Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов

"В ръководството на партията има бъзльовци", скочиха сини в НС
Обновена: 23 ное 2012 14:33 | 23 ное 2012 11:45,
290
Готвят секира в СДС – изключват депутати заради Петър Стоянов
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Националния съвет на СДС ще се състои в понеделник, потвърди в парламента синият депутатът Ваньо Шарков.

По информация на в. „Преса“ вчера синьото ръководство е обсъдило как сини народни избраници да бъдат изключени от редиците на партията. Причината е ясната им заявка, че няма да подкрепят Петър Стоянов за конституционен съдия.

На срещата на „Раковски“ 134 не са присъствали Мартин Димитров и Любомир Иванов, които са членове на НИС и депутати. Те и не са знаели за нея, но не са изненадани и от хода на ръководството.

Още по темата
„Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ в момента са си заврели главите под масата”, заяви днес Шарков.

По думите му депутатите от СДС са взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия.

„Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, подчерта Шарков.

„Емил Кабаиванов никой не може да направи герой, той себе си не може да направи герой. Навремето създадохме СДС заради свободата. И в момента доста хора не знаят, че го има Кабаиванов”, заяви още депутатът.

Бившият лидер на СДС Мартин Димитров заяви, че няма да участва в НС в понеделник, защото не е бил поканен на вчерашната сбирка на НИС на партията.

„Трябва да има правила. Като не те канят на насрочването на едно събитие, не го посещаваш”, посочи депутатът.

„Един демократ никога не изключва някого, който е на различно мнение. Ние сме най-демократичната партия, ценим чуждото мнение. Вярвам, че дори и през ум не им минава на колегите“, заяви още Мартин Димитров.

„Нито ще предлагам кандидат за конституционен съдия, нито ще го подкрепям“, заяви от своя страна и депутатът от СДС Йордан Бакалов.

На въпрос как ще коментира информацията, че се готви изключване на депутатите от СДС от партията, той заяви: „Не коментирам слухове. Ръководството на СДС трябва да отговори. Аз не се притеснявам. Не знам каква е причината за изключване на депутати от СДС”.

Бакалов каза, че няма да присъства на Националния съвет на СДС в понеделник.

„Не ме карайте да коментирам глупави слухове на глупави хора”, коментира и депутатът Димо Гяуров.

 

В началото на седмицата премиерът Бойко Борисов се среща с лидера на СДС Емил Кабаиванов и възложи на сините да направят своя номинация за конституционен съдия, след като изборът на Венета Марковска се провали.

СДС предложи бившия президент Петър Стоянов да бъде номиниран. Той поиска три дни да помисли дали да приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: СДСПетър Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, ха ... истински демократи, няма що!Някакъв си шеф прави далавера с Борисов и който е на друго мнение - секира!Това е Стани Да Седна - организацията, която закопа България. Тези типове под крясъци за демокрация и правда краде, съсипва и продава родината си за по някой сребърник.
256
0
 
1
 
! Отговори
Гошо сдесарчето. преди 11 години
СДС - какво беше пък това?Ще се съберат трима от остатъците в СДС-то и ще изключат четвъртия.
255
0
 
3
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До 276 EVE1Питаш какво е СДС.Отговор :Само десет станахме.
254
0
 
0
 
! Отговори
ZAPRQN4O преди 11 години
TOVA SDS KAKVO E I VAOB6TE SA6TESTVUVA LI .TO NAVREMETO IMA6E I NDSV
253
5
 
7
 
! Отговори
ИСКАМЕ ЯКА СЕКИРА преди 11 години
....ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ НА И.КОСТОВ И Н.НЕЙСКА!НИКАКВА МИЛОСТ---ТОТАЛНА ЧИСТКА!СТИГА ПРЕДАТЕЛСТВА!
252
7
 
5
 
! Отговори
ВЪН ОТ СДС.... преди 11 години
....ЧЕРВЕНИЯ СЛУГИНАЖ НА БКП/бсп.......ВРЕМЕ Е ЗА ТОТАЛНА ЧИСТКА НА СИНЯТА ИДЕЯ!КАБАИВАНОВ Е ПРАВ!!!!!!!!!!!!!!!ДА СЕ ИЗЧИСТИ ЧЕРВЕНАТА ЗАРАЗА , НАСЛЕДЕНА ОТ ИВАН КОСТОВИ Н.НЕЙСКА!КРАЙ---- на червено -сините игрички и уговорки!!!!
251
4
 
