Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет

Увеличени средствата към трайно безработните и хората с увреждания
3 ное 2012 16:28, Петя Славова
189
Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет
Снимка: Булфото

Заетостта ще бъде приоритет в работата на правителството през следващата година. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов във Враца, предаде БТА.

Той посочи, че за следващата година се залага същото или близко равнище на безработица, каквото е през настоящата- 11-12 на сто средно годишно. Предвиждаме увеличение на средствата както по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", така и по Националния план по заетостта, допълни министър Младенов. Той не конкретизира какво ще бъде увеличението, но отбеляза, че средствата ще бъдат насочени към трайно безработните и хората с увреждания.

Много голям е интересът към схемите на оперативната програма, насочени към проблема с младежката безработица. По думите му стажуващите младежи вече са над 5 500, като повече от половината остават за постоянно приработодателите, при които стажуват. Над 2 200 са подадените заявления от младежи и работодатели по схемата "Първо работа", вече са подадени и първите заявления за проекти по схемата "Ново работно място", по която се предвижда и финансиране на фирмите за оборудване на новите работни места, допълни той.

До този момент са усвоени 30 милиона лева от общо 72 милиона от оперативната програма за безопасни иподобряване на условията на труд в предприятията. Според социалния министър, до крайния срок- 26 ноември, най-вероятно ще бъдат усвоени и оставащите 42 милиона лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смех пълен!Бай ти тотю щял да намаля безработицата ?!Чета и не мога да повярвам...
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До optimistКостов, и цялата пасмина около него - министрите между 1997 - 2001, които трябва да бъдат съдени и да лежат по най-тъмните дупки на затворите и да им бъде отнето абсолютно всичко. Щом си против тях, значи имаш акъл в главата си.
72
2
 
4
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
98 много си *** бе ! На твое място щях да плача, защото в една развита държава щях да получавам поне същата сума ама в ЕВРО! Вместо да се кланяш , ходи им извий вратовете на твоите шефове, че не ти плащат евровия еквивалент! Само за сравнение - някои дюстабани с основнообразование, дето някога въртяха строителни далавери сега живеят с по 5000 лева месечни лихви! Какво се фукаш... Средната заплата в IT сектора за цяла Европа е 3000 евро чисти! Казвам го защото сме колеги...
71
1
 
6
 
! Отговори
веселяк преди 11 години
Всеки ден ни заливат с нова порция вицове и смешки, я да видим имате ли чувство за хумор. :)
70
15
 
4
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 94 - Споделял съм много пъти, че работя в сферата на информационните технологии. С ГЕРБ нямам нищо общо, но ги подкрепям, защото в противен случай трябва да подкрепя БСП, Кунева или Костов, а това няма как да стане поради очевидни причини от последните 10-15 г.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Славата удря в главата. Знае къде е най-слабото място.
68
1
 
14
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
От всичките ми познати и то само тези, които са със средно специално, висше образование и трудов стаж над 5 години, 1/3 са трайно безработни иповечето от тях не виждат смисъл да се регистрират на борсата.. Това е скрита безработица, а реалната е официалната + скритата, сумарно това е около 30% за цялата страна (заради провинцията и малките селища, където реално тя е около 50%)...
67
0
 
9
 
! Отговори
стоян преди 11 години
Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет,Тотю само ако знаеш КОЛКО си безличен, колко неадекватен,колко незнаещ и безпомощен,абе човек спри да се тормозиш с това министерство, то не те заслужава, не те разбира,а ти говориш ли говориш, и никой не ти вярва,верно е че луд умора няма,но поспри за миг огледай се и си *** в Враца, не знаеш ли че е по добре кмет на село отколкото пъдар у градо.
66
1
 
15
 
! Отговори
ГЕРБеродухачи.бг преди 11 години
ДНЕС.БГ се е превърнал в типичен медиен *** на ГЕРБ!Държавта се тресе от острочувствителни събития, а тук тишина?!?!*** потъпкаха гробищата в КазанлъкДнес на Архангелова задушница, когато се почита паметта на мъртвите, стотици *** атакували гробищата в Казанлък.Потъпквали гробовете и обиждали онези, които отказали да им дадат храна, предаде БГНЕС, цитирани от БТВ. *** са пристигнали с чували за да приберат храната оставена на гробовете, като ги потъпквали и се държали арогантно с хората, които отказали да им дадат храна. Подобно било и поведението им при пристигане на полицията, като към полицейските служители отправили заплахи и нецензурни думи.
65
18
 
2
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Действително заплатата ми от 2500 лв. не е мръднала нагоре откакто ГЕРБ са на власт, но през 2013 очаквам поне едни 500 лв. увеличение. Все пак правителството направи много други неща, най-вече в инфраструктурен план, така че със сигурност имат моя глас за втори мандат. А и да не забравяме тежката глобална икономическа обстановка...
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 80Леле боже, комплексарът получава оргазъм от 18 столевки месечено и за това щял да гласува за герб. Плаче ми се, но и ми се смее :С:ДД:
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДУАШ И ГЪЛТАШ. ТЕ ТОВАЕ КАПИТАЛИЗМО ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ. С ПОЗДРАВ БАЙ ТОШО.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
приоритетът ти е книжката и на борсата по труда, Тотю.. мандатът ти свърши . Наслаждавай се на last days minister...
61
0
 
