Детските надбавки може да се увеличат, ама след години

Трябвало да има обаче повече приходи в бюджета, смята Тотю Младенов
Обновена: 30 окт 2012 15:00 | 30 окт 2012 13:15,
127
Детските надбавки може да се увеличат, ама след години
Тотю Младенов. Снимка: БТА

Министерството на труда и социалната политика дава близо 500 млн. лв. или повече от половината от своя бюджет за около 80 процента от децата в страната.

Възможностите са такива, че детските надбавки не могат да бъдат увеличени на този етап. Това
заяви днес пред журналисти социалният министър Тотю Младенов, който участва в дискусия по проблемите на корпоративната социална отговорност в централата на КНСБ, предаде БТА.

Министърът посочи, че ако има по-голям брутен вътрешен продукт и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат и да се подпомогнат  родителите с по-ниски доходи.

Още по темата

Миналата седмица майки от цялата страна излязоха на протест с искане за увеличаване детските надбавки от 35 лв. на 50 лв. и на майчинството през втората година от отглеждането на детето, което да бъде обвързано с минималната работна заплата. В момента то е 240 лева на месец. Социалният министър тогава обяви, че на този етап няма пари в бюджета за увеличение на детските надбавки. Тогава правителството реши да отпусне 30 млн. лева за строежа на нови детски градини.

Днес Младенов изтъкна, че министерството непрекъснато инвестира в социални услуги, като само за детски градини и ясли през 2013 г. ще бъдат отделени 30 млн. лв. По проекта "Социално включване" ще бъдат дадени 40 млн. евро на 70 общини за изграждане на общностни центрове за деца до три години и от три до седем години, отбеляза социалният министър.

Според Младенов правилната политика е в съчетаването на паричните помощи със социалните услуги.

Министърът посочи, че благодарение на направените икономии в Националния осигурителен институт, във фонда има повече средства  за пенсии, което ще даде възможност догодина да бъдат увеличени парите за пенсии с близо 600 млн. лева.

По думите на министър Младенов, ако приходите в бюджета продължават да се увеличават, през следващия месец ще могат да се дадат коледни добавки за най-ниските пенсии. В края на ноември ще се разбере каква сума може да бъде заделена и тогава ще се прецени кои пенсии могат да бъдат увеличени, посочи Тотю Младенов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
6
 
! Отговори
ДО 28 преди 11 години
Аз си представям ,...за 10 години !Европа ,....пасти "щеше" да яде !ЕЕЕХХ, МЕЧТИ ...!
31
2
 
13
 
! Отговори
222 преди 11 години
След има - няма100 години. Как може един ВиК инженер да е министър на труда и социалната политика?
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се увеличат веднага щом ви накажем
29
0
 
10
 
! Отговори
АЗЕ преди 11 години
Пари има ,...НО КРАДЦИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ,........ в Бг!ДОКАЗАХА ГО ЗА 23г.,ПРЕХОД,НАШИТЕ ----Бг-ОЛИГАРСИ -МОНОПОЛИСТИ !
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представете си един месец без ***. Колко пари ще спестим и ще има за деца и за всичко!
27
0
 
11
 
! Отговори
факт преди 11 години
За сега увеличение не може да има ,защото 68% от кинтите ще отидат в другия ---ЕТНОС!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами кажи си направо бе, Тотьо : Или трябва да намалим двойно ***, или трябва да вдигнем двойно данъците! Нищо не можем да направим, щото сме я изтървали отвсякъде ...
25
0
 
9
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
Тотю,както и другите министри е само ---ФИГУРАНТ ,запълващ вакантно държавно място в Бг.От него нищо не зависи ,защото толкова КИНТИ МУ СЕ ОТПУСКАТ !На Лилето Пвлова ,защо и върви работата ,.....защото там е приоритета ,....в стрежа на пътищата ?
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой друг не е навредил така на българите, както самите българи! Защо се мразите така бе хора?
23
0
 
17
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
И откъде ще дойдат тези пари в бюджета ? От унищожения среден и малък производител ? От отрицателния прираст ? От емиграцията ? От увеличения държавен апарат ?
22
0
 
14
 
! Отговори
мами преди 11 години
Няма нужда махнете ги без това от тях се възползват повечето ***. Това е друго перо за икономии.
21
1
 
13
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 11 години
МОЖЕ И ДА СЕ УВЕЛИЧАТ, АМА ТОТЮ КАЗА -" ДРУГ ПЪТ" .....СМЕШНО, ЖАЛКО ИЛИ ТРАГИЧНО Е ВСИЧКОТО ТОВА. БЕЗ КОМЕНТАР СЪМ.
20
0
 
25
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
Да "БЛАГОДАРИМ" НА ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ от 1989г,до днес ,за СЪСИПАНИТЕ И ЛИКВИДИРАНИ ---ДЕТСКИ ГРАДИНИ ,И "ГОЛЯМАТА ГРИЖА",...... ЗА МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА .....на Бг!Да не забравя да "благодаря" ,и на всички НАС ,....КОИТО СПАХМЕ ---23г,...и ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СПИМ!
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След години .... кой ще ти плаща пенсията след 10-15 години ако сега няма деца рухва пенсионната система. Сега един работник храни 2 пенсионери и един администратор ?
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споко, Тотю! Докато ги увеличите деца вече няма да има! Така, че пак няма да се охарчите много!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плановата икономика върви - до 4 млн. жители след години и после ще е лесно.Да хвърляме всепомитащото гюле или ще ни го претопят и него.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ах, мръстници такива, не стига, че са мизерна сума, а и след години ще е увеличението, колко -10,15,20години, *** управници
15
0
 
29
 
! Отговори
ТНТ (ного тъп) преди 11 години
За каква държава и какъв народ говорим, който няма пари за децата си? Той НЯМА БЪДЕЩЕ! Ако има конкурс за глупави изказвания, ние можем да дадем цялото жури.
14
0
 
23
 
! Отговори
ni_to_il преди 11 години
На този етап процеса на изчезването на българите продължава своето ускорение.Как е възможно най-бързо изчезващата държава да е толкова недалновидна - детските само за ***, майчинството през втората година(за майки които преди това са работили, не за ***!) да стане = на МРЗ - ами няма пари.След има няма 50 години българите ще влезем в графата "имало едно време", като траките например.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре бе има си начин как да се увеличат детските веднага. Детските трябва да се обвържат към заплатите да бъдат като надбавки който родител ходи на работа му плащат надбавка за детски. Така хем ще отпаднат много *** които се издържат само от детски без да работят и ще позволи да се увеличат надбавките за останалите и хем ще се стимулира определена група хора да ходят на работа !!!!!