Детските надбавки може да се увеличат, ама след години

Трябвало да има обаче повече приходи в бюджета, смята Тотю Младенов
Обновена: 30 окт 2012 15:00 | 30 окт 2012 13:15,
127
Детските надбавки може да се увеличат, ама след години
Тотю Младенов. Снимка: БТА

Министерството на труда и социалната политика дава близо 500 млн. лв. или повече от половината от своя бюджет за около 80 процента от децата в страната.

Възможностите са такива, че детските надбавки не могат да бъдат увеличени на този етап. Това
заяви днес пред журналисти социалният министър Тотю Младенов, който участва в дискусия по проблемите на корпоративната социална отговорност в централата на КНСБ, предаде БТА.

Министърът посочи, че ако има по-голям брутен вътрешен продукт и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат и да се подпомогнат  родителите с по-ниски доходи.

Още по темата

Миналата седмица майки от цялата страна излязоха на протест с искане за увеличаване детските надбавки от 35 лв. на 50 лв. и на майчинството през втората година от отглеждането на детето, което да бъде обвързано с минималната работна заплата. В момента то е 240 лева на месец. Социалният министър тогава обяви, че на този етап няма пари в бюджета за увеличение на детските надбавки. Тогава правителството реши да отпусне 30 млн. лева за строежа на нови детски градини.

Днес Младенов изтъкна, че министерството непрекъснато инвестира в социални услуги, като само за детски градини и ясли през 2013 г. ще бъдат отделени 30 млн. лв. По проекта "Социално включване" ще бъдат дадени 40 млн. евро на 70 общини за изграждане на общностни центрове за деца до три години и от три до седем години, отбеляза социалният министър.

Според Младенов правилната политика е в съчетаването на паричните помощи със социалните услуги.

Министърът посочи, че благодарение на направените икономии в Националния осигурителен институт, във фонда има повече средства  за пенсии, което ще даде възможност догодина да бъдат увеличени парите за пенсии с близо 600 млн. лева.

По думите на министър Младенов, ако приходите в бюджета продължават да се увеличават, през следващия месец ще могат да се дадат коледни добавки за най-ниските пенсии. В края на ноември ще се разбере каква сума може да бъде заделена и тогава ще се прецени кои пенсии могат да бъдат увеличени, посочи Тотю Младенов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
31
 
! Отговори
Тотю Путьов преди 11 години
Няма да увеличаваме детските. Ще увеличаваме помощите на многодетните *** семейства.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама за помачорите има нали?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То след години само *** ще имат деца и не 80%, а 110 % от бюджета си да иска да даде, няма да има от къде да ги вземе, те това е социалната политика от 23 години.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО ГОДИНА И ВАС ДИМ ДА ВИ НЯМА
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днеска само позитивни новини от правителството браво браво после питаите какво станало в Кюстендил
7
0
 
33
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Това е най-антибългарския министър! той гледа смао ***! Ако искаше да помага на българските майки и деца, щеше да направи промени в закона - да се плащат повече детски и майчинство, но само според това майката колко се е осигурявала и какви данъци е плащала! Но никой управленец не смее та направи такива реформи, защото се гледат само и единствено ***-избиратели! Т.е. това са анти-български управници! Долни и мръсни ***!
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в черната каса ли няма пари.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мам*нцето ти, гад проклета!
4
0
 
30
 
! Отговори
s преди 11 години
след години няма да има нужда............
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бре имаме министър със гадателски способности...тц,тц,тцДобре де като приказвате само глупости защо се появявате в медииното пространство да се излагате?
2
0
 
50
 
! Отговори
Филия с мас преди 11 години
Майки Български, където видите тази гад от снимката замеряйте го с използвани памперси.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СКАПАНИ МЕКЕРЕТА !!!