Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!

BG правителството не работи за "Набуко", а за "Южен поток", рече Кунева
8 окт 2012 21:47,
208
Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!
Меглена Кунева Снимка: БТА

“Вместо да работим за отпадане на визите за Съединените щати, ние губим територии на доверие, които бяхме спечелили. Самият факт, че сме дадени за пример, вреди на имиджа на страната ни.” Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира пред кореспонденти на чуждестранни медии в България интервюто на британския вътрешен министър Тереза Мей, в което се посочва, че Великобритания обмисля въвеждането на визов контрол за български и румънски граждани.

Кунева подчерта, че България не представлява сериозен емигрантски проблем за Лондон, а в случая става въпрос за “изгубена репутация”.
 
В отговор на въпрос за неосъщественото членство на България в Шенген, Кунева заяви, че е очаквала през мандата на това правителство премиерът Бойко Борисов да доведе докрай разследванията на поръчковите убийства, които са били извършени, докато е бил главен секретар на МВР (2001-2005 г.).

“Преди господин Борисов се оправдаваше, че няма достатъчно власт и все някой му беше виновен, сега когато има цялата власт, защо нищо не последва”, коментира Кунева. Тя определи като голяма грешка изказването на премиера който през 2010 година, в лекция пред фондация “Конрад Аденауер”, обяви: “Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отиват и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове.”

Още по темата
“Един премиер не може да говори по този начин. Шенген не е да теглиш една боя на КПП-то, Шенген е печат за качество, там са страни, които са минали един тест”, посочи Меглена Кунева.
 
Според нея позицията на правителството по отношение кризата между Сирия и Турция е бледа и невзрачна. “Правителството трябва да изрази подкрепа към Турция, която трябва да удържи ситуацията. Нашият национален интерес е да се спре бежанската вълна, преди да е достигнала България”, посочи Кунева. 
 
Тя коментира предстоящото финализиране на преговорите между България и Русия за газопровода “Южен поток”. “България си плаща тръбата и няма да получи никакви такси от транзита на газ”, обобщи договореностите Кунева. Тя изтъкна, че липсва каквато и да е яснота около клаузите по договора.

Кунева беше категорична, че българският интерес по “Южен поток” не е защитен, а страната ни е напът да бъде сериозно обвързана с “Газпром”. “Българското правителство не работи за “Набуко”, а за “Южен поток”, коментира още Кунева, като беше категорична, че отговорността за това е на премиера Бойко Борисов.
 
“АЕЦ “Белене” е проект на ГЕРБ и на БСП”, заяви Меглена Кунева в отговор на въпрос за последното развитие по изграждането на централата. Тя изрази съжаление, че първият в най-новата ни история референдум ще е партийно иницииран. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева - махай се, ти си комунистка
157
0
 
12
 
! Отговори
ВОЕНОЛЮБКАТА КУНЕВА преди 11 години
И ТАЯ НЕ СТАВА НЕ КАЗВА КАК ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ А ГЛЕДА ДА ОПРАВЯ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ- НАБУКО! НЕКА ПЪРВО ДА ОПРАВИМ БЪЛГАРИЯ ДА ЗАДЪРЖИМ ХОРАТА ТУК А НЕ ДА ИМ ОСИГУРИМ БЕЗ ВИЗИ В САЩ? 1. САЩ НИКОГА НЯМА ДА ПРЕМАХНАТ ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ 2. НИКОГА НЯМА ДА ИМА ГАЗ ЗА НАБУКО- САМО ИРАН МОЖЕ ДА ГО ОСИГУРИ НО ИМА ЕМБАРГО НА САЩ И ЕС. 3. НАБУКО ЗА КОЕТО ЛОБИРА КРИВАТА УСТА МОЖЕ ДА ГО ИМА СЛЕД ВОЙНА И ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ГАЗОВИТЕ НАХОДИЩА НА ИРАН ОТ САЩ. КРИВАТА УСТА МАЙ ИСКА ДА НИ ВЪВЛЕЧЕ ВЪВ ВОЙНА? ОБСЛУЖВА ?
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
To какво ни остана да губим? Такива управляващи затриха и държавата.Чудя се кога ще изгубим и мицифайките пазразити, та да получим истинска демокрация, а не терор.
155
4
 
4
 
! Отговори
владо преди 11 години
Кунева - Поредният мутант на кукловодите от ДС
154
2
 
