Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов

"В ръководството на партията има бъзльовци", скочиха сини в НС
Обновена: 23 ное 2012 14:33 | 23 ное 2012 11:45,
290
Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Националния съвет на СДС ще се състои в понеделник, потвърди в парламента синият депутатът Ваньо Шарков.

По информация на в. „Преса“ вчера синьото ръководство е обсъдило как сини народни избраници да бъдат изключени от редиците на партията. Причината е ясната им заявка, че няма да подкрепят Петър Стоянов за конституционен съдия.

На срещата на „Раковски“ 134 не са присъствали Мартин Димитров и Любомир Иванов, които са членове на НИС и депутати. Те и не са знаели за нея, но не са изненадани и от хода на ръководството.

Още по темата
„Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ в момента са си заврели главите под масата”, заяви днес Шарков.

По думите му депутатите от СДС са взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия.

„Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, подчерта Шарков.

„Емил Кабаиванов никой не може да направи герой, той себе си не може да направи герой. Навремето създадохме СДС заради свободата. И в момента доста хора не знаят, че го има Кабаиванов”, заяви още депутатът.

Бившият лидер на СДС Мартин Димитров заяви, че няма да участва в НС в понеделник, защото не е бил поканен на вчерашната сбирка на НИС на партията.

„Трябва да има правила. Като не те канят на насрочването на едно събитие, не го посещаваш”, посочи депутатът.

„Един демократ никога не изключва някого, който е на различно мнение. Ние сме най-демократичната партия, ценим чуждото мнение. Вярвам, че дори и през ум не им минава на колегите“, заяви още Мартин Димитров.

„Нито ще предлагам кандидат за конституционен съдия, нито ще го подкрепям“, заяви от своя страна и депутатът от СДС Йордан Бакалов.

На въпрос как ще коментира информацията, че се готви изключване на депутатите от СДС от партията, той заяви: „Не коментирам слухове. Ръководството на СДС трябва да отговори. Аз не се притеснявам. Не знам каква е причината за изключване на депутати от СДС”.

Бакалов каза, че няма да присъства на Националния съвет на СДС в понеделник.

„Не ме карайте да коментирам глупави слухове на глупави хора”, коментира и депутатът Димо Гяуров.

 

В началото на седмицата премиерът Бойко Борисов се среща с лидера на СДС Емил Кабаиванов и възложи на сините да направят своя номинация за конституционен съдия, след като изборът на Венета Марковска се провали.

СДС предложи бившия президент Петър Стоянов да бъде номиниран. Той поиска три дни да помисли дали да приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: СДСПетър Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че нали т.н.сини и бсп си гласуват заедно в парламента,за какво ни е да идват на власт
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
196 може би си прав , така е той би обрал негативите , но какво да правиме като всики останали са малки дребни хора , виж ги лидерите на днешното СДС , те стават ли за нещо , значи пак трябва да се обърнеме към старите муцуни или поне утвърдените , можем много да си говорим , но никой не се захваща и така няма нови лица ,а тези които се появиха в последно време са под всякаква критика , дори не мога да им запомня имената ,а този сутринта при Бареков се е постригал дори като ББ.
175
5
 
3
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Едно обединение в дясно ще бъде убийствено за КРАДЦИТЕ. Но обединение на принципа АНТИ-КРАДЕЦ! Затова Костов ТРЯБВА да се оттегли. Не защото е крадец, а защото допусна стотици хиляди да го мислят за такъв. И с него НЕ МОЖЕ да се формира коалиция АНТИ-КРАДЕЦ! За негово съжаление, това са политическите реалности. И ако има поне малко чувство за отговорност към бъдеще(то) за България, трябва да пожертва личното си его... И да отвори вратата за КАТАРЗИС и ВЪЗРАЖДАНЕ на сините... Това ще бъде най-добрият отговор на опасността от НОВА СТАРА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ - БСП-Доган-Кунева, която е на крачка от властта, както се убеждаваме от последните социологически проучвания...И ако ДСБ и СДС се сбогуват с миналото си на КРАДЦИ, по един безусловен и безапелационен начин, пред тях се отваря хоризонт за управленски ДЕСЕТИЛЕТИЯ. Единствените НЕРЕФОРМИРАНИ и без надежда, осланящи се на измиращия си електорат, ще останат БСП. И безпросветното ДПС, където ще чакаме Доган да се самоубие, може и с 12 годишно... Какво по-хубаво от това за обичната ни България?
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутатите от СДС все пак имат някаква почтеност и срам. Гласували са за Ек.Михайлова и не искат да си плюят на физиономиите. А ръководството на СДС е решило да слугува на ГЕРБ. Смешна работа. Да слугуват на слугите на БКП, начело с Боко Тиквуняка!
173
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕPБ да си издигнат Петъp Стоянов, нали са упpавляващи? Да поемат отговоpност!
172
0
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Георги Пиперковкакто е известно, моментът е много специален. Имаме избран кандидат с гласовете на ГЕРБ, който има в биографията си компрометиращи действия. ББ се опитва да стовари върху някой друг отговорността. Кабаиванов се изживчва като малко диктаторче и погазва демократичните принципи. Кандидатът на СИНИТЕ беше Е.Михаилова. Не е избрана. Няма как отново да бъде предложена. Отговорността и резилът трябва да останат за ГЕРБ.
171
6
 
