Присъдата на Цонев притеснява Цветанов

Вътрешният министър обаче не желае да влиза в полемика
30 окт 2012 12:10,
207
Присъдата на Цонев притеснява Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Оправдателните присъди по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, бившия съдия Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов ме притесняват, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Вчера Софийски градски съд оправда тримата по дело за даване на подкуп в размер на 20 000 евро на следователя Петьо Петров.

Цветанов обаче се въздържа от по-подробен коментар по темата, защото “съдът е този, който взима фактите и обстоятелствата, и взима своето решение“. Той обясни, че няма желание да изпада в полемика по темата, защото вчерашните изказвания на адвокати и подсъдими не е “най-правилното като говорене в публичното пространство“.

Още по темата

Вчера след произнасяне на присъдата Николай Цонев заяви, че делото срещу него е поръчка на изпълнителната власт, реализирана от прокуратурата. Бившият министър обясни, че правителството просто е искало да има осъден от тройната коалиция. Цонев обвини за шумната акция, при която беше арестуван, конкретно вътрешният министър Цветанов.

Цветанов обаче все пак призова, освен решенията на съда, да се вземат предвид и данните на службите и прокуратурата.

Вътрешният министър припомни, че у Тенчо Попов са били открити 20 000 евро, които по данни на обвинението е трябвало да бъдат дадени за подкуп.

Подобна теза застъпи и градският прокурор Николай Кокинов, който днес пред Нова телевизия заяви, че трябва да се разбере на кого са тези пари.

“Все пак сме правова държава, съобразяваме се с решението на съда, но това са фактите, трябва да имаме предвид и тях”, заяви Цветанов.

Вътрешният министър призова да се изчакат мотивите на съда и прокуратурата да внесе протеста си пред Софийския апелативен съд.

“Нека да излязат мотивите, прокуратурата да входира своя протест и да чакаме”, посочи Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен ме притеснява, че тези взеха държавата с 8 МИЛИАРДА финансов резерв, а лятото ще го оставят на минус !
116
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен ме притеснява, че тези взеха държавата с 8 милиона финансов резерв, а лятото ще го оставят на минус !
115
0
 
25
 
! Отговори
да преди 11 години
Айде да видим колко притеснен ще бъдеш от 2,5 млн лева харизани на фирмата спечелила общ. поръчка за зала "Армеец" Това поне е доказано от Сметната палата -но се коментира под сурдинка.Виновните какво ще ги правите -ама нали фирмата е от "вашите".Да бе забравих герберите не крадяха,те само не били достатъчно компетентни.
114
32
 
8
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Съдебната система е в ръцете на комунистите. Те много отдавна да се погрижили за това да подсигурят невинност за себе си и приятелчетата си независимо какво са направили. Затова няма нито един осъден престъпник до момента.
113
1
 
19
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
Западните партнъори ги притеснява липсата на присъда срещу "притесненото лице"...ама ние пак сме загубени в превода.
112
26
 
5
 
! Отговори
прокурор преди 11 години
Не се притеснявайте за Цветанов, а за вашия Станишко, че делото за уж загубените секретни доклади, които ги намери Алексей Петров още не е започнало.
111
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той ще се притесни истински след две, три години, когато произнесат неговата присъда.
110
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко Цецко ,какво става ,затворите са пълни с малцинствата за по една кокошка а още няма едра риба осъдена до сега ,ами кво праем сеаааааааааааааа ???????????????????
109
6
 
32
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Мен ме притеснява Цветанов. Не е работа на министъра да дава мнение за работата на съда. Иначе вървим към еднопартийна диктатура!
108
2
 
30
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Снимай спящ полицай,уволни Калинка !
107
3
 
13
 
! Отговори
ПИЧ ОТ ПЕРНИК преди 11 години
ОХ, КАКВИ ГОТИНИ УСТНИЧКИ ИМАШ ЦЕЦКО...За продължението нали всички се сещате ???
106
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко се изцвъка за пореден път
105
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се притесняваш Цвъцко! Точно този съд догодина, когато не си министър ще ти го върне за кадруването в София - всички знаем каква ти е оная, само жена ти може би не знае! Ама когато и тя разбере, няма да има кой да ти иде на свиждане в затвора!
104
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До PR-те на ГЕРБ. Намерете някоя свястна снимка (колкото и да е трудно) на Цуцко, че пак изглежда като кокошо дупе.
103
0
 
20
 
! Отговори
и пак Тони преди 11 години
Създадоха движение "Снимай полицай!"Смешни и компрометиращи полицията снимки и клипове се публикуват на страницата във фейсбук.
102
2
 
34
 
! Отговори
да-да,ама не преди 11 години
Цветанов да се притеснява за апартаментите си или за министерството за което отговаря-МВР...ама от "бивш" физкултурник,член на БКП и милиционер от 7 ми отдел на ДС всичко друго може да се очаква освен професионализъм и работа.Бог да пази България. пп. Писна ми от мутромилиционерите на групировката ГЕРБ,за "ТИКВАТА" да не говорим.
101
2
 
29
 
! Отговори
nono преди 11 години
КУКОТО ЦВЕТАНОВ Е ПАК НЕПОДГОТВЕН.А БЕ *** ВСЕ ОЩЕ ИМА И НЕЗАВИСИМИ СЪДИИРАЗБЕРИ ГО НАЙ ПОСЛЕ.***....
100
2
 
18
 
! Отговори
днес преди 11 години
Хайде господа от Герб разпуснете съда и Боко и Цецо да си назначат новите съдии.Е тогава ще бъдете доволни,всички неудобни осъдени!!!!
99
1
 
31
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Уважаеми г-н Цветанов, за да си съдия се изисква юридическо образование, а не тапия от ВИФ. Така, че бъдете така добър да мълчите пък така изглеждате и по-умен.
98
0
 
5
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 11 години
Я вижте там си вкарайте Цветелин Кънчев за рекет нали знаете че делото му уе . скоро и ще отчетете дейност. Е *** съм и затова се изразявам така .