3
 
! Отговори
стоев преди 11 години
Кунева е типичен представител на червената олигархия-демагогия до дупка
153
1
 
3
 
! Отговори
власт преди 11 години
поредният жалък опит да трупа дивиденти!
152
2
 
2
 
! Отговори
неда преди 11 години
много са и изтъркани номерата на другарката
151
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не разбирам тази овца европолитик ли е или консул на САЩ. Или като всяка комунистическа пчеличка, лети от цвят на цвят според интереса-понеже в нея няма нищо европейко и като мислене, и като ценности, залага на американската чалга.
150
1
 
9
 
! Отговори
аман от моеници преди 11 години
мошеничке, точно теб те знаем, не ни се рпави на нова
149
6
 
8
 
! Отговори
симпатяга преди 11 години
Много милиционери по сайтовете...любим номер им е като се повдигне неудобна тема, вместо да говорят по темата, да нападат лично човека. Кунева не ми е симпатична, ама в случая е права. По-голяма тъпотия, некадърност и дебелоочие от мутро-милиционерското няма и тя го казва на висок глас. Ако ще да е грозна, дебела, снаха на комунисти и всякаква друга, но този извод си важи. Давайте аргументи по същество, а не срещу човека, ама това мицифайките не го могат.
148
3
 
11
 
! Отговори
76 преди 11 години
"Шенген е печат за качество, там са страни, които са минали един тест, посочи Меглена Кунева"На тебе Барозу къде ти удари печата, г-жо YES
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тази статия разбирам, че нашата цел е с действията си да се харесаме на САЩ и Великобритания, за да ни отпаднат визите. А те могат да си измислят критерии, да имат изисквания и то за какво, ние скоро ще сме толкова бедни, че няма да можем и да емигрираме.
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кунева, това не е вярно, сега се дават визи много по-лесно, отколкото по време на твоите хора
145
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева, по времето на НДСВ и тройната коалиция, даваха виза за толкова време колкото ти се налагаше да седиш там. По времето на ГЕРБ, направиха така, че да ходиш само веднъж на интервю, и ако го вземеш ти дават виза за 10 години. След 10 години можеш да си я подновиш без да ходиш на интервю и това стана по времето на ГЕРБ. Азс лично 2-пъти съм ходил в САЩ като само веднъж съм ходил на интервю. Втората виза ми я дадоха без да ходя до посолството. Та това това ли е губене на доверие от САЩ ?
144
7
 
9
 
! Отговори
Нах Кунева Нах преди 11 години
Толкова ли са жизненоважни тъпите визи за тъпия САЩ? Тези които искат да лижат американски ***, могат да почакат малко на една опашка и да изсвирят арията на преклонението пред безличен чиновник. Няма да им се огъне повече кръстчето!
143
4
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Внимание драги герболетки, вашата герболеза води до сериозни психични разстройства. Има два начина за лечение лоботомия и загуба на изборите от ГЕРБ, поради тази причина като човеколюбив доктор ви препоръчвам вторият начин и ще се постарая това да стане! Истината е че ГЕРБ е издънка на БСП но заради болестта ви не можете да го видите! И също като алкохолиците нападате тези които ви казват че това което правите е вредно за вас!
142
3
 
9
 
! Отговори
Ух ох ... преди 11 години
И аз загубих доверие в теб Кунева още след първата ти сбирка-презентация в САС. След, като приюти *** на Ив. Костов загуби един потенциален гласоподавател. ДГД и ти и всички подобни на теб, Серго, Доганчо, Сакско и БиБи.
141
4
 
9
 
! Отговори
Какви визи/по света/ преди 11 години
САЩ доставят ракети с по-голям обсег на Сеул. В отговор Пхенян заявява, че ще се противопостави с ядрен заряд на всеки ядрен отправен срещу Северна Корея.Та какво правят САЩ на Корейския полуостров?Отговора е лесен: Терористите от пентагона търсят жертви. През последните 80 години САЩ станаха символ на тероризъм, бандитизъм и унищожение на всичко което не им носи полза.
140
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак се пра'и на умна за да ***.Скрий се , *** !
139
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви визи ***, ние сега строим държавата, които ти и твоите джелати разсипахте, не ни касаят тези визи, искаш цялата държава ли да избяга,. да ти е..а май...та