Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет

Увеличени средствата към трайно безработните и хората с увреждания
3 ное 2012 16:28, Петя Славова
189
Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет
Снимка: Булфото

Заетостта ще бъде приоритет в работата на правителството през следващата година. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов във Враца, предаде БТА.

Той посочи, че за следващата година се залага същото или близко равнище на безработица, каквото е през настоящата- 11-12 на сто средно годишно. Предвиждаме увеличение на средствата както по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", така и по Националния план по заетостта, допълни министър Младенов. Той не конкретизира какво ще бъде увеличението, но отбеляза, че средствата ще бъдат насочени към трайно безработните и хората с увреждания.

Много голям е интересът към схемите на оперативната програма, насочени към проблема с младежката безработица. По думите му стажуващите младежи вече са над 5 500, като повече от половината остават за постоянно приработодателите, при които стажуват. Над 2 200 са подадените заявления от младежи и работодатели по схемата "Първо работа", вече са подадени и първите заявления за проекти по схемата "Ново работно място", по която се предвижда и финансиране на фирмите за оборудване на новите работни места, допълни той.

До този момент са усвоени 30 милиона лева от общо 72 милиона от оперативната програма за безопасни иподобряване на условията на труд в предприятията. Според социалния министър, до крайния срок- 26 ноември, най-вероятно ще бъдат усвоени и оставащите 42 милиона лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА НА ГЕРБ или ИЗПЪЛНЕН ПЛАН?!?! Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса: - Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. - На пазара ще се появят всякакви ментета. - Най-уязвимата част от населението децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. - Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. - Ще се появи масова безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната.- Ще възкръснат отдавна погребани болести Всички тези благини могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа- Мизерия, глад, болести, нищета това прокобва поверителната част от плана Ран Ът. Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ.ТА СЕ ПИТАМ, ТОЗИ ПЛАН ГЕНИАЛНА ПРОГНОЗА ЛИ Е ИЛИ ИЗПЪЛНЕН ПЛАН ЗА ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА СОБСТВЕНОСТТА ОТ ДС.?!?!
93
1
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Този отвратителен бродясал козел много добре знае простата истина, че огромната част от т.нар. "трайно безработни" са ***, които просто не желаят да работят и никога няма да започнат да работят, докато държавата им плаща безкрайни помощи от нашия джоб, именно за да НЕ работят !!! Никакви програми няма да променят това, трябва принуда !!!Ние ще изправим пред съдът *** престъпници (80% от популацията) и ще ги осъдим на принудителен труд !!!Български Патриотически Фронт
92
1
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,ФАКТ:- ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ В БЪЛГАРИЯ Е 241лв. (да оцелееш като животно на голо поле), А СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ Е 562лв!!!Но всеки човек трябва да отгледа наследника си = два социални минимумаИЗВОД:- МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА трябва да е 1 124лв. А МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ЗА ТРУД 562лв., СЛЕД ПЛАЩАНЕТО НА ВСИЧКИ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ, които за трета категория труд са 37,5% +20%ДДС + 10% акцизи и други данъци = Общо 67,5%, и 30% за пенсиите (ХА-ХА-ХА, данъците в България били най-ниските) или - Минималната запрата трябва да е 1880 лева!- Минималната пенсия за труд 730 лева ( = 39% от МИН. заплата)!!- Социалните помощи 241 лева.!!!- ПО-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ СА ФОРМА НА СОЦИАЛЕН И ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!!!- ТРУДА Е СТОКА, КАТО ВСЯКА ДРУГА И ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА!!! (Хляба първо го плащаш, а после го ядеш), А ЧЕСТЕНИТЕ ЧАСТНИЦИ, ако не могат да плащат такива заплати - ТРЯБВА ДА ФАЛИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ!!!Когато това не се спазва, Преамбюла на Декларацията казва - че е необходимо правата на човека да бъдат закриляни от закона така, че човек да не бъде принуждаван да прибягва към бунт срещу тиранията и потисничеството, като последен изход,ЩОМ минималната заплата е 290лв, пенсията 136лв, а детките 35лв., то съгласно Хартата за правата на човека и Преанбюла на Конституцията ни - БУНТА НИ СРЕЩУ ВЛАСТТА Е ЗАКОНЕН!!!Всичко останало е от Лукавава!!!
91
1
 
