НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика

Двете политически сили призовават за положителен вот на референдума
Обновена: 16 дек 2012 15:31 | 16 дек 2012 15:30,
165
НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика

Партийният съвет на НДСВ и Постоянното присъствие на Земеделския народен съюз решиха да излязат с обща политическа позиция за референдума, съобщи Дарик.

Двете политически сили призовават своите членове, симпатизанти и гражданите да се включат в първото допитване в най-новата история на България и да гласуват за развитие на ядрената енергетика.

"Въпросът на референдума „Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа” има един отговор за нас - "Да”. Ние, двете партии - НДСВ и ЗНС, призоваваме гражданите и нашите членове и симпатизанти да упражнят правото си на пряко участие в управлението и да участват в референдума, като гласуват с "Да”, се посочва в съвместно съобщение на политическите сили.

"НДСВ и ЗНС сме последователни в разбирането си, че България трябва да се развива като модерна, динамична и значима държава в региона и в европейски мащаб. Степента на развитие на енергетиката, включително на ядрената енергетика на една държава, е признак за модерност, за сигурност, за напредък и за инвестиционна привлекателност", се добавя в съобщението.

НДСВ и ЗНС подкрепят развитието на ядрената енергетика, за да не бъдат затворени вратите на неруските инвеститори и за да може един ден да бъде потърсена сметка на тези, които изгониха западните инвеститори от най-големия инвестиционен проект на България и които затвориха без обществен дебат и истински аргументи проекта за АЕЦ "Белене”, подчертават партиите.

Единната им позиция е в резултат от изпълнение на споразумението на НДСВ и ЗНС за общи действия, подписано през септември тази година в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
20
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Подкрепете,а после платете 20 милиарда за нея,още 100 милиарда за съхраняване на отработеното гориво и още 100 милиарда за закриването.....Приходите ще са 30 милиарда,т.э. минусът е цели 190 милиарда!!!ПОДКРЕПЕТЕ ТЪПАШКИТЕ БАНДИТИ!!!
86
0
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Какви са тези земеделци, дето подкрепят ядрената енергетика, а не земеделието?
85
7
 
20
 
! Отговори
за 137 преди 11 години
Май ти си ***, защото АЕЦ Белене е 4-5 пъти по-евтина от всичките фото и ветрени взети заедно и 2-3 пъти по-мощна и по-сигурна от АЕЦ Козлодуй.
84
2
 
30
 
! Отговори
Велес преди 11 години
"НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика"Айде и тия,дето затвориха реакторите на АЕЦ Козлодуй се наредиха на софрата за гласове...
83
3
 
25
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Няма да разрешим феновете на червеноармейците -комунистите да си строят АЕЦ Белене за да ни завлечат с още милиарди,а после да духнат в чужбина необезпокоявани от Темида.
82
5
 
19
 
! Отговори
за 127 преди 11 години
А вие сте наследници пък на фашистките убийци преди 1944 г.
81
5
 
25
 
! Отговори
breneke преди 11 години
Дори и да е 5 пъти по евтин токът от АЕЦ аз съм против развитието на ядренната енергетика имайки следните съображения.Първо,че комунистите настояват да се строи.Известно ни е ядренната мафия колко милиарда изсмука покрай Белене и накрая НИЩО.Второто съображение е авариите които са ставали и се случват в иначе високотехнологичните централи в САЩ,Франция,Чернобил,Япония.Ако не дай си боже стане авария в БГ давате ли си сметка какви ше са последствията за хората,селското стопанство,туризма и др.
80
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ще отиваме там, от където другите вече се връщат? Един нов блок в Козлодуй- да,но в Белене е безперспективно!
79
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Засега токът от АЕЦ Козлодуй е по-евтин от вятърния и от фотоволтаиците даже и при спада на цените на последните. След 10 години токът от АЕЦ Козлодуй и от АЕЦ Белене също ще е най-евтин се твърди даже и от HSBC.
78
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Арева си искат парите, защото банките им вдигнаха 2-3 пъти лихвите по заемите. Така е и с АЕЦ Белене и след 2008 г. се оскъпява още заради лихвите и скока в цените на металите и цимента.
77
0
 
21
 
! Отговори
56 преди 11 години
Нито нов, нито стар голям брат не ни е нужен.Трябва само здрав ум и перспективно мислене и действие.Нова и много по-перспективна технология се предложи на всички държави, като дарение.Трябваше само посланникът ни в Белгия, да си размърда дебелия .... и да заяви добро желание.Повечето държави се назлъндисваха и от начало само Сиера Леоне прие дарението (технология и около 300 патента), но после Япония, Китай, Индия, почти всичките от Южна Америка и от Африка.От Европа - само Италия....
76
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е неприятно, че докато чакакаме фото и ветрените генератори да поевтинеят, не можем да стоим без ток. Освен това жп и метрото няма как да вървят на ток от фото и ветрени генератори, а петролът и другите горива са на изчерпване и бъдещето е на АЕЦ най-малкото заради по-евтиния транспорт и избягване на задръстванията от милиони коли по улиците.
75
2
 
20
 
! Отговори
до 110 преди 11 години
Защо тогава като си платя тока и си прегледам разписката се вижда, че от зелената енергия сметката ми се увеличава. И като се види колко е малко в % тоя ток и с колко се плаща повече, значи тоя ток е доста скъп.
74
0
 
20
 
! Отговори
до 103 преди 11 години
Кой те излъга че Козлодуй изтича след няколко години и ти захапа като шаран?60 години е срокът на съвременните реактори. Пети и шести в Козлодуй имат още пет години експлоатационен срок.
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който има интереси във "зелените" енергии, ТЕЦ и ВЕЦ естествено , че ще е противник на АЕЦ, защото винаги ще произвежда по скъпо и отива на кино ако не се е подплатил със задължително изкупуване на произведеното, както е сега.
72
2
 
20
 
! Отговори
до 101 преди 11 години
98 на международния пазар на Балканите тока ес 20% по ефтин от вътрешния ни пазар.Но има много време до тогаваТака е, но не заради АЕЦ Козлодуй, а заради ВЕИ. Не ще много ум да се разбере това.А КАКВО ЩЕ СТАНЕ КОГАТО НЯМА ДА Я ИМА АЕЦ КОЗЛОДУЙ?Ясно какво ще стане - левче киловата.
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Остава да зависим енергийно и от Турция! Тогава политиците ни ще видят кон боб яде ли! Ще ни пекат като шиш кебап колкото и както си искат.
70
1
 
21
 
! Отговори
от Чехия преди 11 години
Въобще не разбирам за какво е тоя спор. След няколко години изтича срокът на Козлодуй. Токът от ВЕИ е скъп, а ТЕЦ-овете са мръсни и се "запича" въпросът с вредните емисии. Значи остава или да се строи Белене или да се внася. Нека икономистите да кажат кой ток ще е по евтин. Българският от Белене или вносният от Турция.
69
2
 
20
 
! Отговори
до 87 от 80 преди 11 години
Фотоволтиците са хубаво нещо, но не можем да разчитаме само на тях. Това лято прекосих Европа. Не видях да са се заринали във фотоволтици, да не кажа, чи видах само 3-4, ветрогенератори видях само един път, а те се виждат от далече. Но пък видях гора от стълбове -далекопроводи. И по тях не течеше ток от ВЕЦ-ове по Рейн.
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добре печатница за пари да построят от колкото АЕЦ!