Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов

"В ръководството на партията има бъзльовци", скочиха сини в НС
Обновена: 23 ное 2012 14:33 | 23 ное 2012 11:45,
290
Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Националния съвет на СДС ще се състои в понеделник, потвърди в парламента синият депутатът Ваньо Шарков.

По информация на в. „Преса“ вчера синьото ръководство е обсъдило как сини народни избраници да бъдат изключени от редиците на партията. Причината е ясната им заявка, че няма да подкрепят Петър Стоянов за конституционен съдия.

На срещата на „Раковски“ 134 не са присъствали Мартин Димитров и Любомир Иванов, които са членове на НИС и депутати. Те и не са знаели за нея, но не са изненадани и от хода на ръководството.

Още по темата
„Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ в момента са си заврели главите под масата”, заяви днес Шарков.

По думите му депутатите от СДС са взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия.

„Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, подчерта Шарков.

„Емил Кабаиванов никой не може да направи герой, той себе си не може да направи герой. Навремето създадохме СДС заради свободата. И в момента доста хора не знаят, че го има Кабаиванов”, заяви още депутатът.

Бившият лидер на СДС Мартин Димитров заяви, че няма да участва в НС в понеделник, защото не е бил поканен на вчерашната сбирка на НИС на партията.

„Трябва да има правила. Като не те канят на насрочването на едно събитие, не го посещаваш”, посочи депутатът.

„Един демократ никога не изключва някого, който е на различно мнение. Ние сме най-демократичната партия, ценим чуждото мнение. Вярвам, че дори и през ум не им минава на колегите“, заяви още Мартин Димитров.

„Нито ще предлагам кандидат за конституционен съдия, нито ще го подкрепям“, заяви от своя страна и депутатът от СДС Йордан Бакалов.

На въпрос как ще коментира информацията, че се готви изключване на депутатите от СДС от партията, той заяви: „Не коментирам слухове. Ръководството на СДС трябва да отговори. Аз не се притеснявам. Не знам каква е причината за изключване на депутати от СДС”.

Бакалов каза, че няма да присъства на Националния съвет на СДС в понеделник.

„Не ме карайте да коментирам глупави слухове на глупави хора”, коментира и депутатът Димо Гяуров.

 

В началото на седмицата премиерът Бойко Борисов се среща с лидера на СДС Емил Кабаиванов и възложи на сините да направят своя номинация за конституционен съдия, след като изборът на Венета Марковска се провали.

СДС предложи бившия президент Петър Стоянов да бъде номиниран. Той поиска три дни да помисли дали да приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: СДСПетър Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Георги ПиперковЛъжеш се. Не им предложи, а им нареди. Кандидатурата я даде ББ и затова седмица преди това братът на агент Виктор реши да напусне Европарламента. Стига диктатура и мутренски номера.
156
9
 
3
 
! Отговори
Георги Пиперков преди 11 години
Имам един въпрос, могат ли демократите да предложат свестен кандидат или не могат? Каква е тая демагогия и плюете? Петър Стоянов беше предложен от СДС не от Бойко... Ако не се лъжа Бойко предложи на СДС да излъчат те кандидат защото те единствени не подкрепиха Марковска. Лесно е да си в опозиция и да критикуваш, но можеш ли да предложиш алтернатива, имаш ли вариант за излизане от кризата? Предлагам на коментираните да отговорят на същия въпрос: Кой би трябвало да е на този пост?" Хайде да критикувате
155
7
 
3
 
! Отговори
175, преди 11 години
Жан Виденов ясно си го каза - Уговорката с Костов е била ДА НЕ ПИПА бившите.И той не само, че не ги пипна, ами ги обслужи отвсякъде.
154
5
 
7
 
! Отговори
alf преди 11 години
СДС се самоубиха когато управляваха,имаха цялото мнозинство,а не отвориха досиетата и не разследваха комунистите разсипали страната преди тях.След това каквото и да говорят против БСП няма файда,защото хората знаят,че надеждите им бяха предадени.
153
10
 
2
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
А ако Иван Костов реши ДА СЕ ОТТЕГЛИ от активната политика и така отвори вратата за обединение между ДСБ, СДС и ГЕРБ, как ли би се отразило това на бъдеща България? С бетонирано дясно управление още поне 2 мандата? Има ли отговорни десни ръководители, които да извадят главата от пясъка, да се примирят с политическите реалности и да погледнат напред, в света на ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНОТО? Защо ли се съмнявам..
152
1
 
11
 
! Отговори
яя преди 11 години
цитат от статията: - В началото на седмицата премиерът Бойко Борисов се среща с лидера на СДС Емил Кабаиванов и възложи на сините да направят своя номинация за конституционен съдия - край на цитата.сдс стана бетер от синода
151
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЗБОРА НА ПЕТЪР СТОЯНОВ ЩЕ ДАДЕ СИЛА НА СДС...ЕДНА КОНСКА СИЛА! ТОЙ И БЕЗ ТОВА ФАЙТОНА НА СДС Е ПОЧТИ ПРАЗЕН. ДЪРТИЯТ КОН ЩЕ ДОКАРА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ГЮБРЕТО В ГЕРБ!
150
2
 
