Петър Стоянов отказа на СДС за КС

Бившият президент обяснява отказа с международни ангажименти
23 ное 2012 22:14,
215
Петър Стоянов отказа на СДС за КС
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Още по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
17
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 11 години
Като видя стари седерастки муцуни се сещам за една нелоша песен на КОНТРОЛ:Това е вече само спомен, още не те познавах, беше едно истинско лято, дните във сън преживявах. Когато дойде настъпи есен и зимата не закъсня Промени се земята и целия свят, вятъра понесе мъгла Ти не знаеш, ти не чувстваш тази досада когато спиш при мен през цялата нощ, душата ми търси пощада. Но, ще дойде най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен. Но, ще дойде най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен. Когато не си със мене обхваща ме тревога, от всичко се стряскам, защото си мисля, че идваш в моя дом. Най-щастливия миг на раздялата, когато си тръгваш и аз със сълзи на очи се моля на Бога, дано не се върнеш. И ето идва най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен.
17
2
 
16
 
! Отговори
ЕА преди 11 години
Правилна постъпка на г-н СтояноТози Кабаиванов или е *** или преследва лични интереси. "Нямало седесар, който да не подкрепя Петър Стоянов". Тук не става дали го подкрепя или не, става въпрос за достойнство. Не може най демократичната партия, партия, която единствена от 70 година е спасила държавата от най- голямата криза, която ни вкара в ЕС,НАТО да и разпореждат, кой да издигат за съдя в в КС. Как ББ искаше единствената партия гласувала против Марковска да ги вкара в казуса "Марковска".
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ да спрат мръсните игри и да вземат да си издигнат кандидат за КС!
15
10
 
16
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Този катър много добре си знае способностите на бракоразводен адвокат и затова не иска да се навира бупето, докато другите си мерят "показалките"!Седерастия до шия...
14
3
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
Ама Петър Стоянов има ли еврейска жилка? Аз чувам това за пръв път, но може просто да съм неинформиран ...
13
5
 
20
 
! Отговори
Василев преди 11 години
Браво Господин Президент!Това очаквах от Вас и не ме подведохте.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гербер за 50 ст.
11
3
 
9
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
НА ЖЕНА СИ ДА НЕ ОТКАЖЕ....ДА НЕ ЗАИГРАЕ ТОЧИЛКАТА....
10
5
 
19
 
! Отговори
рп преди 11 години
ако Стоянов имаше толкова много международни ангажименти,как за 3дни щеше да ги промени - това е една голяма политическа пьрзалка от негова страна-истината е,че поста му допадаше,но излезе умен да не го приеме,защото видя реакциите на хората-предполагам,че тези 3дни ги е използвал да чете коментарите в интернет за него,и не е бил в чужбина-в няколко сайта излязоха компромати срещу него ,поне не е тьп като Марковска-усети се и се отказа...
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦИРК
8
8
 
33
 
! Отговори
краси преди 11 години
Синята коалиция ми се струва ще пропусне следващия парламент.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коня вярва ли си?
6
5
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
хитър ход на Стоянов..сондира общественото мнение..и културно се оправда с международните си ангажименти..но то се знаеше и предварително..защо той ще оправя бакиите и гафовете на една партия която народа сгреши че избра? никога не ми е симпатизирал нито съм или ще гласувам за него в бъдеще..но го поздравявам за мъдрото решение..ДОЛУ ГЕРБ!
5
8
 
45
 
! Отговори
й преди 11 години
В цирковете сътворявани всеки ден от политиците ни даваме ли си сметка до каква степен Мутрата унищожи държавата.До каква степен е смачкана икономиката от мъдрата фискална политика на злобното псе Дянков.Имам приятели във всички сфери-с ресторанти,магазини,работилници.Такива,които работят в банки.Навсякъде стагнацията е ужасяваща.Спим ли?
4
7
 
32
 
! Отговори
КЛИНТАНОВАТА ЯСЛА преди 11 години
КОНЯ ПЪРВО ПИТА АМЕРИКАНСКИТЕ СИ РАБОТОДАТЕЛИ КЛИНТЪНОВИ И ТЕ МУ РЕКОХА ДА ОСТАНЕ НА АМЕРИКАНСКА ЯСЛА. ЩЕ ИМАЛО ДОПЪЛНИТЕЛНА ДАЖБА ЗОБ./ДОЛАРИ/. ДОЛАРДЖИЙТЕ ЩЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ ОТ ТАМ А БРАТА НА КОНЯ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА В БЪЛГАРИЯ.
3
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този излезе по-хитър от Марковска.Ще си спести разкриването на кирливите ризи.
2
7
 
38
 
! Отговори
Браво Стоянов преди 11 години
ГЕРБ са в изолация хаха
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петъо, Петъо...