Присъдата на Цонев притеснява Цветанов

Вътрешният министър обаче не желае да влиза в полемика
30 окт 2012 12:10,
207
Присъдата на Цонев притеснява Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Оправдателните присъди по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, бившия съдия Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов ме притесняват, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Вчера Софийски градски съд оправда тримата по дело за даване на подкуп в размер на 20 000 евро на следователя Петьо Петров.

Цветанов обаче се въздържа от по-подробен коментар по темата, защото “съдът е този, който взима фактите и обстоятелствата, и взима своето решение“. Той обясни, че няма желание да изпада в полемика по темата, защото вчерашните изказвания на адвокати и подсъдими не е “най-правилното като говорене в публичното пространство“.

Още по темата

Вчера след произнасяне на присъдата Николай Цонев заяви, че делото срещу него е поръчка на изпълнителната власт, реализирана от прокуратурата. Бившият министър обясни, че правителството просто е искало да има осъден от тройната коалиция. Цонев обвини за шумната акция, при която беше арестуван, конкретно вътрешният министър Цветанов.

Цветанов обаче все пак призова, освен решенията на съда, да се вземат предвид и данните на службите и прокуратурата.

Вътрешният министър припомни, че у Тенчо Попов са били открити 20 000 евро, които по данни на обвинението е трябвало да бъдат дадени за подкуп.

Подобна теза застъпи и градският прокурор Николай Кокинов, който днес пред Нова телевизия заяви, че трябва да се разбере на кого са тези пари.

“Все пак сме правова държава, съобразяваме се с решението на съда, но това са фактите, трябва да имаме предвид и тях”, заяви Цветанов.

Вътрешният министър призова да се изчакат мотивите на съда и прокуратурата да внесе протеста си пред Софийския апелативен съд.

“Нека да излязат мотивите, прокуратурата да входира своя протест и да чакаме”, посочи Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
8
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Ха- ха, и да е притеснен, колко да е притеснен? Цецо, Цецо, след следващите избори всички може да се преквалифицирате като артисти в някай театър- имате необходимите умения и опит...
136
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да скенират мозъка на Цецо и да го ползват като еталон за гладка повърхност при строежа на магистралите. Само тогава ще имаме качество...
135
0
 
13
 
! Отговори
босимеонов преди 11 години
Това не беше ли човека, който обвини невинни лекари в убийство на дете.
134
0
 
16
 
! Отговори
правно притеснен преди 11 години
Раз-два, раз-два...Физкулт - ура...
133
0
 
15
 
! Отговори
баба преди 11 години
Само дето май тези 20 000 евро са сложени в плика от МВР/ДАНС/някой следовател или друг от организирана престъпна група по поръчка на Цецко, за да се натопи Цонев. Защотот хем на записа се вижда как с голи ръце се дава плика, хем после на същия плик (да не говорим на парите) отпечатъците са само на Петьо долара.Това да го обясни Цецко, а прокуратурата да заведе дело за подмяна на доказателства с цел набеждаване.
132
0
 
16
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 11 години
МОЗЪЦИТЕ ИМ СА ГЛАДКИ КАТО МАГИСТРАЛИТЕ КОИТО СТРОЯТ ...ДАНО ДЕЦАТА ВИ ВСЕ НА МАГИСТРАЛИТЕ ДА РАБОТЯТ...
131
1
 
