Депутати срещу Кабаиванов: СДС предаде Бойко дух!

Влизаме в следващия парламент без помощ, смята лидерът на сините
Обновена: 27 ное 2012 13:31 | 27 ное 2012 10:33,
192
Депутати срещу Кабаиванов: СДС предаде Бойко дух!
Снимка: архив, БТА

Не може сините депутати да са втори център в СДС. Така лидерът на партията Емил Кабаиванов обясни пред bTV решението на националния съвет на СДС, който изключи вчера от партията Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров, а Надежда Нейнски сама напусна.

Кабаиванов днес отново призова депутатите да напуснат парламента, а Надежда Нейнски – европарламента, тъй като те били избрани благодарение на СДС. Синият депутат Михаил Михайлов пък обяви, че нито един от шестимата останали депутати нямат намерение да внесат кандидатура за КС в парламента. 

Лидерът на сините обясни, че срещата му с Борисов за обсъждане на номинация за КС след провала на Марковска, била много кратка, принципна и открита.

„СДС не се нуждае от ничие одобрение“, заяви лидерът на сините. „Когато правиш такава сериозна заявка за такъв пост, съвсем естествено е да поискаш подкрепата на мнозинството, на партия, която е част от ЕНП,” обясни Кабаиванов и попита риторчино: „От БСП или ДПС да искам подкрепа“.

Още по темата
Той беше категоричен, че СДС  не се нуждае от помощ и ще се яви на изборите самостоятелно. Кабаиванов е убеден, че СДС ще прескочи бариерата за влизане в парламента и дори ще спечели повече депутатски места, отколкото сега има „Синята коалиция“.

„Оттук ще продължим на чисто. СДС се върна към корените си,” заяви Кабаиванов.

„СДС беше създаден преди 23 години и олицетвори идеала за свобода, демокрация и достоен живот,” припомни Кабаиванов, според който новото партийно ръководство върнало съюза към това начало, а в партията се връщали хиляди „седесари”, отлъчени от СДС „без съд и присъда” в годините на Костов, Нейнски.

По думите на Кабаиванов бившият председател на съюза Мартин Димитров и другите депутати са преминали границата. Затова при решението за изключване на Димитров нямало нито един глас „против”.

Сините народни представители отказаха да подкрепят каквато и да било кандидатура с аргумента, че кризата с Конституционния съд след скандала „Марковска” е проблем на ГЕРБ и партията не трябва да е патерица на управляващите.

„Работата на депутатите е да представляват партията в парламента,” категоричен беше Кабаиванов, който отказа да прогнозира дали ще има още отлъчени от партията народни представители. Само Националният съвет можел да изключва депутати, което може се случи, ако те не внесат кандидатурата на СДС за конституционен съдия.

„Вместо с политика, се занимаваме с кадруване”, коментира случващото се в СДС депутатът Михаил Михайлов, който единствен уважи вчерашното заседание на Националния съвет на партията.

„СДС и вие, г-н Кабаиванов, се държите като Искра Фидосова,” заяви Михайлов и попита защо ако кандидатурата на Петър Стоянов за КС е била автентична, не е била предложена преди два месеца. По думите му тя е резултат от политическа договорка.

Според Михайлов на „Раковска” се говорело за такава договорка – след изборите ГЕРБ и СДС да управляват заедно.

„Изключвате депутати като еничарски корпус... Единственото, с което се занимавате, е кой къде да бъде назначен или освободен,” продължи Михайлов обвиненията срещу Кабаиванов и неговото кадруване и заяви: „С вашето ръководство СДС предаде Бойко дух”

„Никога не сме имали по-глупав председател,” включи се в атаката срещу лидера и отлъченият вчера Ваньо Шарков. „Когато ме предупреждават да напусна парламента (след изключването от партията, бел.ред.), следващият който влиза от търновската листа на Синята коалиция е представител на ДСБ“, добави той.