14
 
! Отговори
За Бога преди 11 години
Какъв юрист е Петър Стоянов? Вие политиците и народа имате ли акъл?Петър Стоянов е бивш слаб адвокат по семейно право, а вие искате да го направите конституционен съдия т.е. да следи за принципите на конституционосъобразност?!Вие луди ли сте?!Докъде стига наглата политическа маса и 'своите хора'. За какво са ни изобщо закони? За какво ни е право?! Имаме си политика! Къде за Бога отиде моралът?! Преди поне прах в очите се хвърляше се дотолкова всичко е пошло, че пред очите ни правят мизерии
149
2
 
10
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Петър Стоянов е адвокат по бракоразводни дела и по стечение на обстоятелствата изкара един мандат като президент. Най-забележимите му качества са че е празнословец и кариерист. С тази атестация нормално е СДС и ГЕРБ да го изберат.
148
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ха Костов бил син!Не е син, а лилав - като се смеси синя и червена боя се получава лилаво.
147
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приемете ФАКТА, 4е това бе6е ПОСЛЕДЕН парламент за СДС и ДСБ ... и да пла4ете и да рИвете, народа отдавна ви е отписал, ... за6тото ви видя колко струвате.САМО ГЕРБ !!!
146
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почват процеси на интензивни отлюспвания и разпад в ГЕРБ и СДС - първо Цачева и Фидосова се скараха зверски заради Марковска, а сега и Мартин Димитров с Кабаиванов заради Петър Стоянов.
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенсионер в България Ако имаше система , която да покаже най-страдащите хора в родната ни страна, това без съмнение щяха да са горките, наши , мили пенсионери. Те щяха да на първото място в нея и едва ли някой щеше да е в състояние да ги измести от там.Българския пенсионер е забравен във всяко едно отношение, той не може да си позволи нищо с достойната си пенсия. Не може да отиде на мечтаното от години околосветско пътешествие с нея, не може да се възползва от модерни медицински технологии, заради цената им. Тези неща са немислими, за българския пенсионер е важно да спести пари за важните битови неща от първа необходимост, не му остава време да мечтае за подобен лукс.Жалко е, че точно те са хората, които са имали възможността да живеят до днешните невероятни и пъстри дни , тук на това място , нямат никакви шансове да изживеят старините си, по достоен начин. Начин, който са заслужили и който им се полага. Вместо това те непрекъснато комбинират някакви методи за оцеляване, успешно развиват търговския си нюх, който би могъл да им спести няколко стотинки от няколкото левчета , които получават. Тези пари пък после ще дадат на най-скъпото си внучетата си или пък ще им купят безброй лакомства с неограничения ресурс с който разполагат.Може би до паметници на Левски и Ботев трябва да почнем да вдигаме и паметник на пенсионерите- адаптивните , оправните, издръжливите. За да може след тях нещо да ни напомня накъде сме се запътили. Можем лесно да организираме състезание за европейските пенсионери и да го наречем например Живей един месец като български пенсионер. Едва ли някой от европейските пенсионери ще бъде финалист и едва ли ще има победител. Някой биха се отказали на първата седмица.Пенсионерите на България са хора, произведени от обстоятелствата на държавата.Дано доживеят по-добрите дни, които заслужават
144
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От сдс ако изключат пет човека, ще остане само лидерът.
143
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе много демократичен бил съюза на демократите :) Който има собствено мнение - вън :)))Баси измислената лилава пасмина - слава Богу, че вече са политически труп. Само дето още смърдят...
142
5
 
11
 
! Отговори
ГЕРБер преди 11 години
Браво, Бойко! След като назначи нов шеф на СДС, вече е време е до назначиш нов шеф и на БСП!
141
7
 
9
 
! Отговори
До 157 преди 11 години
До до 149Първо, Премиерът не продава, а продаваше Мистър 10%, второ, работата на Премиера не е да бъде министър на Икономиката нито на Промишлеността. Ролята на Премиерът е да направи добра бизнес стреда. И това беше постигнато. Започна реална пазарна икономика. Следващите върнаха плановата икономика. Затова Костов е най-успешния Премиер. Твоето комунистическо мислене никога няма да ти позволи да схванеш това.
140
1
 
9
 
! Отговори
някой преди 11 години
Изключете ги всичките! А след това дръпнете шалтера и изключете тока на Раковска 134. И да не забравите да заключите вратата.
139
9
 
4
 
! Отговори
Абревиатурчо преди 11 години
СДС /Съюз на Държавна сигурност/ и ДСБ /Държавна сигурност на България/ са едно и също л..но.
138
6
 
7
 
! Отговори
до 149 преди 11 години
Да, стига простотии. Съгласен съм, че трябваше да се продава, но не всичко и не така, както стана. "Балкан" беше продадена на цената на един апартамент в София, а само в центъра на Париж имаше 5 /пет/ апартамента. Това "на всяка цена" ли трябваше да стане? Но то да беше само "Балкан".... Нека да чуя признание от г-н Костов, нека да чуя извинение. А той една година мълча, след това проговори, но не за своите грехове.Сега няма да скачам по площадите. Луд съм бил да повярвам на такива.