РЗС и Марешки правят коалиция за декриминализация на държавата

Новата формация ще е десноцентристка, патриотична и социална
Обновена: 4 ное 2012 19:29 | 4 ное 2012 15:27, Елка Василева
233
РЗС и Марешки правят коалиция за декриминализация на държавата
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

РЗС и партията на Веселин Марешки "Либерален алианс" създадоха Коалиция за ред, законност и справедливост. Яне Янев и Веселин Марешки подписаха споразумение по време на конференция днес на двете партии в хотел "Шератон" в столицата.

Тази политическа коалиция не е такава, каквато сте виждали в България през последните над 20 години, каза Янев. Той посочи, че Веселин Марешки със своята бизнес дейност прави за страната това, което не успя държавата да направи за своите граждани.

Още по темата

Сред амбициите на коалицията на парламентарните избори е да удвои гласовете, които е имала РЗС през 2009 г., посочи Янев и добави, че партията поне в 50 процента от многомандатните избирателни райони ще победи БСП. Сред моите приоритети е Кунева да не подмени вота на българските граждани, каза той.

Сред приоритетите на РЗС са нова българска конституция и декриминализация на държавата. Янев поиска "да види министри в българските затвори". По думите му РЗС има готови написани законопроекти за гарантиране на свободата на словото, за синдикатите, за ограничаване на бюрократичните спънки. До края на годината новата коалиция ще предложи цяла политическа платформа за управлението на държавата по сектори, със секторни политики и срокове, посочи Янев.

Коалицията за ред законност и справедливост излиза първа в страната, като залага имената на лидерите на двете партии, заключи Янев.

Марешки определи новата формация като десноцентристка, патриотична и социална коалиция. По думите му "Либерален алианс"има три основни приоритета - реформа в здравеопазването и осигурителната система и създаване на ясни, точни и лесни правила за разгръщане на малкия и средния бизнес. Той пое ангажимент минимум 50 процента от хората, които ще представляват коалицията на всички властови нива, да бъдат жени.

Марешки посочи, че правят коалиция с РЗС, защото партията на Янев никога не е участвала в управлението на държавата на никакво ниво и поради това не носи отговорност за състоянието й, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
1
 
! Отговори
Янчев преди 11 години
Партия "Атака" също никога не е участвала в управлението на държавата на никакво ниво и поради това не носи отговорност за състоянието й . Марешки не прави коалиция и с нея, а само с Янев.
187
0
 
1
 
! Отговори
Радка Мирова преди 11 години
Янегей продължава да ме кефи силно.До преди година обевяваше Марешки за мафиот контрабандист на фалшиви лекарства и по негов донос Цв.Цв. му прати баретите да му разбият офисите., а днес коалиция. Разбира се тогава това бе защото се кандидатира за кмет стещу нашия/на ГЕРБ,БСП и ДПС/човек във Варна. И за децата е ясна че Марешки и бил "помолен" да се коалира т.е. финансира Яне, както стана и президент на Локо Пловдив.Целта е да отнемат вниманието при копуването на гласове от ГЕРБ .
186
0
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Янето беше върл противник на Бойко, пък след това му стана пръв крепител! Може ли човек да има доверие на педepacти?!
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Яне Янев и Веселин Марешки подписаха споразумение ..."Коалиция Ярешки :-))) ...Могат да включат и онова грозното нещо, как се казваше ... "кунева" май?!
184
1
 
6
 
! Отговори
Писна ми от вас! преди 11 години
След Воленка Сидерова, Янка Янева и Марешка изгря на хоризонта. Много безплатна виагра ще трябва да раздае като подкупи на гласоподавателите за да спечели място в парламента.АМАН ОТ ПСЕВДОПОЛИТИЦИ!
183
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 11 години
struva mi se 4e M. se opitva da imitira ve4e Big Boyko kato na4in na povedenie i stoika pred "izbiratelite" :) mnogo po-siguren e ot predi6nite izbori, sega e blizuk do Big Boiko, tui kato si kupi futbolen otbor samo sled 5 min razgovor :) Sudq ot preskonferenciata v4era
182
0
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
лекарствоснабдяването ни е пълен бардак точчно заради поерсони като тия, нищо общо с Европа
181
0
 
11
 
! Отговори
коки преди 11 години
Стига сме гласували за мафиоти и ***.какво толкова е направил Марешки,освен че пере пари на ***.Всичките му аптеки работят на различни цени и не винаги са най-ниски,а да не говорим за обслужване и компетентност на персонала.Той ли говори за ред и законност,като нарушава закона с притежание на 400 аптеки и склад/за което сам си призна/.
180
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Е тогава я вапцахме!!!!!!!
179
0
 
10
 
! Отговори
студентка фармация преди 11 години
Анкета: правите ли разлика между фармацевт учил 5.5 години и господин Марешки ?
178
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който гласува за тия двамата да му изсъхнат топките !!!! стига мутри в управлението , боко ни стига !!
177
2
 
15
 
! Отговори
Йорданов преди 11 години
Боже, Боже нямам думи ! Тази България вместо да се оправя ,все по зле става ! КОЙ гласува за такива хора? Как е възможно изобщо в едно общество хора с толкова нисък морал да се издигнат до върха ,там където трябва да са най-достойните ? Няма да се върна !
176
1
 
18
 
! Отговори
User преди 11 години
Коалиция "Ярешки"
175
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До избирателМога да ти кажа че тоя е абсолютна мутра. Как точно тоя мошеник Марешки и тая политическа к*рва Янев ще ни декриминализират. Целта на Марешки е да се докопа до властта за да му е по-лесно да си върти далаверките. Това е смешно - крадеца вика - дръжте крадеца
174
1
 
3
 
! Отговори
asd преди 11 години
Интересно ми е колко хора ще гласуват за тях. Моята прогноза е, че ще влязат в парламента, а така ще си затвърдя мнението, че българите са тотално профанизирани. Интересна е и еволюцията на групировките от обикновени бандити през 90-те до политици през новото хилядолетие. Какво ли още предстои?
173
0
 
3
 
! Отговори
васи преди 11 години
и муцуната!!!!!
172
6
 
9
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Да погледнем нещата от друг ъгъл.Кои са кандидатите за власт: БСП-ДПС-ДС-Кунева-Пръмова- това е новата - стара тройна ламя или доказани крадци и ***. И как без да са управлявали Яне Янев и Марешки преценихте, че не стават. Знаем , че това са инструкциите на червената мафия, но няма да успеят.
171
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЯСНА ПАРТИЯ ! *ВИ МУ МАМАТА !
170
3
 
4
 
! Отговори
тия долни фармацевти преди 11 години
Ето и изказване на улавото Яне по БТВ за Магарето. Старичко е - още по времето на ***, но е показателно. youtube/watch?v=J0m52ZREfa8
169
1
 
4
 
! Отговори
глсуващ преди 11 години
Не вярвам вече на никой от тия , на които още не им е истинал стола !!!