Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет

Увеличени средствата към трайно безработните и хората с увреждания
3 ное 2012 16:28, Петя Славова
189
Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет
Снимка: Булфото

Заетостта ще бъде приоритет в работата на правителството през следващата година. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов във Враца, предаде БТА.

Той посочи, че за следващата година се залага същото или близко равнище на безработица, каквото е през настоящата- 11-12 на сто средно годишно. Предвиждаме увеличение на средствата както по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", така и по Националния план по заетостта, допълни министър Младенов. Той не конкретизира какво ще бъде увеличението, но отбеляза, че средствата ще бъдат насочени към трайно безработните и хората с увреждания.

Много голям е интересът към схемите на оперативната програма, насочени към проблема с младежката безработица. По думите му стажуващите младежи вече са над 5 500, като повече от половината остават за постоянно приработодателите, при които стажуват. Над 2 200 са подадените заявления от младежи и работодатели по схемата "Първо работа", вече са подадени и първите заявления за проекти по схемата "Ново работно място", по която се предвижда и финансиране на фирмите за оборудване на новите работни места, допълни той.

До този момент са усвоени 30 милиона лева от общо 72 милиона от оперативната програма за безопасни иподобряване на условията на труд в предприятията. Според социалния министър, до крайния срок- 26 ноември, най-вероятно ще бъдат усвоени и оставащите 42 милиона лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
7
 
! Отговори
ластик преди 11 години
не вярвам аз,мълчи и стадиона!
113
1
 
1
 
! Отговори
Мадридския Гре3дей преди 11 години
Готов съм да преложа схема от икономически мерки и социално - икономическо партньорство, чрез които, след не повече от 800 дни прословутото българско трудолюбие и предприемачество ще промени вашия живот.
112
0
 
6
 
! Отговори
УХА преди 11 години
Сетела се Мара, да се по...ра! Защо всички започват да мислят да нещо едва няколко месеца преди изборите.
111
0
 
1
 
! Отговори
доГЕОРГИ ЛАМБУРОВ преди 11 години
Интересно тези,които са произвеждали,с какво са се хранили,щом салатата е била безплатна!Много ви се иска всичко,което другите произвеждат,да ви е без пари,но кой селянин ще живее в западналата провинция и ще ви произвежда за без пари,каква заетост при това мислене.Научете се да уважавате труда на другия,и тогава давайте акъл!Затова ще ядете отровите на Европата,защото искате евтино,няма кой да работи без пари!
110
0
 
9
 
! Отговори
Демагогия преди 11 години
Та то няма икономика, той взел да плямпосва заетост. Сигурно ще изпратите всички млади хора в чужбина. Нали правите курсове по английски, а не по професии, свързани с развитието на промишленост или занаятчийство. Всички плоете комунистите, ама онези най-старите - около 50-те години, подготвяха кадрите и едновременно строяха, колко много УТР-та имаше. После на власт дойде Правешкия *** с мошениците и всичко затвори. А днес техните наследници, само грабят, нищо не създават. Ти май си от тях
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разстрел!
108
0
 
0
 
! Отговори
bezraboten преди 11 години
A be tozi ministur zashto ne se obrusne , tazi brada go pravi mnogo zanemaren, dokoga shte hodat bradqsali I runtqsali ???Smotani I vushlqvi ministri s bradi
107
0
 
4
 
! Отговори
100 годишен преди 11 години
Ще е приоритет след 60 години.
106
3
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС за 1 левЪ преди 11 години
Колко беше безработицата при СТАНИШЕВСега е повече от 12%Колко пъти в годината Ви увеличаваха заплатата при СТАНИШЕВА СЕГА!
105
1
 
11
 
! Отговори
Скачащ брат-Циркаджи преди 11 години
Що РИВЕТЕ, що СКАЧАТЕ, га ядохте КИФТАЦИТЕ де спахте!Преди три години какво викахте АААААААААААААААААААААААААААААаПОМНИТЕ ЛИ!?Искахте този и онзи да Ви ОПРАВИ!Като Ви ОПРАВИХА защо РИВЕТЕ?ВРЕМЕТО Е НАШЕ?Който не скача е БГА БАЛКАННЕЕ ПОМИМ?
104
0
 
6
 
! Отговори
а преди 11 години
Ама може ли да се чака нещо добро от тази шушумига?
103
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ И МАНЧИНСКИ КОГА ЩЕСА ВИ ПРИОРИТЕТ ДРУГАРИ ГЕРЕБЕРАСТИ????????????
102
0
 
