Петър Стоянов отказа на СДС за КС

Бившият президент обяснява отказа с международни ангажименти
23 ное 2012 22:14,
215
Петър Стоянов отказа на СДС за КС
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Още по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
10
 
! Отговори
ареееее преди 11 години
един юда по-малко !!!!!!!!!!!!! марш от родината еврейска *** !
37
9
 
19
 
! Отговори
Президентът Стоянов преди 11 години
Петър Стоянов доказа, че е истински президент!Не може простакът ББ да казва кой ще бъде избран!
36
1
 
14
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 11 години
УФ, ЩЕ МЕ ПОБЪРКА ОТ ТОВА ИЗМИСЛЕНО СьеДеьСье! АЗ ОТИДОХ В БРЮКСЕЛ ДА ЧУЯ "КОНГРЕТЧЪЛЕЙШЪН", А НАЙ-МНОГО ДА СТОЯ НА КИЛИМЧЕТО ПРЕД БАРОЗИ И ДА ПОДСМЪРЧАМ. ДАНО И ОНЯ ВЕЩЕР-КИЛЪРИ, НЕ СЕ ДОВЛЕЧЕ ДА МИ ТРИЕ НА ТИКВАТА!!!
35
2
 
17
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
Г-РУПАР-АЗГРАБВАНЕО-БЕДНЯВАНЕБ-ЪЛГАРИЯ
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега - всички срещу ГЕРБ !!!
33
0
 
25
 
! Отговори
от Драгалевци преди 11 години
Стана ли това което исках за Марковска? Стана ли това което исках за П.Стоянов? Гербави *** я издигнете Фидосова и вземе мирлясайте! Жена с тежест! Никой не може да я помръдне, толкова е стабилна! Пък и е най-добрият ви юридически кадър! Не мъчете Кабата, той няма повече акъл от едно парче карловска луканка? хХйде Тиквата да си върши работата сам, включително и да си изчисти ла.ната дето ги на.ра, щато много взе да мирише!
32
1
 
30
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
ПАК ЛИ ГАФ БЕ ГРОБАРИ
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво г-н президент, доказахте че сте президент на всички българи, а не изтривалка на боко
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бившия Президент Петър е работил ДЕЙНО за ДС под псевдонима ВИКТОР! Много добре направихме,че не го избрахме...Аман от ЧЕНГЕТА на ДС,КГБ...А М А Н ! Да вземе коня и да се скрие на Мачо Пикчо в царевичака,че ме е срам,че нявга ни е бил Президент...Същото се отнася и за агент Гоце...дъртич ДС милионер - спонсориран от бандити!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде посланик в Лондон.
28
0
 
10
 
! Отговори
ами преди 11 години
И много добре направи!!!
27
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
костов е гробокопача на България...!!!!
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аха, имал международни ангажименти и за това се отказал да се кандидатира, но според мен не е точно. Просто той видя настроението на хората и разбра, че не е желан и за това. И добре направи, защото цирка щеше да продължи и нека сега Петър Стоянов да си гледа международните ангажименти, а за българските други да му берат гаелето.
25
4
 
21
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
То при седерасите,освен доносници и айдуци,други няма,та ако се очистат то нищо няма да остане!
24
10
 
20
 
! Отговори
ЕА преди 11 години
С каква злоба говори Кабаиванов за г-н Костов и на само той, толкова години след управлението му. Това какво говори, че всички ги е страх от него, защото е единствения истински политик в Б-я и само той има способностите и възможности да ни извежда от кризи, каквото и да се говори за него.
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ да не се бавят и да издигнат друг милиционер за КС. Анастасов има нужда от другарче. Пък и с двама милиционери в КС е по-добре, отколкото с един?! Нали така другарю генерал Борисов?
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много добре се получи...Най-добре е без коня от ДС! Хубаво ще бъде да не се обажда повече от КОНЕВРЪЗА, а СДС е време да се прочистят от ДС мръшляци!?
21
5
 
14
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Кой е Петър Стоянов?
20
13
 
9
 
! Отговори
Радко преди 11 години
Браво Петьо! Показа че си достовен президент
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само Стоянов, но и всеки уважаващ себе си юрист, няма да приеме номинация за конституционен съдия. Рано или късно, решението за отменяне на решението за избор на Марковска ще бъде атакувано като неконституционно именно пред Конституционния съд, а това си е един капан в бъдещето с неизвестни последствия... Това не значи, че няма да се намери мижитурка, която да поеме този риск.