АЕЦ „Белене“ се строи, а ГЕРБ и БСП разиграват цирк

Синята коалиция се позова на писмо от НЕК
Обновена: 18 окт 2012 14:05 | 18 окт 2012 13:58,
115
АЕЦ „Белене“ се строи, а ГЕРБ и БСП разиграват цирк

 АЕЦ „Белене” продължава да се изгражда тайно зад гърба на Народното събрание. За това алармираха в парламента от Синята коалиция.

Според десните Бойко Борисов и Делян Добрев действат с БСП и ще строят заедно "Белене", както и заедно организират референдума.

Десните се позоваха на писмо от месец октомври тази година от Националната електрическа компания (НЕК) до кмета на Свищов Станислав Благоев, което засяга изграждането на далекопровод 400 киловолта.

В писмото се посочва, че е във връзка с изграждане на високоволтова линия, необходима "за осигуряване на връзката на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ"Белене".

„Разиграва се голям цирк, в който ГЕРБ и БСП се представят като най-големите опоненти, а всъщност бавно и методично си строят проекта „Белене" , възмути се Мартин Димитров.

Той обясни, че далекопроводът е част от инфраструктурата на "Белене" и ще свързва централата с енергийната система на страната.

Димитров обвини управляващите, че действат зад гърба на парламента, който на 29 март тази година взе решение за спиране на изграждането на централата, и същевременно лъжат българския народ.

Още по темата
„Как е възможно НЕК да иска строителството на далекопровод за проект „Белене", който е спрян от правителството и това решение е подкрепено от българския парламент. Ние сега разбираме защо ГЕРБ и БСП стигнаха до идеята за въпрос, който и ГЕРБ, и БСП ще подкрепят за строителството на „Белене", заяви още бившият лидер на СДС.

По думите му референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимира строителството с аргумента, че народът иска "Белене" и затова го строим.

Според него това е една голяма измама, капан, в който е попаднала България.

НЕК постепенно изгражда инфраструктурата за "Белене", добави и тъмносиният депутат Иван Иванов.

По думите му в момента компанията е във фактически фалит заради огромните разходи - около 1,4 млрд. евро за централата.

Въпросът ще бъде поставен днес на първото заседание на анкетната комисия, която ще се занимава със
сключените договори около втората атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oт АЕЦ Белене ще спечели САМО РУСКО-БЪЛГАРСКАТА М А Ф И Я!
68
8
 
9
 
! Отговори
до №79 преди 11 години
Великобритания,Франция,Китай,САЩ,Турция строят нови атомни централи,нали са много опасни!*** народ сме. ----------------------Тези държави имат пари в изобилие... а ние какво имаме? Мизерия? ГЕРБ спря строежа точно поради тази причина, че България не може да намери пари за този АЕЦ.
67
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До наивниците: ЕВТИН ТОК !? ЗАБРАВЕТЕ !
66
2
 
14
 
! Отговори
Реставратор преди 11 години
АЕЦ Белене се "строи" още от миналото хилядолетие ! Време е да започнат археологически разкопки !
65
10
 
8
 
! Отговори
киловатчас преди 11 години
ДО 83: Не знам колко хора имат мозък на мишка, ама съм сигурен, че ти си с мозък от плъх с който са правили опити в ядрен реактор!Значи за да не се вдига цената на тока, не трябва да строим нови мощности а?! Такова прозрение може да роди само герберска глава!Ами дай тогава да закрием всички съществуващи мощности, и цената на тока не само ще падне ,ами ще стане равна на нула! Щото няма да има кво да се продава!Пък ще се вдигне цената на свещите и газените ламби! ***...
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Референдум АЕЦ не строи !
63
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продължава да има хора който не могат да направят елементарния извод, че всяка нова мощност независимо от какъв тип е вдига цената на тока тъй като трябва да изплати инвестицията. Сметките може да ги направи всеки грамотен човек. Също така всеки може да провери каква е консумацията и производството на ел. енерги в България и на Балканите, как се развива енергетиката и т.н. Извода е ясен, за съжаление повечето хора имат мозък на мишка.
62
6
 
7
 
! Отговори
киловатчас преди 11 години
Инж. Ангелов е разумен човек - подготвя си нещата, за да може едновременно със строежа на централата да се строи и инфраструктурата. Даже за служителите на държавната НЕК е повече от ясно - Белене ще се строи!
61
8
 
7
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Сините талибанчета няма да мирясат докато не унищожат и последното нещо държащо България извън списъка на банановите републики, а и дори и тогава може да не мирясат! Тях просто ги дразни съществуването на България също като господарите им от двете страни на Атлантика!
60
9
 
16
 
! Отговори
славянин преди 11 години
И аз съм за АЕЦ Белене, но въобще не съм убеден, че трябва да го строят американски ***!
59
11
 
20
 
! Отговори
дърт комунист преди 11 години
Великобритания,Франция,Китай,САЩ,Турция строят нови атомни централи,нали са много опасни!*** народ сме.
58
18
 
22
 
! Отговори
НН преди 11 години
БЕЛЕНЕ трябва да има и ще има. Аман от ***, които не разбират това.
57
9
 
9
 
! Отговори
монтански преди 11 години
Ако не е АЕЦ Козлодуй ще го плащаме тока по 60-80ст.за киловат,внесен от други дърьжави,точно това целят ,,приятелите'' ни от западна Европа и САЩ,така че АЕЦ Белене трябва да се построи за да сме независими!
56
10
 
11
 
! Отговори
морски преди 11 години
АЕЦ Белене трябва да бъде построена!Ако не за вътрешно потребление,то тока от нея ще отива за износ.Това са милиарди лева доходи на година,не го ли разбрахте!АЕЦ Козлодуй е единственото работещо и много печелившо предприятие у нас,трябва да си много *** за да не искаш втора АЕЦ.
55
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Доколкото знам тя е била женена за член на БКП,но за нея не зная да е била такава. Но определен зная , че Б.Борисов е бил член на БКП. За С.Станишев също не мога да твърдя, за членство в БКП , но по случайност разбрах , че е член на БСП и там е обичайно да се наричат другари , драги ми другарче.
54
9
 
9
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
До Анонимен 69:Кажи, бе твар червена, защо й е на България нова АЕЦ?
53
2
 
9
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
До анонимен 70:Може ли да ми обясните, защо наричате другарката Пръмова "госпожа Кунева"?
52
7
 
7
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
До Анонимен: Ето, заради *** като тебе, съм се нарекъл "бивш", защото ме е СРАМ, че обитаваме една и съща земя. *** безмозъчно влечуго, кое точно й е хубавото на АЕЦ Белене? Единственото хубаво би било, ако такива като тебе ги използват за гориво, ама не ставате и за това, ядрено трябва. Къде си, Пиночет?
51
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Пич , тайната договорка между ГЕРБ и ДПС беше обявена от Меглена Кунева , която заяви , че няма да участвува в мръсни тайни предизборни коалиции , като тази на ГЕРБ и БСП.Сега разбирате , че когато само се спомене името на г-жа Кунева ,всички и от ГЕРБ и от БСП, във форума, ревнат в синхрон заедно.Ще дойдат изборите и ще ви лъснат задниците.Няма начин да управляват без коалиция ГЕРБ-БСП.
50
7
 
6
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
На този ДАЛАВЕРОПРОВОД и подобни на него се крепи братската дружба между нашите и руски комунисти.