Кабинетът дава близо 1 млн. на БНТ за излъчването на А група

Средствата ще се осигурят от бюджета
Обновена: 24 окт 2012 14:53 | 24 окт 2012 13:07, Красимир Ангелов
82
Кабинетът дава близо 1 млн. на БНТ за излъчването на А група
Снимка: Булфото

Правителството предостави на БНТ допълнителна субсидия от 990 000 лв., с които да бъдат заплатени правата за заснемане и разпространение на мачовете от сезон 2011 - 2012 г. на българското футболно първенство, съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Изключителните права за заснемане на мачовете от футболния шампионат за сезон 2011 - 2012 г. за ефирно и сателитно разпространение, както и правата за разпространение чрез интернет мрежата на телевизионните програми в целия свят, са придобити от БНТ въз основа на подписан през 2011 г. договор.

С постановлението се дава възможност БНТ, като обществен оператор, да изпълни поетите ангажименти по договора за излъчените футболни срещи, отчитат от пресцентъра на МС.

Dnes.bg припомня, че от началото на сезона срещите от А група са без телевизионно излъчване,  заради неразбирателство за пари между клубовете и телевизиите.

Освен това клубовете претендират и за неплатени траншове за ТВ правата от миналата година, които БНТ им дължи. Именно в тази връзка е и днешното решение на МС.

Едва тази събота „завесата“ бе открехната за дербито ЦСКА – Левски, което се излъчи по БНТ. Това стана след решение на БФС и със съгласието на футболните клубове от Професионалната футболна лига, като предаването на срещата бе безвъзмездно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: МСтелевизииА група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Бавна Мисъл преди 11 години
А за отботите ни по математика, физика, информатика, що донесоха 7 кофи медали от международни състезания на световно ниво - няма. За астрономите ни - няма.А пари явно има.Прехвалената Воля я няма. За да има развитие, трябва да се концентрираме в силните си страни - там, където можем да дадем продукт на световно ниво. А това, очевидно, не е футбола. Не са и доста други наши псевдо-гордости.НЕКА ВСЕКИ СИ СИПЕ ПО ЕДНА МАСТИКА И РЕШИ ЕДНО КВАДРАТНО УРАВНЕНИЕ! Да се пие мастика трябва ... мдаа
70
0
 
2
 
! Отговори
учтив галфон преди 11 години
Кабинетът ли ги дава или Ние ?
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпреки че съм фен на Ботев Пловдив и ми е криво, че не мога да гледам любимия ми отбор, понеже живея в чужбина, тези пари можеха да бъдат дадени за 1000000 по-смислени неща. Значи пари за Перукан и помощ за либийските *** има, но за българските майки- НЕ! Гласувайте пак за герб, овци такива...
68
0
 
4
 
! Отговори
Ivo преди 11 години
не се занимавайте с глупости ,вижте кво правят юношите до 17 г.
67
2
 
3
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 11 години
Е-е-е-й най-после се явиха и умни хора на тоя свят. Винаги съм казвал,че ще дойде време,когато ще се появят умните и ще кажат:"Абе на тия ритнитопковци ли ще даваме толкова пари!! Не е ли по-добре да ги дадем на учителите да ни учат децата или на докторите да ни церят болките или пък за наука някаква." Ето, че най-после се появиха такива хора. Има надежда.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БНТ Тигрите с център Тиквата ще излъчва ли? ****ти, един милион са дълговете на болницата в Девин! Държавния бюджет е препълнен, та пари раздават!
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 милион лева за пострадали от земетресението в Перник и поредния милион за нашите футболери... срам и позор
64
0
 
26
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
ЗНАЧИ ПАРИ ЗА ПОРНО ИМА А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ И МАЙКИТЕ НЯМА!
63
0
 
24
 
! Отговори
Пфф преди 11 години
Ей чалгар, дай парите на болницата в Девин, не хората да гният пред МС да ви се молят да си свършите работата!!! Изобщо не искам и да ги знам полуграмотните пияници и чалгари да се мъчат да тичат!!!
62
0
 
17
 
! Отговори
Ahahah преди 11 години
Да и аз не съм съгласен да се дават парите от МОИТЕ данъци за излъчването на смешни, жалки и уговорени мачове. Има поне 200 по сносни каузи. А още повече и 1 милион лева. Сегашните отбори не представят продукция и за 2 лева, те им отпускат 1 милион...
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пръв път всички в този форум са на едно мнение! Просто НЯМАМ ДУМИ!
60
0
 
15
 
! Отговори
Mr.twitter преди 11 години
Как може да се дават 1 милион лева за излъ4ването на тази простотия наречена А група.Направо нямам думи...Кое му е хубавото на А група,че да я дават по телевизията...
59
0
 
31
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
При това управление на почит е футболът и асфалта.За друго пари нема.
58
1
 
30
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Така ли, мизерници долни. А пари за майките казахте че няма. Мръсни гербави лъжци, вървете на майната си. Най-долнопробното правителство досега, и тройната колиция не бяха толкова прости и нагли. Преминахте всяка граница, затова по-добер да се върне Станишев. ***.
57
0
 
14
 
! Отговори
Аве преди 11 години
Важнот е хляб и зрелища да има за крепостните селяни.
56
0
 
32
 
! Отговори
Бременен мъж преди 11 години
Кой им е позволил да дават от мойте пари за издръжката на някакви футболни мафиоти?
55
0
 
24
 
! Отговори
нямам думи преди 11 години
Това вече е демонстративно гаврене с хората, които умират от глад и няма къде и как да се лекуват! Грозно е, това, на което сме свидетели. Долно, безотговорно, нахално...Нямало как според закона държавата да изплати дълга на боницата в Девин. Кагото има желание има и решение. За какво са онези юристи - за да намерят начин....
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това са пари дадени не на БНТ, а на клубовете и т.нар. "професионална лига", която ще продаде правата на БНТ. Пари за хляб и за учебници нямаме, но имаме за футбола и мафиотските му президенти - е това е!
53
0
 
21
 
! Отговори
аххах преди 11 години
а с този 1 милион колко по-смислени неща можеше да направят само !!! кой ти гледа българското първенство по футбол когато всичко е нагласено и там играят само дървета..срам и позор за футбола
52
1
 
16
 
! Отговори
УЖАс!!!!!!!!!!! преди 11 години
ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ДОБРЕ КАК МОЖЕ ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ НА РАЗНИ ПРАЗНОГЛАВИ ДЕТО РИТАТ ЕДНО ТАКОВА НЕЩО КАТО ГЛАВИТЕ ИМ НО.....НЕЗНАМ ВЕЧЕ КОЙ Е ПРАЗНОГЛАВ - НАРОДА ГЛАДУВА Г Л А Д У В А НЕ ИСКАМЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧОВЕ......................