Новото ръководство на СДС нямало политически опит и се занимавало с неща, които не решават проблемите на българския гражданин, смята Ваньо Шарков, който не вярва, че Кабаиванов бил избран честно за председател на Съюза на демократичните сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
8
 
! Отговори
КВЕСТОР преди 11 години
НОМИНАЦИЯТА НА ПЕТЪР СТОЯНОВ БЕШЕ МОРАЛЕН ИЗПИТ твърди новоизляпения от нищото председател селски кмет Емил Кабаиванов . МОРАЛЕН ИЗПИТ ЗА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ1.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ПОСРЕДСТВЕННО БРАКОРАЗВОДНО АДВОКАТЧЕ С 15 г.СТАЖ ОПИТ НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧЕН ЗА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ Отговор ДА..........НЕ.............2.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО ПРЕДЛОЖИ ДА ЗАМЕНИМ КИРИЛИЦАТА С ЛАТИНИЦА Отговор ДА .......НЕ ...........3.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО ПОДАРИ НА ВИЗАНТИИЦИТЕ ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКАЯ БЕЗ НИКОЙ ДА МУ Я Е ПОИСКАЛ Отговор ДА...........НЕ.........4.въпрос Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО СЕ ИЗВИНИ НА ТУРЦИЯ, пардон ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ЗА ПОКРЪСТВАНЕТО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НИКОЙ ОТ ОСМАНСКАТА ТУРЦИЯ НЕ НИ СЕ Е ИЗВИНИЛ ЗА 500 г. КЛАНЕ И Е ........НЕ НА ВОЛЯ, пардон ПРИСЪСТВИЕ Отговор ДА..........НЕ.........5.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЕВРЕИН ЧЛЕН НА СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ КАКВО ОБЩО ИМА С БЪЛГАРИЯ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И КОЛКО ЩЕ РАБОТИ ЗА НЕЯ Отговор ДА.........НЕ........АКО ТОВА Е ИЗПИТА ЗА МОРАЛНОСТ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ КАК ИЗГЛЕЖДАТ ИЗПИТИТЕ ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ РОД И РОДИНА И ИЗПИТА ЗА ЧЕСТНОСТ И НЕПОДКУПНОСТ ИМАЙКИ В ПРЕДВИТ, ЧЕ ОЛИГАРХИЯТА СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ГИ Е ИЗДЪРЖАЛА ?!?!?!?!?!?БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ДВОЙКАДЖИИТЕ НА ГОРНИТЕ ИЗПИТИ ОТ ОТЛИЧНИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сдс ще прескочи бариерата , ама друг път. смешници ще прескочите бариерата ама няма да го видите.и вие го знаете, но си мислите , че хората са балами. А бе Кабаиванов ти сериозно ли мислиш българите за балами?
151
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
До 169 БАЧКАТОР, макар да съм с различен избор си прав, че медиите и поръчкови "социолози" и "политолози", които всъщност продават платената си любов, умишлено втълпяват, че уж нямало избор. Избор има и трябва да се гласува задължително! Не бъдете телета, а покажете, че имате мнение, че мислите и имате заслужено право на глас!
150
1
 
2
 
! Отговори
Pikov преди 11 години
vse mi e edno - bg partiite se vijda s prosto oko bez lupa - bg partiite rabotyat samo za paricni partiini interesi i samo za sebe si.bg partiite ne rabotyat za bg narod - samo iskat da gushnat bg levchetata mu. az, moeto semeistvo, moite priyateli, moite kolegi ste glasuvame samo za nezavisimi bg polititzi na majoritarni izbori. nie ot bg narod ste davame pravoto im za slujba na bg naroda i te na nas ste se otchitat bez posrednitzi. referendum za majoritarni izbori v sotzialnite mreji barzo!
149
1
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Твърде примитивно на пръв поглед.Всъщност не е . Емил Стоянов напуска Европарламента, защото ББ е обещал на брат му да става съдия в КС. Стоянов - Виктор се съгласява, но чака реакцията на СДС. Слава на Бога, депутатите се оказаха демократи и не клекнаха пред ББ. Бумерангът се връща. Румен христов, *** получил за президент по-малко гласове от тези за съветниците в София и Тамагочи получиха три дни слава. Време е да се окопават..
148
2
 
4
 
! Отговори
СЕДЕСАР преди 11 години
ЗДРАВЕЙТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ! ЗНАЕТЕ КОИ СТЕ , НАЛИ ? ВИЕ СТЕ ТЕЗИ ,КОИТО НАРОДА ИЗПРАТИ НА СМЕТИЩЕТО ! СЕГА СЕ МЪЧИТЕ ДА ИЗПЛУВАТЕ ОТ ТОВА ПОЛИТИЧЕСКО СМЕТИЩЕ ,НО ЯВНО НЕ ВИ СЕ ОТДАВА ВЕЧЕ ! ЯВНО ,МНОГО СТЕ ЛЪГАЛИ И КРАЛИ !
147
6
 