0
 
! Отговори
миро преди 11 години
това отдавна не са нашите депутати,нямам им доверие от както започнаха да гласуват заедно с бсп,затова кака наречените сини депутати въобще не са сини
170
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
188 ти ако си истински седесар не би ли се почуствал ужасно , някаква мутра да ти казва какво да правиш ,а да не говриме за Петър Стоянов , защото ББ каза буквално когото и да ни предложат ние ще го избереме е по-голяма дебелашка безпардоннсот здраве му кажи .
169
2
 
1
 
! Отговори
Георги Пиперков преди 11 години
До Спонги: Добре де това не могат ли да си държат на мнението, каква опозиция са ако се боят от властта? Спонги, кой ти мислиш че трябва да бъде?
168
1
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 188Да Кабаиванов не става за нищо, за разлика от депутатите на СДС. Кой е ББ та ще се бърка в действията на когото и да е.
167
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното е, че се доказа, че СДС освен да критикува, друго не могат.ББ им даде шанс, а те се оплетоха като пилци в кълчища.Не само, че нямат достоен кандидат от редиците си, ами не могат да изберат някой свестен макар и независим.Излезе, че СДС са много зле.
166
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чета чета и се чудя , колко ли посредтвеност има в нашата страна , преди 2 часа се изказах за Възраждане на синята идея скочиха веднага срещу Костов , все едно и също БГА Балкан продаден за жълти стинки , никой не казва какви бяха дълговете на авиокомпанията ,а и на Кремиковци който забележете едва след приватизацията се разбира , че от 1990 до 2000 година е натрупал дългове в размер на 250 млн над останалите дългове от НЕПЛАТЕНИ МИТНИЧЕСКИ СБОРОВЕ сиреч мито източван от МУЛТАЦИТЕ кумунета.
165
4
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До IQ146Стига дрънка глупости. Обединение има и се нарича СИНЯ КОАЛИЦИЯ. ГЕРБ е болшевишка партия начело с посредствен диктатор.
164
1
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Георги ПиперковПредложиха, но мнозинството от ГЕРБ, БСП и ДПС избраха Марковска. Аргументът против е бил, че кандидатът е професионалист, но е верен на Костов. Сега кандидатът трябва да е верен на Борисов. Няма нужда от коментар.
163
6
 
0
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
КОМУНОИДНИТЕ ДРАСКАЧИ газ пикаят... Не мога да бъда недоволен от себе си... Едно обединение в дясно ще бъде убийствено за КРАДЦИТЕ. Но обединение на принципа АНТИ-КРАДЕЦ! Затова Костов ТРЯБВА да се оттегли. Не защото е крадец, а защото допусна стотици хиляди да го мислят за такъв. И с него НЕ МОЖЕ да се формира коалиция АНТИ-КРАДЕЦ! За негово съжаление, това са политическите реалности. И ако има поне малко чувство за отговорност към бъдеще(то) за България, трябва да пожертва личното си его... И да отвори вратата за КАТАРЗИС и ВЪЗРАЖДАНЕ на сините... Това ще бъде най-добрият отговор на опасността от НОВА СТАРА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ - БСП-Доган-Кунева, която е на крачка от властта, както се убеждаваме от последните социологически проучвания...
162
0
 
4
 
! Отговори
стоян преди 11 години
До този с IQ,че какво им пречи Иван Костов на СДС И ГЕРБ да се обединят, най вероятно не знаеш,но това IQ,вземи да го смениш с нещо друго, ДСБ могат и да преминат 4 процентовата бариера,а могат и да не успеят,но ако я минат на КОЙ пречи ДСБ да направи правителство, на никой,на кой пречи сега Иван Костов сега, нима Герб или друго мнозинство не могат и без тях да вземат решения и номинации/Венета Марковска/ подкрепена от БСП,ГЕРБ ДПС сега ще ти кажа, пречи на ПОСРЕДСТВЕНОСТА ДА СЕ ЛЕГИТИМИРА.
161
0
 
2
 
! Отговори
Георги Пиперков преди 11 години
Добре де, кой да бъде? Не могат ли да предложат?
160
1
 
2
 
! Отговори
маргарита пешева преди 11 години
за кс следва да се предлагат чл кореспонденти професори по конст право т е хора отправния факултет института по правото и др подобни с дисертация трудове статии вбълг и чужд печат членство в подобни чужди институти владеене на чужди езицихора на науката политици търговци хотелиери е позор за системата
159
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не харесвам ББ, но смятам, че в случая той постъпи много умно. Каза на *** - "Ето, вие не харесвате нашия кандидат, ми дайте тогава ваш кандидат и ние ще го подкрепим!" И в този момент *** се усетиха, че те не искат да предлагат кандидати, а просто да плюят по чуждите. СДС в момента е един файтон хора, които единствено могат да рушат и направеното и да пречат да се прави нещо ново.
158
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До alfСДС се самоубиха когато КОСТОВ управляваше от тяхно икме,имаха цялото мнозинство,а не отвориха досиетата и не разследваха комунистите разсипали страната преди тях.След това каквото и да говорят против БСП няма файда,защото хората знаят,че надеждите им бяха предадени.