Сините: Овчаров и Петър Димитров вън от комисията "Белене"

Бившите министри са в конфликт на интереси, твърдят десните депутати
Обновена: 12 окт 2012 21:22 | 12 окт 2012 21:22,
118
Сините: Овчаров и Петър Димитров вън от комисията "Белене"
Румен Овчаров Снимка: БСП

Бившите министри от тройната коалиция Румен Овчаров и Петър Димитров са в конфликт на интереси и не могат да бъдат членове на комисията за разследване на злоупотребите в АЕЦ „Белене“. Защото тя ще разследва техните действия. Това заявиха от парламентарната група на Синята коалиция.

Сините настояват БСП да ги оттегли от въпросната комисия и да ги замени с други депутати.

Ако Народното събрание не ги освободи от комисията, десните ще поискат от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси да установи техния конфликт на интереси и ги отстрани.

От Синята коалиция припомниха, че отдавна канят депутатите от левицата на публичен дебат за АЕЦ „Белене“.

„Започваме го, като им поставяме следния въпрос: За колко години ще се откупи инвестицията за 2000 МВ на АЕЦ „Белене“, оценена от HSBC на 10 352 964 хиляди евро при сегашните цени на тока от 2000 МВ на АЕЦ „Козлодуй“?
Ако не отговорят, ще отговорим ние. И ще поставим следващия въпрос“, зарекоха се сините депутати в позиция, изчетена от парламентарната трибуна от Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
5
 
! Отговори
защо? преди 11 години
Защото знаят твърде много и не бихте могли да лъжете безцеремонно вие самите ли? Иначе, версията ви за големите им "далавери" отдавна е чута и недоказана. Т.е.,вие се явявате едни долни наплюватели.На всеки мястото му е там, където е избран. И аз не ви искам в НС, но сте избрани и ви трая. Това е.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко пъти трябв да обяснявам като на този *** 53 че такива цифри *** ви гипускат единствено и само за да ви лъжат , но сте *** какв да правя
55
3
 
5
 
! Отговори
ДО 56 преди 11 години
КОЗЛОДУЙ РАБОТИ НА ЧИСТА ПЕЧАЛБА- ТЕЗИ 165 МИЛИОНА СА ЧИСТА ПЕЧАЛБА СЛЕД ПРИСПАДАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ И ЗА ЗАПЛАТИ РАЗХОДИ И ДАНЪЦИ. НЕ ЛЪЖИ. И ОЩЕ- БЕЗ ДА СЕ ОТЧИТА ИЗНОСА НА ТОК ПРЕЗ ЧАСТНИ ФИРМИ НА НАШИТЕ ХОРА
54
3
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Не съм за сините но са прави.Овчара беше вълкът в стадото и иска още.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
53 iligofrena 60 млрд печалба ти чуваш ли се какво приказваш , козлодуй днес печели 100 млн.годишно я ми кажо Беляне за колко години ще направи така 60 млрд и колко оборот трябва да направи за да има 60 млрд.печалба , днес печалбата на козлодуй е 15% ,значи 60млрд ако са 15 % Беляне ще направи 400 МЛРДА
52
0
 
3
 
! Отговори
баи ганио преди 11 години
този исто4и над 30000000 еур от даржавата в тарговиште има един танио танев собственик на 4астно енерго с него перат парата каде сте ве боиковци каде е полициата знаете ги и не ги хвастате засто така засто..застото единият е застапник на герб а другия му е сефа за това ли давате даржавните пора4ки на тях и за това ли се плуете на парлама пред хората а после ядете заедно от големият кокал бесрамници да измрете вси4ките ве бог да ви сади тея които сасипахте народа и страната си
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕДИН ОТ МАФИОТИТЕ НА СПИН ПАРТИЯТА.
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм знаел ,че Мартинчо е ***-за колко години щяла да се откупи централата при СЕГАШНИТЕ цени на тока.Ами мартинчо-май размяташ някаква диплона на икономист.Хвърли я-напразно баща ти е харчил пари да те изучи.Че тока след 10год дали ще струва 15ст както сега или ще е левче.И няма какво да питат БСП-ония пичове дето коснаха 2 милиона евро са го написали ясно-ще се изплати за 10г и после 60 год ще направи 60 милиарда печалба.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Р.Овч. още ли е на свобода? Защо Борисов спи? Нали обеща нещо,преди да го изберем? Това е риторичен въпрос.
48
8
 