4
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
А какво е това ...СДС ?
250
1
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Ми той нали "сам" се отказа бе... Кво ще ги отлъчвате...
249
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кого му пука за СДС-то?
248
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До демократКостов е гробокопачът на синята идея
247
8
 
4
 
! Отговори
Жорж преди 11 години
Екатерина Михайлова казва: "Не бих участвала в номинациите за конституционен съдия. Че кой ще те предложи, Кате ?! Да не говорим,че на миналото гласуване ти и кандидатката на БСП спечелихте под половината гласове на присъстващите на гласуването депутати, така че нямате право на повторно кандидатстване. Имайте впредвид и друго: вас , от ДСБ, никой няма да ви покани за КС, просто избийте това от главите си. Вие сте вечно мърморещата опозиция и за никоя дори извънпарламентарна партия не представлявате интерес за коалиране. Стойте си в НС до юли и сетне кой откъдето дошел. Да се надяваме,че после млади хора като С.Малинов и д-р Москов ще поемат щафетата, а вие си стойте настрана и критикувайте...
246
8
 
14
 
! Отговори
демократ преди 11 години
Олицетворител на синята идея е Иван Костов . Затова всички дясно мислещи хора , трябва да се обединим около него . Сравнението между Костов и Кабаиванов , може да предизвика само смях .
245
9
 
6
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Мартин Димитров е много късопаметен - забрави как той изключи Юруков и Пламен Радонов без причина, просто му пречеха да си направи каквото е решил. Разчисти си пътя за да наруши тежко устава на партията и да нагласи за депутати свои хора, които въобще не бяха избрани на вътрешните избори! Те и депутатите затова вървят след него, много добре знаят какви мошеничества се направиха, за да търкат сега банките на НС. Ама повече няма, другари - а сега пак на село! Предатели никой не обича!
244
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стискам палци на Кабаиванов да се пребори с куклите на конци на бившата Държавна сигурност и нейните агенти: Димо Гяуров, Ваньо Шарков и сие! Пастора Димитров е наистина патерица на мегакрадеца Костов, който одавна трябваше да е в затвора, но все още социалистическата правосъдна система пази своя агент 00-7!
243
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавна сигурност в действие!
242
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буря в чаша вода. Кой се интересува днес от СДС - един файтон хора, а не могат да се разберат. Да си ходят на село.
241
5
 
7
 
! Отговори
Жорж преди 11 години
Мартин Димитров: На мястото на Стоянов не бих приел. Ама кой ще ти предложи на теб място за конституционен съдия ?! Първо не си юрист, второ поне още 20-ина години ти трябват да пораснеш и възмъжееш. Иван Костов: Сините не трябва да допускат позора от Марковска да се стовари като *** в техния двор. Ама ти за син ли се смяташ? Подпираш депутатското кресло вече 15 години и нямаш намерение да се откажеш от него. Ама догодина вече няма да си депутат и отсега си прави сметка тогава какво ще правиш. Същото се отнася за Й.Бакалов, В.Шарков и сие
240
13
 
7
 
! Отговори
петър николов преди 11 години
Петър Стоянов постигна още една победа след като изведе СДС от крадеца Костов и малоумната Синя коалиция. Целия народ разбра, че настоящите депутати от СДС са лоялни на мръсника Костов, вместо на СДС и хората, които са ги избрали. Костов и неговата клика си разкриха картите и истинските лица-гласуват с БСП вотовете, водят тайни срещи и договорки,мятат домати, чрез подкупени лица. Полека-лека Костов ни става по-ясен от всякога.
239
2
 
5
 
! Отговори
КНК преди 11 години
Както ви написах в пост 210 : това стана чрез София Еар - една от многобройните авиокомпании,които се родиха на гърба на БГА Балкан с помоща на Луканов,Беров и Виденов.По това време България имаше най-много Авиокомпании от цяла Европа и всичките на комунисти и на гърба на БГА Балкан !!! "Железните"мъже космонавти и полоти мълчат кано п...и за участието си в източването на БГА. Неговите нагли ятаци от БСП също си мълчат и прикриват истината за грабежа си.
238
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петър Стоянов отказа номинацията за конституционен съдия, която беше предложена от СДС. Това стана ясно от писмо, което е изпратил самият Петър Стоянов до Емил Кабаиванов, председател на СДС. Писмото беше прочетено в предаването Панорама по БНТ.В него се казва: Независимо от усилията, които положих се оказа невъзможно да прекратя ангажиментите, които имам, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия. Чакам сега Боко Кpатуня да издигне най-после свой кандидат?!