5
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Лошото е, че през 2012 много скочиха цените на всичко , скочиха и енергоносителите, тока, а безработицата вече за няколко години е висока и хората се опоскаха... Предчувствам, че през тази зима напрежението ще избие в някаква посока, но да видим ... И това ще стане края на януари - февруари, началото на март, когато се плащат високите сметки за отопление от изминалия месец... Незнам Борисов как мисли да удържи стадото от прегладнели данъкоплатци, но родители с гладни деца са опасни...
90
0
 
5
 
! Отговори
Филип Тотю преди 11 години
Последно с безработицата ли ще се бориш адаш, или за заетостта ще работиш? И как човек, който цял живот е бил на заплатка ще дава акъл на хората как да правят бизнес?
89
0
 
7
 
! Отговори
един преди 11 години
До бивш стругар Това е самата истина! Купуваха продаваха и препродаваха .Накрая унищожиха що можаха и сега стоят на една софра! А ние и децата ни се чудим къде да работим от 1993г!
88
1
 
11
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА...ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА СМЕШНИ, ЧЕ ЧЕСТНИТЕ ЧАСТНИЦИ дори НЕ ГИ И ПЛАЩАТ- Минималната заплата в България е по-ниска от тази в селските райони на Китай, при положение че сте страна от Европейския съюз (ЕС). - Това недоумение изрази Робърт Кайло, експерт в Международната организация на труда.- НИЕ ЖИВЕЕМ НАЙ-КРАТКО,- ИМАМЕ НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ И - НАЙ-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА ЗА ТАРИКАТИТЕ, ОТ ВСЯКО ВЛОЖЕНО ВЪВ ВЛАСТТА ЕВРО!!! България е европейската страна с най-ниски разходи за час труд - едва 3.5 евро, съобщи Евростат. - Средните разходи за час труд в Европейския съюз през 2011 година са били 23.1 евро на час, а в еврозоната - 27.6 евро на час. - В Румъния (данните за страната са за 2010 г.) разходите са били 4.2 евро, в Литва през 2011 г. - 5.5 евро, а в Латвия - 5.9 евро. - Най-високи са разходите за труд в Белгия (39.3 евро), Швеция (39.1 евро), Дания (38.6 евро), Франция (34.2 евро), Люксембург (33.7 евро), Холандия (31.1 евро) и Германия (30.1 евро). - ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГИЙТЕ, СУРОВИНИТЕ И ПАЗАРИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ- ХА СЕГА ПОМИСЛЕТЕ КОЛКО ДА Е МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ТА РАБОТНИКА ДА НЕ ПРИПАДА ОТ ГЛАД НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО?!?!?!?!
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютен демагог и некадърник, стар кадър на партията-майка. Пожелавам му след изборите да стане постоянен клиент на бюрата по труда.
86
0
 
19
 
! Отговори
бивш стругар преди 11 години
На мен Костов ми приватизира завода. Даде го на един бивш комунист и настоящ социалист. Кара-вара препродаде се няколко пъти и накрая го затвориха. Тройката разбойници ме оставиха без работа.А ГЕРБ и пръста не си мръдват да им търсят отговорност.Да не говорим, че вече никога няма да си намеря работа, защото съм над 50г., и не ставам ни за барман, ни за сервитъор.
85
0
 
1
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
116 в такъв случай за теб ще замълча, визирах оня пич дето се изхвърляше колко вземал в ИТ бранша..
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДО 110Ти си ИТ спец пред домашния ти комп, нали!
83
0
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
Заетостта ще бъде приоритет. Истината , че приоритет на нацията е вашето скорошно измитане от политическата сцена и управление. Некадърници.ПП , чели ли сте му небивалиците по трудова медицина?
82
0
 
4
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Първа категория труд в IT сектора (ако си оня дето писа че работел там) ще приказваш на друг! I категория труд са миньори и някои други професии, доста далеч от длъжностните спецификации на IT бранша !
81
0
 
