БСП вадят сигнали за корупция в СО и "Напоителни системи"

Столичният транспорт е задлъжнял с 80 млн.лв., казаха от левицата
Обновена: 24 окт 2012 22:17 | 24 окт 2012 22:10,
37
БСП вадят сигнали за корупция в СО и "Напоителни системи"
Антон Кутев (л) Снимка: БСП

Сигнали за корупция в Столична община и в "Напоителни системи" представиха социалистите в парламента.  Депутатите от левицата настояха временната парламентарна комисия на Яне Янев, която ще проучва корупционни сделки от миналото, да се занимае именно с тях на днешното си заседание. 

Според председателя на групата общински съветници от БСП в СОС Жельо Бойчев комисията за корупция трябва да се занимае с начина, по който се управлява Столична община. Той представи сигнал за случващото се с транспорта и отбеляза, че към момента Столичният транспорт е задлъжнял с 80 млн.лв.

„Настояваме да се провери процесът, по който са проведени скандалните конкурси за отдаване на общинските автобусни линии за превоз на частни превозвачи”, заяви Бойчев.

Той обърна внимание на две фирми –"Карат С" и "Юнион Ивкони". Общинският съветник попита дали тези фирми са финансирали предизборните кампании на ГЕРБ, дали собствениците на фирмите са свързани с ГЕРБ. „Говорим за една от най- големите корупционни схеми”, отбеляза Бойчев.

Червеният депутат Антон Кутев пък подаде сигнал за кражба, свързана с продажба на тръби на Напоителни системи. Кутев се спря специално на случаи в Силистренския и Добричкия регион. Депутатът отбеляза, че са извадени тръбите на регионалното министерство, като щетите са за над 10 млн.лв.

Според Кутев това е станало възможно само благодарение на няколко човека – министъра на земеделието, областния управител в Силистра и шефа на районното полицейско управление. „Собственикът на фирмата, която направи поразията, беше арестуван не защото краде, а защото говори”, отбеляза Кутев.

Той подчерта, че имайки договор със земеделското министерство, фирмата е извадила тръби на МРРБ. „Абсолютно криминално деяние”, категоричен беше Кутев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ауу Верно ли е имало корупция в СО и Напоителни системи в България ? Ужас - добре че са БСП да ги разкрият - Аз пък мислех че след 1989 и Новобогаташите милярдери от БСП и СДС - с честен труд завладяха и си купиха за стотинки късове от България - Баси и Ужаса - начи в демокрацията можело и корупция да има на всякакви нива ? А аз си мислих че само в Тоталитарното време на Бай Ви Тошо е имало корупция - А сега всичко честно и справедливо
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сме го закъсали щом има хора да искат 9-ти септември 1944 г. да се върне. Само , че пожелавам на тези хора да ги затворят в лагерите на смърта Белене и др. подобни. Тогава ще разберат истината. А тя е следната. Това е датата след която спря развитието на държавата. Изплуваха мандраджии-партизани, неграмотни и злобни хора. Унищожиха елита на държавата и днес берем плодовете на техните наследници като Станишев, Тодор Славков Жени Живкова и т. н. За това трябва втори мандат за ГЕРБ
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНООГО ДОБРИ ЛЪЖЦИ ПО ХАРАКТЕР СА КОМУНИСТИТЕ НА ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ
27
1
 
8
 
! Отговори
прокурор преди 11 години
Опитват се крадците от БСП-ДПС.ДС , да намерят защитна теза. Но тези номера не вървят както през 2006 г. Всичко, ще си дойде на мястото т.е. крадците в затвора.
26
2
 
1
 
! Отговори
до Смехурко преди 11 години
Наистина си много смешен и неграмотен.
25
2
 
5
 
! Отговори
Момко преди 11 години
Писна ми от БСП Били Се *** !
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що се притеснявате бе хора? БСП вече минаха през страшния съд на бате Бойко. Правдата възтържествува, виновните са наказани. Сега е ред други да се изпотяват и зачервяват. Тези, на които им изтича мандатът и трябва да отговарят за стореното от тях- за глада, мизерията и нищетата на народа от една страна и тяхното невиждано благополучие от друга.
23
5
 
9
 
! Отговори
Смехурко:)))) преди 11 години
Вадели сигнали :))))))))))))))))))) ТЕЗ КОЙТО ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ подават сигнали КРАДЦИТЕ ВИКАТ ВКУПОМ ОТ парламента дръжте крадеца .Как нямат малко поне чувство за етика срам тез престъпници ,като всички са директно за затвора за по 15години и конфискация на всичко което са ограбили
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още колко корупционни схеми ще лъснат да знаетеее! Де да беше само това!
21
4
 
8
 
! Отговори
хе хе хе преди 11 години
да болни са от комунистически спин и треска ги тресе какво ги чака тепърва,та са изпаднали в истерия,целите зачервени и изпотени от кряскане и натягане.Свърши вашата,бекапейци, Доган ви зашлеви най-шумния шамар,докато той е в парламента и вие няма да видите власт.:))))))))))))))
20
2
 
1
 
! Отговори
Просто питам. преди 11 години
До ОТЕЦ РАЛФ Вярно ли си "Изнасилвач от Пазарджик"???
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези двамата на снимката да не би да са болни от спин?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ОТЕЦ РАЛФ-IZNASIVA4 OT PAZZARDJIK
17
3
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До Unufri - кое е клеветническо? Че Столична община ще плаща на частния градски превозвач милиони левове лихви? И че този превозвач е поел транспорта по времето на ББ?
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сте прости, затова сме на това дередже..Защитавате тези крадци и мошеници от общините, след като всеки нормално осведомен човек и с просто око вижда ,че е така. Или пък тези, които ги защитават са от заинтересованите .
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От времето на Янчулев до сега най-голямото източване и разграбване на София е от така наречените общински фирми. Бедна ви е фантазията за какво крадене става дума!!!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз вярвам ,че и Герб крадат ,но точно тези дето ни вкараха в този манталитет да гледаме и мълчим как ни обират пред очите ,как за по няколко години станаха милионери е много ,много цинично ! И понеже Герб със загърбването на пенсионерите и обикновените българи ме отказа да гласувам за тях тези пък с наглостта си никога не могат да ме привлечат да им вярвам.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цинизъм ! Как е възможно реално Крадецът да вика крадецът !
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изваждат ТРЪБИ ? И след това ще викат Израел да ни покаже как се полива.Източиха БДЖ, за да го продадат на Турците , трябва да си карат стоката и с товарни влакове към Европа ,Бойко ще им прави и магистрали да свърже Истанбул с Европа - има и Дунав Мост 2. ( железници и тирове - Турски)Така се развива България .. !! Продадени интереси !
11
8
 
12
 
! Отговори
за 13.... преди 11 години
Източиха БДЖ , за да могат да се развиват автобусните фирми на ,другарите ---НИЩО НОВО!СЕГА ,ПОНЕЖЕ ВЕЧЕ НЯМА МУФТА ----РЕВАТ КАТО МАГАРЕТА ПРОТИВ ГЕРБ!ЕТО ,ТОВА Е ИСТИНАТА!