Надежда Нейнски ще участва на избори в листи на единна десница

Въпросът за лидерството в нея обаче можел да „взриви всичко“
Обновена: 3 дек 2012 14:40 | 3 дек 2012 11:20, Веселина Йорданова
108
Надежда Нейнски ще участва на избори в листи на единна десница
Евродепутатът Надежда Нейнски. Снимка: www.neynsky.eu

Евродепутатът Надежда Нейнски ще участва на следващите парламентарни избори в листи на единна десница.

„Няма да участвам в листи на отделни партии“, заяви тя пред Нова телевизия.

Нейнски, която напусна СДС след решението на Националния съвет да изключи от партията трима свои депутати, посочи, че за нея е по-важно идеята за единна десница да се реализира, отколкото кой ще й бъде председател. По думите й  въпросът за лидерството, изведен напред,  може да „взриви всичко“.

Евродепутатът смята, че наред с голямата надежда и очакване, Синята коалиция е показала трудното функциониране на коалиции в българския политически живот. Според нея  хората очакват единна десница, която може да бъде изградена въз основа на Синята коалиция.

Още по темата

Нейнски подчерта, че решението й да напусне СДС не е спонтанно.

„СДС не е просто партия, а идея. Не съм си тръгнала от идеята“, каза евродепутатът. Надежда
Нейнски заяви, че нейното отношение към „гастрола“ в различни партии се знае, и затова никой не й отправя такова „неприлично предложение“.

„СДС не беше създаден, за да обслужва конюнктурни идеи“, подчерта тя. Нейнски посочи, че настоящото ръководство е избрало да бъде зависимо от независими депутати, бивши от партия „Атака“, които са пряко обвързани с ГЕРБ, и заяви, че " това е не цирк, а направо фарс".

„Ако ГЕРБ беше толкова почтен в своите намерения към традицонната десница и към сините, защо не подкрепи кандидатурата още при първото гласуване на Екатерина Михайлова, която е достоен кандидат за Конституционния съд, а трябваше да подкрепят доста спорната кандидатура на Венета Марковска, която впоследствие се оказа и скандална“, попита тя.

Нейнски заяви, че битката срещу Синята коалиция е започнала още на президентските избори, когато ръководството на СДС избра да издигне кандидатура извън Синята коалиция и да потърси друг формат.

Според нея гражданите, които преди 21 години излязоха на площадите, днес са объркани и разочаровани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
9
 
! Отговори
ММ преди 11 години
Не мина през СДС , сега през Синята коалиция. Въпроса е по близко до държавната софра. Ку.рвенска работа.
51
3
 
7
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
Който се е научил да краде - трудно ще се отучи....Всички управляващи (без изключение) са Врагове на НАРОДА !!!
50
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС, ДСБ, СК, ГЕРБ, РЗС - на ***!
49
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние гласувахме за тези хора, но нямахме избор, всичко беше едно - БКП(БСП). Сега поне има ГЕРБ И ББ
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** забравихте вие опашките пред посолствата особено пред гръцкото и немското , как киснехте на студ и пек по цели дни , нещастни *** неблагодарници , това сте за това о'е много х----ве ще изядете понеже нямате мозък.
47
0
 
7
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Момичета,отпуснали сте ги.Вместо да работят,да се учат и да ви ухажват, по цял ден седят пред компютрите си и пишат глупости. Прочетете едно сериозно мнение. Само глупости и цинизми.Само ругатни и политическа диктатура.Време е да стегнете мъжете ,децата и внуците си защото са се изродили.23год. ви управляват нещастници, които се опитват да ви докажат , че могат!Доволни ли сте като погледнете назад. По добре ли живеете?Ами време ви е.
46
0
 
4
 
! Отговори
dodo преди 11 години
da go....i taq
45
10
 
4
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Явно не разбирате накъде сме тръгнали.Един Министър говори за бизнеса , след като положи кански усилия да го унищажи. Един Примиер се занимава с решаване проблемите на футболните клубове?Група нерзабиращо от коя политическа сила принадлежат , предлагат на Парламентът КС един през друг.Само ЖЕНА ще ни оправи,само ЖЕНА.Наистина е време.
44
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква ти е "идеята" бе Надке ????? Да папкаш още на държавната софра ????? Ти си специалист по храненето.Едно време , когато се изживяваше като външен министър , искаше да нахраниш и журналистите , че да не ти задават неудобни въпроси.Тогава със Иванчо доста папкахте.Хайде вече да ни освободиш от присъствието си.То вие насита нямате , бе.
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се маха заедно с Куневица,ако не - затвор,друго не заслужават лицата на прехода.
42
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Хаха - кой казва че след гласуване Екатерина Михайлова няма да се окаже спорна кандидатура.Ще бъде прецидент ако не изкарат някоя мръсотийка за кандидат за каквото и да е той.В България не може да се случи такова нещо - да бълваме от сутрин до вечер помия - най добри сме в това .
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Беше *** в управлението и *** в личния си живот , и *** си остана !!
40
4
 
20
 
! Отговори
Ново 20-се преди 11 години
Идеми-доидеми-****енска работа.
39
20
 
5
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Това сме българите.На нас никой не може да дава акъл. Не защото го имаме ,а защото сме кофти народ.В политиката уважавам две жени, Надежда Нейнска и Меглена Кунева.Трябва да свиквате. Жена ще управлява България.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НеинскИ не е българско име на жена, явно НеинскА е чужда гражданска и сигурно е от Македония или Сърбия. Там жените и мъжете имат еднакви фамилии в женски и мъжки род.
37
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
със стари К*рви нов бърдак не става
36
7
 
25
 
! Отговори
ФР преди 11 години
***! Една от тези, които разсипаха България!
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 2004 г. Надежда Михайлова става председател на Института за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа. От 2006 г. е член на международния консултативен съвет към Democracy Coalition Project и член на консултативната група за Кръгла маса на лидерите на южните държави към Съвета за южно сътрудничество.От 2007 г. е председател на Съюза на малките и средни предприятия в България (СМСП). През 2007 г. е избрана за вицепрезидент на Съюза на малките и средни предприятия към Европейската народна партия.Кавалер на Националния орден на Почетния легион - удостоена с най-високото държавно отличие на Франция с указ на президента на Републиката Никола Саркози за приноса ѝ в развитието на двустранните отношения и общата европейска кауза. Отличието ѝ е връчено на 7 октомври 2008 в посолството на Република Франция в София от посланика Етиен дьо Понсен.
34
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия вместо по стълбове и дървета на въже да висят,седнали акъл да ми дават и депутати пак да стават.Ама за всички предатели без изключение става въпрос.
33
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Хасанчо..и за там не става даже...ето че започна да търси алтернатива в коя партийка да се шмугне..па белким пак влезе в парламента..хей че безочливо същество бе братче..хубаво нещо е да присъстваш в парламента и си живуркаш необезпокоявано със сигурни доходи..само че това момиченце ни е втръснало от нея ..да си ходи и дай боже повече не стъпи в парламента..пожелавам и го от сърце..както и на Костов и всички останали муцуни от прехода