3
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Ти ако си наобезщетение 1 година в БТ аз ще скоча от 6 тия етаж ! За да имаш 1 година на борсата знаеш ли колко трябва да ти е трудовия стаж по закон бре? Ти ако си с такъв трудов стаж сори ама занаята ти далеч не е в тази сфера, защото по времето, когато си учил не еимало такива специлности !
80
2
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Тотьо, разбери най-после, че:ПАРИ ЗА ДЕТСКИ И ЗА ПЕНСИИ ИМА В ИЗОБИЛИЕ, НО МЛЯКОТО Е ПОД КРАВАТА, А НЕ ПОД ВОЛА!!! Данък върху лихвите е ДОБРО решение, НО - МАЛКО Е..., ТРЯБВА ОЩЕ...:- ДАНЪК ВЪРХУ БАНКОВИТЕ ТРАНЗАКЦИИ - УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪК ПЕЧАЛБА, НА НЕИНВЕСТИРАНАТА И В ПРОИЗВОДСТВО ЧАСТ от 10 на 30%...- УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪК ДИВИДЕНТ (от собственост) ОТ 5 НА 37,5%(защото НОРМАЛНИТЕ хората плащат върху доходите си от труд - 10%ДОД + 27,5% осигуровки...!!!- "МАЙЧИНСКИ" САМО ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ МАЙКИ... (по Конституция - грижите за децата до 18г., е НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ)!!!- МАХАНЕ ТАВАНА ЗА ОСИГУРЯВАТЕ, НА ВСИЧКИ ДОХОДИ ОТ ТРУД И ДОХОДОНОСНА СОБСТВЕНОСТ (капитал)!!!!НО И...!- 10% ДОД, с НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ, РАВЕН НА СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ, който сега е 562лв...!!!- НАМАЛЯВАНЕ ДДС НА 10%, БЕЗ ДА СЕ ВРЪЩА НА НИКОГО!!!- НАМАЛЯВАНЕ НА ДАНЪК ПЕЧАЛБА ЗА ИНВЕСТИРАНА И ЧАСТ на 5% и на 1%... в 50 НАЙ-СЛАБО РАЗВИТИ ОБЩИНИ - Европа препоръча ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ С 12 ГОДИНИ ПО-НИСКА ОТ СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА, която в България е 72 години или пенсии на 60 години и забрана за работа на държавна работа!!!И най-важното:- ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ ДА СЕ ПЛАЩАТ ОТ ДАНЪК ЗДРАВЕ ИНВАЛИДНОСТТА Е ХРОНИЧНО НАРУШЕНО ЗДРАВЕ, А НЕ ТРУДОВ СТАЖ!!!!ТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!- Ако Дянков го е страх да го направи - да си ходи да работи, като второразряден счетоводител... в СБ.
79
1
 
6
 
! Отговори
Somebodoy преди 11 години
Нищо няма да намаля! Ти ходи се разходи в шуменско, търговишко, разградско, видин, монтана, враца, червен бряг, асеновград, ямбол , пък тогава ми приказвай!
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Rabotih v dom za deca, prez lqtoto golemite momcheta, visoki i qki - 14, 15, 16, 17 godishni, sedqt po peikite, leja po trevata i tova cql den. Samo edno si beshe namerilo rabota, da pomaga za plodove i zelenchuci. Ne mojete da si predstavite, kolko beshe gord, i si imashe negovi parichki. Daite im nqkakav vid brigadi sas zaplashtane na tezi deca, hem shte si imat parichki, hem nqma da se chuvstvat ne nujni.Nqma znachenie ot kakav proizhod sa, hem shte rabotqt, hem shte se chuvstvat hora.
77
2
 
0
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
намали малко цифрите.
76
0
 
3
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
....... ЩЕ...................................................................................
75
0
 
8
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
И вместо да се кланяш на Герб - ходи питай Бай ти Бойко, защо не им конфискува парите от тия далавери и с тях не докара някой хардуерен производител в Бг! е поне наистина да правим машини при тия ниски данъци ! Ще тикажазащо - защотобай ти Мутрьо не знае каквое Компотер и защото той разбира само от пищова и тупаника!