3
 
! Отговори
1111 преди 11 години
ABE ZASTO SE DAVA PARI NA TEZI DETO SEDYAT SIS METLITE PO TSYAL DEN NA ULITSATA ,SEDYAT I VZEMAT 380 LV. NO KITO IM PREDLAGAS EDNA RABOTO VIKAT NANAS NISE PLASTA KITO SEDIM ZASTO DA RABOTIM HA DAVIDIM KAK STE SVIKNAT TEZI MIRZELIVTSI NARABOTA TEZI PROEKTI NAPRAVIHA HORATA DA MARZELUVAT,SPRETE TEZI PROYEKTI DAYTE RABOTA DA RABOTYAT A NE SMETLATA TSYAL DEN TOVA KAFENE E TVOYTO TOVA MOYTO DA SE KRIYAT TSYAL DEN ......NYAMA DA SE OPRAVI STRANATA NI TAKA GOSPODIN MINISTRE RAZDAVATE PARI NA MIRZELIVIY
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да напиша цензурата ще ме санкционира,за това не вярвайте на този сайт!
100
0
 
12
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Това, че заетостта ще бъде приоритет на правителството не означава НИЩО. Конкретно, естествено министъра не може да каже нищо, някакви общи бози се ръсят в пространството и нищо не се променя в Абсурдистан. Как не им омръзна на тия тикви да твърдят, че безработицата е 11 - 12%. Не господа, грешна ви е сметката, безработицата е поне 25%, а може и повече. Щом като 1,2 милиона не са здравно осигурени, толкова са и безработните, а вие сами сметнете колко процента е това. СЛАБИ УЧЕНИЦИ от ГЕРБ.
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БГ - страната във която работиш само за храна.За друго - няма кинти.Иначе , така наречения "елит" , се надпреварват да се обзавеждат със яхти , самолети и къщи на Лазурния бряг.Демокрацияяяяя - найс , а ?????
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо чак през последната година на управлението ви , се сетихте да мислите за заетоста на хората и разкриване на работни места???Това трябваше да го направите още като дойдохте на власт.
97
3
 
10
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Някой,Не е трудно България да се нармализира, но трябва партия, която да наложи:Това което иска Бизнеса - ниски данъци, НО И политика стимулираща потреблението, ясно и последователно в политиката си правитество:- САМО ЧЕ, ИКОНОМИЙТЕ, КОИТО СА ЛЕКАРСТВО ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА, СА ОТРОВА ЗА БЪЛГАРИЯ!!! (Авицена Дозата прави отровата)- В ЕВРОПА НАМАЛЯВАТ ДЕФИЦИТИТЕ СИ ДО НИВОТО НА ИНФЛАЦИЯТА, НО - НИЕ ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИМ ПОТРЕБЛЕНИЕТО, ПРЕЗ БЮДЖЕТА, С ДЕФИЦИТ РАВЕН НА ИНФЛАЦИЯТА, КОЯТО В ЕС - КОЯТО Е 10.9%, ГОДИШНО И ДА КАЧИМ ЗАПЛАТИТЕ С 40%, ДО РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ- ЗА ЦЕЛТА КАЧВАМЕ ДАНЪЦИТЕ И МИНИМАЛНИТЕ ПРАГОВЕ НА ЗАПЛАТИТЕ С 40%, НО С ПО 5% МЕСЕЧНО!- Въвеждаме Класически плосък данък на физическите лица от 15%, с НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ и ВРЕМЕННО, (ДОКАТО ДОХОДИТЕ НИ СТАНАТ СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ) три етажа за високите доходи (20, 30, 50%, за доходите над 5, 50, 500х.лв.- Данък печалба 30% И (ВРЕМЕННО, ДОКАТО ДОХОДИТЕ НИ СТАНАТ СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ) (20, 30, 50%, за доходите над 50, 500, 5 000х.лв.).- 5% ставка при реинвестиране на печалбата!!!- Осигуровки плащани изцяло от работодател!- 1 200 000 инвалидни пенсии да се изплащат от ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ!!! Така че КАТО ВИЖДАТЕ ДНЕШНИЯ НИ ХАЛ, смятайте колко е некадърна политиката на правителството ни!!! Народа ни казва за такива: - Ти му дяваш гайда, той я реже за ***- Ти му даваш почти завършен АЕЦ, той я прави на гьол - Ти му даваш милиарди държавен резерв и пълен сребърен фонд, той ги прави на ла*наАБЕ ОБИКНОВЕННИ БОКОВЩИНИ ИЛИ ДЯНКОВЩИНИ ВСЕ ТАЯ ПРОСТО НОРМАЛНИ ГЕРБЕРЩИНИ
96
1
 
6
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Румене, с две ръце те подкрепям! Сметката е абсолютнологична и вярна! сега трябва един граждански комитет д аосъди Българияв страстбург за системно издевателство срещу населението .. Но тук незнам дали и Гусин В.Марковски би могъл да помогне :) Защото ако пред един западен съд се тегли чертата приходи/разходи на домакинство , предчувствам, че делото ще мине :)
95
1
 
9
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Реалната безработица в страната е поне 25%, но в същото време има огромен брой незаети работни места - и то за неквалифицирана работна ръка. 1 000 000 *** реват, че нямали работа, за да оправдаят кражбите си, но огромни площи обработваема земя пустеят - това са ефектите на "социалната" проциганска "държава" !!!Помощи за безработица само до 3 месеца на всеки две години, създаване на стотици хилади работни места, принудителен труд за престъпниците - това са нашите приоритети !!!