Павлова се закани на община Перник заради непочистен път

Санкционират снегопочистващи фирми в община Стара Загора и София-област
20
Павлова се закани на община Перник заради непочистен път
Министър Лиляна Павлова. Снимка: БТА-архив

Ще бъдат санкционирани фирми, които отговарят за почистването на пътищата при зимни условия в община Стара Загора и София-област, съобщи пред журналисти инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Най-честите нарушения от страна на фирмите са свързани с времето за реакция и наличието на необходимия брой техника на терен.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обеща безкомпромисни санкции в края на сезона за всички фирми, които не са изпълнили задълженията си.

Тя призова кмета на Община Перник Росица Янакиева да обърне внимание на снегопочистването на републиканския път към Радомир, защото обработването му е задължение на общината. Според Павлова този път „тенденциозно“ не е поддържан през последните дни, предаде „Фокус“.

Като причина Община Перник посочва липсата на средства, което според министъра е нелогично заради добре почистените общински улици. Павлова заяви, че ако Община Перник не възстанови обработването на републиканския път към Радомир, Агенция „Пътна инфраструктура” ще потърси правата си по съдебен път.

Министърът съобщи, че няма критични участъци по пътищата на страната. Над 900 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата. През изминалата нощ най-затруднено е било движението в участъците Юндола – Белово и Батак – Доспат, но и в тези райони движението е възстановено.

Средно на нощ има около 30 аварирали ТИР-а заради липсата на вериги и наличието на ремаркета, което не е подходящо за пътуване в зимни условия, съобщи Павлова. Тази нощ те са 32-а. По-голяма част от неподготвените за зимни условия тежкотоварни превозни средства са български.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пернишката кметица далеч не е цвете но тука е жертва на поредната първосигнална лъжа. Къде са тия журналисти ако Серго така лъже ще го разпънат на кръст даже като беше на власт. Смело кършат те гръбнака (по Вазов)хихихи
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на лъжливите овчарчета вече никой не вярва. И да кажат една истина на 100 брадати лъжи никой няма да им повярва.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нима не знаете че пътят е от републиканската пътна мрежа а не от общинската? Ако е от общинската - нали половината е в Радомирска община? Де се е чуло и видяло за него да отговаря пернишкия кмет. Абе вие сте такива платени умници че няма накъде. хихихи. Бил Гейтс на Балканите с основно образование като оня шеф. хихихи
14
2
 
0
 
! Отговори
топала преди 11 години
*** не се вживявай толкова че боко кратуната те лансира де факто си кръгла нула и като си иде боко по вече никой няма да чуе нищо за тебе
13
1
 
1
 
! Отговори
Станева от Перник преди 11 години
Мухло не плаши никой.Вие вече сте в необратима криза и разпад.Този,когото мислихте да унищожите СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ той ще ви каже последен амин.
12
1
 
3
 
! Отговори
анти гербер преди 11 години
Ало, Павлова, много куха лейка си ***.Републеканските пътища се чистят от държавата, т.с от тебе, но за ГЕРБ винаги по-лесно е да кажат , че някой друг е виновен но не и те.Няма да се изненадам ако някой ден Боко каже , че за сегашното положение в България освен тройната коалиция е виновна и Турция , защото 500 г. сме били подд тйхно " присъствие"
11
2
 
0
 
! Отговори
666 преди 11 години
ЕДНО ПРАСЕ СЕ ЗАКАНИЛО НА *** ПО ПЪТЯ СОФИЯ ПЕРНИК ДА ГО ИЗРОВИ С ЗУРЛАТА СИ.И В БИБЛИЯТА ГО ПИШЕ,ЩЕ ВИ ДАВАТ АКЪЛ ДЕЦАТА ВИ И ЩЕ ВИ УЧАТ КАК ДА ЖИВЕЕТЕ.ГОРКО НИ
10
1
 
5
 
! Отговори
галактика преди 11 години
до 10 - Толкова хубави празници идват, а с толкова злоба сте се напълнили.... Не сте изпитали страданията на перничани, но и не е човешко да Ви ги пожелаваме...
9
8
 
0
 
! Отговори
1984 преди 11 години
Наистина перничаниса *** винкели. Кметицата на перник ограби парите, които отпуснаха на пострадалите от земетресението, сега краде от парите за почистване на пътищата и други общински средства, но винкелите се кефят, че кмеитицата им била от БСП, и се опъвала на правителството. Цунами да мине през Перник, *** там ще си харесват грозната стара чанта от БСП.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ ПЪТ БОКОВАТА ТАЛПА СЕ НА*КА.....МИНИСТЪР ДА НЕ ЗНАЕ,ЧЕ РЕПУБЛИКАСКИТЕ ПЪТИЩА СЕ ЧИСТЯТ И ПОДДЪРЖАТ ОТ ДЪРЖАВАТА, А НЕ ОТ ОБЩИНИТЕ.....
7
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Поп преди 11 години
АуууууууууууЗнойната жена , мечтата на поета .
6
3
 
8
 
! Отговори
Нено преди 11 години
Тая освен да се хили глупаво за пред ВОЖДА,да дебелее и да реже ленти МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ЛЕНТИ КАКВО РАБОТИ...ША точим мас за Коледа от нея !!!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брях, че се е напомпала червената внучка! Не отстъпва на Вожда по стройна снага! А и на поглед го докарва - още малко и да продума някой бисер (пак като Вожда, де)!
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако ти се заканят с винкелите , какво ли 6те стане ?
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-жа министърката май не е в час Републиканските пътища се поддържат от държавата а не от общините
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, много я мразят кметицата на Перник, защото е от БСП и не им танцува по свирката!
1
8
 
20
 
! Отговори
jj преди 11 години
От личен опит ви казвам: Дебелите-мазни лелки МНОГО обичат да командват, а още повече да наказват! (за референция виж женския управляващ елит) :( :( :(