред: С. Берлускони, Маркус Сьодер, Александер Добриндт, Виктор Орбан; Долен ред: Алексис Ципрас, Марин льо Пен, Герт Вилдерс, Хайнц-Кристиян Щрахе Отляво-Горен ред: С. Берлускони, Маркус Сьодер, Александер Добриндт, Виктор Орбан; Долен ред: Алексис Ципрас, Марин льо Пен, Герт Вилдерс, Хайнц-Кристиян ЩрахеСнимка: spiegel.deЛидерът на гръцката опозиционна Коалиция на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас е на второ място сред десетте най-опасни европейски политици според германското списание "Шпигел" (spiegel.de).Списанието цитира поредните изявления на Ципрас, че гръцкото правителство трябва напълно да откаже да разговаря с Тройката кредитори."Шпигел" напомня, че Ципрас иска да се криминализира приватизацията на държавни компании, но е и убеден, че никой не може да изгони Гърция от еврозоната.На първо място сред опасните списанието поставя Маркус Сьодер, баварски финансов министър от управляващия в коалиция с партията ХДС на канцлерката Меркел Християнсоциален съюз (ХСС). Тези дни той поиска гърците да бъдат жестоко наказани и използвани за назидателен пример на цяла Европа.Външният министър във федералното правителство Гидо Вестервеле реагира незабавно:"Такъв тон на дебата е крайно опасен. Трябва да сме внимателни, за да не прекалим с приказките и да навредим още повече на Европа", дипломатично предупреди министърът.Като опасни политици "Шпигел" определя също бившия италиански премиер с подновени амбиции за властта Силвио Берлускони (на трето място), водачката на крайнодесния Национален фронт във Франция Марин льо Пен (четвърта) и унгарския министър-председател Виктор Орбан (десети).Кризата в Европа има своите икономически измерения. Но има и своите професионалисти, онези политици, които се опитват да припечелят на свой вътрешнополитически терен чрез евтин популизъм, коментира "Шпигел".Авторитетното германско списание отбелязва, че Сьодер и неговите приятели популисти от другите страни в ЕС са твърде небрежни и безотговорни."Те слагат всеки ден нови залъци в алчната паст на кризата. Те си играят с огъня в общия дом Европа. Те пряко и косвено подклаждат обвинения срещу мързеливите южноевропейци или срещу властолюбивите германци. Целта им винаги е една и съща: да увеличат броя на гласовете избиратели в своя полза за сметка на Европа", пише "Шпигел".Ето и останалите сред десетте опасни европейски политици популисти:4. Бойко Борисов министър председател на България5. Тимо Соини - лидер на популистката партия "Истински финландци" (Perussuomalaiset; True Finns);6. Александер Добринт - генерален секретар на баварския ХСС;7. Найджъл Фарадж - британски евроскептик от Партията на независимостта;8. Хайн-Християн Щрахе - шеф на крайнодясната Австрийска либерална партия (ФПО)9. Герт Вилдерс - нидерландски десен популист, основател и лидер на Партията на свободата.