2
 
! Отговори
МУНЧО преди 11 години
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ,КОЛКОТО И ДА ИМ Е ПРОТИВЕН НА ФАШИЗОИДИТЕ ОТ СДС И ГЕРБ, ПРАВИЛНО КАЗА ,ЧЕ КАТО ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО БОРИСОВ , ПОЛУЧАВАШ ЛИКВИДАТОРА НА БЪЛГАРИЯ -КОСТОВ ! СЕГА ТОВА Е ФАКТ !
146
1
 
10
 
! Отговори
А!?! преди 11 години
ГЕРБ - ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ. СЪЩО КАТО ФАШИСТИТЕ СА ***, ОГРАНИЧЕНИ, КОРУМПИРАНИ, ЖЕСТОКИ. ОТМЪСТИТЕЛНИ И НАГЛИ. ВСЪЩНОСТ, НЯКОЙ ДА СЕ СЪМНЯВА, ЧЕ ГЕРБ НАЧЕЛО С Б.Б.,СА "НАГЛИТЕ".
145
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам , защо коментирате проблемите на Синята коалиция. Вие нямате ли си достатъчн проблеми , че да коментирате и тези които не ви засягат?Я си вижте рейтингът и си го коментирайте.Седесари ,по времето на Костов живеехме най добре.Той е не само много добър политик , но и икономист , който извади държавата от блатото в което ни набута БСП.Кой , ако не Костов ще ни извади от дъното в което ни вкара сега пък ГЕРББезмислени строежи , плащани с пари от бюджета, без гарантирани еврофондове
144
1
 
11
 
! Отговори
питащ преди 11 години
Как можахте интелектуалци от СДС, един *** пожарникар1 израсъл с филия намазана с мас, да ви унищожи???За колко филии с мас се продадохте?
143
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ: СДС са наши съюзници.регистрирайте си официално Коалиция за Устойчиво Развитите - К.У.Р. Лозунги: К.У...Р. - за избирателя с любов! К.У...Р. в Парламента!
142
5
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
до 164Що пък да нямаме избор? Атака и ВМРО -ето го моят избор ! Защо постоянно се внушава на хората че единствените партии са ГЕРБ БСП,ДПС,Кунева и сините?
141
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Уважаеми модератори, мол да ми отговорите, поради каква причина беше редактиран поста ми и беше премахнат линка към "Платформа на модерната десница на българите" на страницата на ДСБ, при условие, че не нарушава никое от правилата на сайта?
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонимен 164, а защо трябва да е коалиция? Не е ли по-важно да се гласува за ясни цели и принципи? Ако изповядват едни цели и принципи няма лошо да се коалират. И ще гласувам за тях.
139
3
 
4
 
! Отговори
Един въпрос преди 11 години
До "Явор Дачков"И ти за мене си огромно разочорование.Всичко е преходно в този живот, но аз не вярвам, че има и друг.Отговорими с едно изречение : Ако не беше правителството на Иван Костов дали сега България щеше да бъде член на ЕС и НАТО ?
138
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Нещо много рано отписвате Синята коалиция.Нямате голям избор, между БСП,ДПС,Кунева и сините.Каква коалиция бихте избрали?
137
0
 
3
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Да, бе, щото Кунева е нова муцуна, нали?Хайде холан, стига с тия политически митове!
136
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До При Костов !!! Време е да се върнат в структорите на партията майка БКП.Избора им е Костов ,Кунева/Пръмова или БСП.
135
2
 
3
 
! Отговори
СТАР сЕДЕСАР преди 11 години
и ВСЕ ПАК ИМ ТРЯБВАХА 23 ГОДИНИ ЗА ДА НИ ПОБЕДЯТ!
134
6
 
4
 
! Отговори
При Костов !!! преди 11 години
"Готовност да излязат от СДС са обявили структурите в Разград, в Свищов, във Велико Търново и Пловдив-област". Защо не ходят при Костов, а искат при Кунева ?! Та Ванчо ви беше Командира! Разберете едно: шефовете на структурите , от които произхождат посочените депутати - плевенско, търновско, пловдивско са силно изплашени, че и те ще отидат по реда си, затова драпат да отидат навреме при Кунева. Само че и тя не пасе трева - ще приеме електората, а тези шефове след време ще ги изгони. Защото никой не обича сменящите цвета си и едновремешните муцуни. А те се свикнали на уважение. Че кому са нужни предатели ?!