Депутат и кмет напускат СДС

Във Велико Търново искат оставка на ръководството, във Варна го подкрепиха
Обновена: 4 дек 2012 20:33 | 4 дек 2012 20:25, Веселина Йорданова
23
Депутат и кмет напускат СДС
Снимка: Impact Press Group - архив

Депутат и кмет напускат СДС. Лидерът на сините в Плевен д-р Цветан Костов, който е и народен представител, напуска партията след 23-годишно членство в нея.

Така СДС остава с четирима депутати в парламента, след като Националният съвет на сините изключи Ваньо Шарков, Мартин Димитров и Димо Гяуров, а днес председателят на сините Емил Кабаиванов съобщи, че Михаил Михайлов се е самоизключил, защото две години не е плащал членски внос.

Заедно с Цветан Костов си тръгват зам.-председателите на общинската организация в Плевен - Иван Илиев, Георги Велков и Лазар Николов. Оставка не е хвърлил единствено зам.-председателят Пепо Петков, съобщиха от местната организация.

Стефан Ганев е взел решение да остане секретар до края на мандата на настоящото ръководство, когато ще се проведе общинската конференция на партията. Той заяви, че няма намерение да се кандидатира за никакъв пост, а след приключването на конференцията също ще напусне СДС.

Още по темата

Областният съвет на СДС във Велико Търново поиска оставката на националното ръководство на партията, съобщи областният председател на организацията Мирослав Трифонов.

Исканата оставка е една от точките в обща декларация, приета на заседание на областната организация и подписана от всички общински председатели на сините от областта, уточни Трифонов пред БТА.

В декларацията се настоява да бъде преразгледано решението за изключване на тримата депутати от редиците на СДС, както и за свикване на извънредна Национална конференция през март, на която Националният съвет на партията да вземе решение за промяна на устава и да избере ново ръководство.

На заседанието на Областния съвет на партията кметът на Свищов Станислав Благов е заявил, че напуска СДС. Благов ще връчи оставката си на председателя на партията Емил Кабаиванов в четвъртък в централата на партията на "Раковски" 134.

Областният съвет във Варна пък прие декларация в подкрепа на  председателя на СДС, НИС на СДС и НС на СДС и застана зад всички техни решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: СДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
simpatizant преди 11 години
До Ако щещ вярвай:)i az sam kato teb priatelu!
16
2
 
2
 
! Отговори
Ако щещ вярвай:) преди 11 години
Приятелю от 2002г. съм член на СДС,бях едва 20 годишен и много мои приятели ме убеждавах , че партията умирала,та оттогава не слушам никой.Просто ми омръзна да губя избори 10 години защото СДС видите ли били крадци- и затова сега вече няма крадци като Костов , като Надка и прочие маскари които отгоре на всичко след всяка криза цепеха партията заради собственото си его да бъдат председатели!!! Искрено вярвам в синята идея и успеха и догодина!!!
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19 и догодина тези които вярват в синята идея щес танат депутати , не съм вярвал че истински седесар може толкова инфантилно да разсъждава гаче ли е червен пенсионер , малко се съмняваш да си син.
14
5
 
2
 
! Отговори
Седесар преди 11 години
Напускат защото им увяхна далаверата- Ваньо Шаров:) им беше беше обещал да ги прави депутати догодина ама на:)Ето затова ще гласувам за СДС отново-защото се изчисти от всякакви такива кариеристи като найден зеленогорски и други подобни "професионални" политици.Оформиха се две течения СДС на депутатите и СДС на обикновенните десни хора който вярват в синята идея!!!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди изборите 1997г. Ваньо К. въведе предварителен избор за водачи на листите в различните области.Ние в Добрич си избрахме човека на когото имахме доверие,но този чове не се хареса на Костов и той постави свой човек подменяйки нашият вот.След този случай спрях да гласувам за партии които имат нещо общо с Костов.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сините се разболяха от жълтеница ! Загубеняци !
11
2
 