4
 
! Отговори
ужас преди 11 години
всички знаят,че съдебната система има сериозни проблеми но явно параграф 33 е факт многото пари са неустоим стимул за облечените в имунитет магистрати и тем подобни безпринцип и морал личности,които имат право да решават човешки съдби и никой не може да им попречи,защото те са съдници и на самите себе си имам предвид един на друг,а кой иска да развали хубавият бизнес и се оливат все повече и повече и май няма надежда
130
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ПРОКУРОР РОМАН ВАСИЛЕВ, КОЙТО ИЗДАВА ПРИСЪДИ В МОМЕНТА НА АРЕСТУВАНЕТО ? И КОЙ ЩЕ ПЛАТИ НА ЦОНЕВ, КОГАТО ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ- НИЕ, НЕ ЦЕЦО ИЛИ ВАСИЛЕВ.
129
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРАВ Е ЦВЕТАНОВ- КАКЪВ Е ТОЗИ СЪД, КОЙТО НЕ ГО ОСЪДИ, ВЪПРЕКИ ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ ПРОИЗХОДА НА АПАРТАМЕНТИТЕ СИ, А ОПРАВДА ЦОНЕВ, ВЪПРЕКИ,ЧЕ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ??????????? НАЛИ ЗАТОВА НАЗНАЧИХМЕ СВОИ ХОРА ТАМ, КАКВО ПРАВЯТ,ЧЕ НЕ ГО ОСЪДИХА ТОЗИ АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК ?????????
128
0
 
17
 
! Отговори
Господ преди 11 години
Идва времето за наказание на простия милиционер Цвъ Цвътанов и колкото и да е глупав и нахален има за какво да се притеснява. Ще го стигне справедливия Божи гняв.
127
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що се притеснява Цвъки? И за такава присъда ли е давал някому обещания? Ей, и спец. съд си направи и пак- няма и няма кой да оцени работата на полицаите му.
126
5
 
29
 
! Отговори
Безпристрастен преди 11 години
Има за какво да се притеснява учителят по физкултура - до година него ще съдят, и дали съдът ще е обективен!Цвъ Цвъ го е страх за апартаменчетата.Хем изплаща имопетка към банките за апартаменчетата, а имал влог над 140000 лв / по данни от лихвата която ще му вземата от влога/Чудна работа е неговия влог?!?!
125
4
 
21
 
! Отговори
Цвъката преди 11 години
Ех Цвъка цвъка все се изказваш неподготвен. *** се отвсякъде и това е истината. Признай си. Провали се още с апартаментите на тъщата. Тъщата милионерка хахаха в мизерната България. Хайде цвъка вън с боката от властта че ни писнахте на г....а
124
2
 
17
 
! Отговори
майтапчия преди 11 години
Голям майтап. Нашенския съд не иска да осъди никого, защото се досещаме сами. Ако все пак някой попогрешка като братя Галеви бива осъден, то той заминава на безсрочна почивка но не в затвора. Голям майтап.
123
13
 
14
 
! Отговори
лекар преди 11 години
При толкова психично болни другари, ГЕРБ без усилия ще спечели втори мандат. Вижте се само какви глупости и простотии пишете.
122
2
 
9
 
! Отговори
Иванова преди 11 години
Що му пожелавате такива работи за догодина на човека ....
121
1
 
20
 
! Отговори
Гатанков преди 11 години
А дали се притесни от пловдивския съд и решението му
120
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NA CVETANOV I KOMPANIQ VSE NQKOI IM E VINOVEN ,ZA TOVA NAI DOBRE NA IZBORITE DA IM BIEM EDIN GOLQM SHUT ZA DA NESME IM VINOVNI MRASNI POMIARI OT GERB
119
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОЗНАЙТЕ КАКВО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ :Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия у нас, обвини в. "Монитор" в наложена му цензура. Пасаж от интервю с него, в който той критикувал проблемите в българския медиен пейзаж, бил премахнат, съобщава германското посолство на уебсайта си. Вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач", "Експрес" и великотърновският "Борба", както и телевизиите ТВ7 и ББТ са собственост на "Нова Българска Медийна Група" на Ирена Кръстева и нейният син - депутатът от ДПС Делян Пеевски, бивш зам.-министър на извънредните ситуации.Концентрацията на собственост от медийни фирми в ръцете на няколко човека е много проблематично. Трябва да има прозрачност в отношенията на собственост. Трябва да е ясно, какви икономически интереси стоят зад една медия.
118
0
 
27
 
! Отговори
никой преди 11 години
Как няма до го притеснява, като под негово ръководство бе скалъпен този процес и той накара Петьо Еврото/следователчето/ да надроби тази попара, е нека сега да си я сърбат.Цонев можеха да го заковат, като престъпник много тихо и нежно, но лакомията никога не е помагала...