8
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
През следващия баце, през следващия - ама през крив макарон! Ама нищо, вие гласувайте за нас... Ние пак ще ви обещаем, а вие пак ще ни вярвате... Егати кютюците...
60
0
 
11
 
! Отговори
112 преди 11 години
Кога,той мандата ви свърши,остана половин година
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТЕ ТОА ДРУГАР ВИ Е НАЙ ДОБРИЯ ЧОВЕК ДЕТО ГО ПОЗНАВАМ. ОТ КАК СЪМ ГОРЕ НА НЕБЕТО СИЧКО ВИДИМ И ЧУЕМ. ТЕ ТОА ВИ ДРУГАР И ПРЕЗ НОШТА И ПРЕЗ ДЕНО САМО МИСЛИ ЗА НАРОДО. МИСЛИ И СЕ ЧУДИ КАК ДА ГО НАДРЪВИ И ДА МУ ГО ОТПЕРЕ. А И НЕЕ САМО ТОА ОСОБЕНО ОНИО СЕМЕРИНГО НАПРАО МУ ПОБЕЛЕ БРАДАТА ОТ МИСЛИНЕ КАК ДА ВИ ГО НА.УТА С ТОКА ВОДАТА И ДРУГИТЕ РАБОТИ КОИТО МУ ИДАТ ОТ РЪКИ. А АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ САМ ПО ГОЛЕМ ДЯВОЛ ОТ ТИЯ КОИ СЕГА ВИ ГО НА.УТВАТ. В ГОЛЕМА ГРЕШКА СЪМ БИЛ БЕ ОРА. ХА ХА ХА ХА. ОНО ИМАЛО ПО ГОЛЕМИ ТАРИКАТЕ ОТ МЕНЕ БЕ. ХА ХА ХА ХА. КАТО ПОЧНЕШ ОТ ЛУКАНКАТА МИНЕШ ПРЕЗ БРАДАТИО ФИЛИП ПОСЛЕ ПРЕЗ ДРАГАЛЕВСКИО *** ТА СТИГНЕШ ДО СЕР-ГЕЙ ПЪДАРО И НАКРАА ДО МОА БОДИАРД. АМА ТОА БОДИАРД ПОВЕЧЕ ОТ МЕНЕ ВИ ЛАЖЕ БЕ. ГОЛЕМ МАЙСТОР НА СПОРТА СЕ ОКАЗА ТОВА МОМЧЕ. САМО РИТА ТОПКАТА И РЕЖЕ ЛЕНТИТЕ. ПОВЕЧЕ ОТ МЕНЕ ЛЕНТИ ИЗРЕЗА ТОА МОМЧЕНЦЕ БЕ. БРАО МУ КАЗВАМ ЗА МАЙСТОРЛЪКА. МНОГО СТЕ ИЗДРЪЖЛИВИ ШЕ ЗНАЕТЕ ТОЛКО Е.АНЕ ВИ УДАРИА ДРУГАРЕТЕ И ВИЕ ПА СИ ПРОДЛЪЖАВАТЕ ДА СИ ГИ ИЗБИРАТЕ. ТЕ ТОАЕ НАРОД ШЪ ЗНАЕТЕ. ТЕ ТАКОВ НАРОД АКО СЕ РОДИ НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ УЧУВА. ХА ХА ХА ХА. АЕ ДА ОДИМ ДА УДАРИМ ОШЕ ЕДИН ЧЛЕН НА ЕДНА УБАВА ДРУГАРКА ПА ПОСЛЕ ПА ШЕ СЕ ВИДИМЕ. Т.ЖИВКОВ
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще бъде?!?Сигурно ще бъде, но за някое друго правителство, не и за ГЕРБ!Чакаха почти 4 години, за да ни информират, че заетоста щяла да им бъде приоритет....Хайде мерси, няма нужда, сбогом и не се връщайте вече на власт!
57
1
 
4
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Заетоста ще е приоритет, А кво става с магистралките бе , така ли ще ги оставите правени не доправени. Сал една Тракия от край до край но половината като разорана нива. Другите магистрали тук 20 там 15 км по между тях трапища и дупки, За Хемус само се дърдори току ще е магистрала , току скоростен път , А подизпълнителите на Тракия и Марица не си получават парите от януари, нали парите са осигурени, да не вземат да изчезнат някъде по пътя между Брюксел и офшорните сметки на гл. изпълнител
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотю, една муха е влезнала тука в стаята, ела да я изгониш
55
1
 
7
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Тотьо, Тюфлеко Пържолетен, дори експерти на БНБ заявиха, че бюджета ви не ебалансиран и няма достатъчно буфери бре, кого лъжете? Що не ходиш там от дето си излязъл? Какво е това пародийното ви правителство? Ще ми строите магистрали с европейски пари и ще себиете в гърдите- кат сте такива велики строители, постройте ги със собствени средства ! И азмога да построя мезонети с чужди пари дадени наготово! А хората нямат какво да ядат! Махайте се!