НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика

Двете политически сили призовават за положителен вот на референдума
Обновена: 16 дек 2012 15:31 | 16 дек 2012 15:30,
165
НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика

Партийният съвет на НДСВ и Постоянното присъствие на Земеделския народен съюз решиха да излязат с обща политическа позиция за референдума, съобщи Дарик.

Двете политически сили призовават своите членове, симпатизанти и гражданите да се включат в първото допитване в най-новата история на България и да гласуват за развитие на ядрената енергетика.

"Въпросът на референдума „Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа” има един отговор за нас - "Да”. Ние, двете партии - НДСВ и ЗНС, призоваваме гражданите и нашите членове и симпатизанти да упражнят правото си на пряко участие в управлението и да участват в референдума, като гласуват с "Да”, се посочва в съвместно съобщение на политическите сили.

"НДСВ и ЗНС сме последователни в разбирането си, че България трябва да се развива като модерна, динамична и значима държава в региона и в европейски мащаб. Степента на развитие на енергетиката, включително на ядрената енергетика на една държава, е признак за модерност, за сигурност, за напредък и за инвестиционна привлекателност", се добавя в съобщението.

НДСВ и ЗНС подкрепят развитието на ядрената енергетика, за да не бъдат затворени вратите на неруските инвеститори и за да може един ден да бъде потърсена сметка на тези, които изгониха западните инвеститори от най-големия инвестиционен проект на България и които затвориха без обществен дебат и истински аргументи проекта за АЕЦ "Белене”, подчертават партиите.

Единната им позиция е в резултат от изпълнение на споразумението на НДСВ и ЗНС за общи действия, подписано през септември тази година в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
27
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Нищо лошо няма да имаме още 100 ядренни централи,но какво ще сложим ние и децата ни в бъдеще на масата?На политиците не им пука,че ще плащаме за нещо за което нямаме пари.И те ще плащат,но преди това ще лапнат едни милиони от комисионни или други корупционни схеми.Ако не бяха оглозгали България и в народа имаше пари и работа без кредити...ОК.Но сега на гол тумбак чифте пищови ,твърдо НЕ.
6
1
 
24
 
! Отговори
Блюки преди 11 години
Ехе, "Национално движение крадлив Дедо" още съществувало. Че и тука що осигури смайващите 25% електората си в полза на ядрената енергетика. Уви тия 25% сигурно отговарят на 3000 души.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тоя АЕЦ енергийната мафия ще си уреди още 50 години доене на Българския народ.Ето храна за размисъл: greentech-bg.net/?p=15517
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредните влечуги на България.Да си кажат на кой Господ служат и кои *** лижат.
3
13
 
32
 
! Отговори
РОКЕНРОЛ преди 11 години
ПРОТИВ АЕЦ
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли има някой против ядрената енергетика. Въпроса трябва да бъде конкретно за или против Белене.
1
4
 
31
 
! Отговори
ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ преди 11 години
ТЕЗИ ПЪК ОТ КЪДЕ СА, И ОТ КОЯ ДУПКА ИЗПЪЛЗЯХА!!!