7
 
! Отговори
Munroe преди 11 години
Отново Костов е единствения трезво мислещ, но няма кой да го слуша... Затова заслужсваме БСПда ни управлява, защото сте прости.
47
1
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
Е за това мавъра е прав. Този които беше собственик на държавата да се скрие в дън земи. Вижте *** в парламента как почнаха да си вадят"кирливите ризи". Всички са един дол дренки т.е. дупетати. ПП ами мавъра как хариза нефтохим за жълти стотинки и тлъсти сметки в швейцарски банки. Те отдавна са замели следите си.Гадини сте всички в сегашния парламент.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СИНИТЕ ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ- ЧАКАМ НЯКОЙ ДЕН ДА ДОЙДЕ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО ПРАВИТЕЛСТВО И ДА РАЗСЛЕДВА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА КОСТОВ- ТОГАВА ЩЕ ГОВОРЯТ- В СЪДА
45
3
 
11
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Докато ДСБ не дадат отговор,какво прави агента Асен Агов още там,за мен си оставате 5 колона на БКП.Може да си лаете цял ден,аз не ви вярвам
44
3
 
14
 
! Отговори
... преди 11 години
Трябва да се гласува, защото по този начин се тушират манипулираните гласове. Това означава, че ***, турските и комунистическите гласове няма да имат тежест. Колкото е по-висока избирателната активност, толкова по-слаби ще са ДПС и БСП. Една от основните причини да не можем да се измъкнем от дъното, е че позволяваме на турците и комунистите да имат твърде сериозна тежест в политическия ни живот. Това от своя страна е пагубно за икономиката. Затова гласувайте и агитирайте за гласуване.
43
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тая синя коалиция трябва да висне на бесилото заряди престъпленията си, а те гракнали отново наглеците... Докато бяха на власт, съсипаха индустрията на България, а сега драпат да унищожат и последния шанс, да не сме банановата република на ЕС. Да вървят при господарите си в Щатите, *** недна!
42
2
 
19
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Дайте да спрем с тези комунисти.България я обраха наследниците на бившата номенклатура-държавна,окръжна и околийска,агенти а това са повечето сегашни опозиционери,азисовци и Златки,калинки и слуги.За това пълна лустрация иначе ще вървим на зад и ще лапаме мухи а горните ще ни се надсмиват.
41
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой продаде Нефтохим на Вал. Златев? Иван Костов. Кой ликвидира индустрията на Б-я? Иван Костов. Кой продаде двете "Марици- Изток" на американците, които сега ни продават 3 пъти по-скъп ток от държавната ТЕЦ?- Ив. Костов, който май има дял в частните ТЕЦ. Кой гласува заедно с ДПС да се затворят 4 реактора на "Козлодуй"?-Сините-тогава СДС.Те винаги са срещу промишлеността на Б-я, срещу енергетиката, сега пак с Герб, ДПС и политическата *** Я.Янев са срещу "Белене".Не съвсем- искат частна.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е бедата на българите ,че не ги отстрани от власт тези партийни секретари научени само ъкъл да дават да заблуждават неуките българи и докато дават ъкъл ошушкаха държавата, разпределиха си държавните предприятия ,задгранични имоти и влогове на държавата и продължават да се правят на велики и на "социални" Смеишно и тъжно ! Колко пъти трябва да фалира държавата и народът до кога ще гладува за да ги държим да мафиотизират страната ни и да работим за комат хляб,за да живеят те в охолство.
39
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
П.Димитров си е гола вода - да го оставим и да се смеем на тъпизмите му. Р.Овч. е "голямата работа" - чудя се как никой не му потърси сметка за богатството му. В една нормална държава щеше да търка наровете.
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мисли,народе,преди да гласуваш на референдума,защото грешката ще е фатална за всички ни! малко ли са жертвите на Чернобил?