5
 
! Отговори
! преди 11 години
До Анонимен 13Напротив,другарю,имаме си група и това е групата на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!За ваш ужас тя ЩЕ продължава да съществува!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кметът на Свищов искаше да стане депутат, но сега, след като неговият кумир Ваньо Шарков не само че не е лидер на СДС, а даже и член на партията, напуска. Защо така бе, Благов. Защото вече няма да можеш да станеш не само депутат, а и кмет, издигнат от тази партия, ти я напускаш. Защо не я напусна преди един месец или преди една година? Защото тогава си я използвал за параван с цел лично обогатяване! А сега като си нямате група в парламента по какво се различавате от РЗС и Атака@
9
3
 
5
 
! Отговори
но комент преди 11 години
да бе, ренегати!всички които не го смучат на бойко са ренегати и предатели!
8
12
 
2
 
! Отговори
СДС е №1 преди 11 години
СДС винаги е била 1, сега костовите драскачи ги няма, по 50 ст. на коментар, а?
7
15
 
26
 
! Отговори
ghost преди 11 години
Единственият пазител на синята идея е Иван Костов,този който спаси фалиралата ни държава,този при който покупателната ни способност стана най-значима,през последните 23г.Неудобният,който беше съботиран,чрез испанската марионетка,в чиито редици беше и сегашния ни премиер.Този последния може и да съсипе СДС,но не и Костов-говорим за различни интелекти...Оставете икономиката на икономиста,а не на пожарникарЯ с листЯтЯ..
6
4
 
25
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Седесарията ,бате ви ***. "големия седесар", както го титулува Кабагайдов,се отказа от СДС през 2001 на президентските избори .Забравихте ли как ни зае..а и се напарави на "независим" !Имате ли поне малко памет ,като плямпате,че Костов разцепил СДС,защото го напуснал.Ми това стана през 2004 г.И аз напуснах ,не защото Костов ми е казал.Напустнах през 2003 със три страници заявление да тогавашния председател на СДС "Средец" Иван Сотиров -типичен седесарски клиентелист,каквто е и до днес:сол-ташакт на Кабагайдов.Много върл антикостовист (Костов му беше казал на едно събрание на нашата организация,че такива чорбари като него ще гледат парламента през крив макарон).Той е харесван от остатъчната седесария, за щото тя е като него.Той им е за пример: като кмет на "Средец" подкрилото на Софиянски се облажи с пет общински имота.ОТ ТАКИВА ИЗБЯГАХМЕ ПРЕЗ 2003 И 2004 Г ЗА ДА НЕ ИМ НОСИМ КАШМЕРА И ОБРАЗУВАХМЕ ПЪРВО ГРАЖДАНСКОТО СДРУЖЕНИЕ "ДИАЛОГ" А СЕД ТОВА И ДСБ,СЛЕД КАТО И КОСТОВ НАПУСНА ПОЛОВИН ГОДИНА СЛЕД НАС !Анадънму ?Ето това е историята на "цепачите"!А обективно СДС беше разцепено от Симеоон Крадливи още през пролетта на 2001 г.След това го разцепи и Софиянски през м.юни 2001 (образува ССД), а през есента на същата година и изгонения от СДС клиентелист Бакърджиев(образува "Радикали" ).Забравихте ли ги тези разцепвания ?Седесарията ,много услужлива памет имате ! Май въобще я нямате
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка една партия, с която Герб се избърсва неминуемо става комунистическа. Герберастите до вчера вещаеха възход на СДС, но гледам се случва обратното. Герб и СДС - заедно надолу в калта.
4
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напускат интересачиите и кариеристите уплашиха се 1еняма да има повече далавера ипостове и сега търсят да се присламчат някъде да могат да си въртят далаверите при новия лидер немогат да им минаяат игричките.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
разбира се че умишлено разбиха сдс....както и атака
2
3
 
23
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
СДС се саморазбиха още преди 10 години от простотия. Пиша го с болка, защото и аз бях седесар. От голяма демократичност, накрая по върховете останаха само ***.
1
5
 
24
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
колко хитро разбиха и сдс като има дадоха да си изберат кандидат.................разделяй и владей.......кой го беше казал ама е вярно