НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика

Двете политически сили призовават за положителен вот на референдума
Обновена: 16 дек 2012 15:31 | 16 дек 2012 15:30,
165
НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика

Партийният съвет на НДСВ и Постоянното присъствие на Земеделския народен съюз решиха да излязат с обща политическа позиция за референдума, съобщи Дарик.

Двете политически сили призовават своите членове, симпатизанти и гражданите да се включат в първото допитване в най-новата история на България и да гласуват за развитие на ядрената енергетика.

"Въпросът на референдума „Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа” има един отговор за нас - "Да”. Ние, двете партии - НДСВ и ЗНС, призоваваме гражданите и нашите членове и симпатизанти да упражнят правото си на пряко участие в управлението и да участват в референдума, като гласуват с "Да”, се посочва в съвместно съобщение на политическите сили.

"НДСВ и ЗНС сме последователни в разбирането си, че България трябва да се развива като модерна, динамична и значима държава в региона и в европейски мащаб. Степента на развитие на енергетиката, включително на ядрената енергетика на една държава, е признак за модерност, за сигурност, за напредък и за инвестиционна привлекателност", се добавя в съобщението.

НДСВ и ЗНС подкрепят развитието на ядрената енергетика, за да не бъдат затворени вратите на неруските инвеститори и за да може един ден да бъде потърсена сметка на тези, които изгониха западните инвеститори от най-големия инвестиционен проект на България и които затвориха без обществен дебат и истински аргументи проекта за АЕЦ "Белене”, подчертават партиите.

Единната им позиция е в резултат от изпълнение на споразумението на НДСВ и ЗНС за общи действия, подписано през септември тази година в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо?Китайските роби на комунистите ми правят електрониката,германците колите,македонците и турците храничката,що да не ядем и пием ами АЕЦ ще строим.А не може ли друг да прави тока и да си го консумираме на евтиния както турците си внасяха от нас на безценица ?
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 89 да но това е най евтиния енергиен източник
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миналата зима беше много студена. Германия изпита на гърба си затрудненията с тока. Принуди се да взема от Франция и започна обмислянето за възстановяване на спрените реактори. Няма нужда да гледаме другите страни, важно е да се замислим за своята. Ние грябва сами да се погрижим за себе си. Така както всяко семейство решава за себе си как ще се отоплява, а не гледа какви решения взема комшията му.
64
1
 
17
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
запомни от мен едно до 20 години масово по покривите ще има фотоволтаици от нови поколенияИма цели области в Гърция, където няма дом без соларна инсталация. Но пак си имат електропреносна мрежа, драги. И токът идва от България. Ти си голям перко, ако мислиш, че може да се мине без голяма производствена мощност. Въпросът е каква ще е тя - скъп АЕЦ с евтин ток или евтин ТЕЦ, но със скъп ток. ТЕЦ-ът няма да е бългжарски, ще се плащат въглеродни емисии /още по скъпо/ и е мръсничък.
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм раздвоен за това как да гласувам на референдума1во бих гласувал ЗА тъй като нашата страна е бедна на енергийни източници и ако няма втора централа ставаме изцяло зависими от други държави да неговорим колко ще скочи тока а и петрола и газта ще станат дефицитни скоро с това темпона добиване2ро ПРОТИВ защото ако стане една авария трябва да се изнасяме от страната и не ми се мисли какви последици ше има това за поколения на редИ така ще видим как ще гласувам
62
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, като затворим Козлодуй оставаме без ток. Засега АЕЦ няма алтернатива. Зелените енергии са като да разчиташ на Михаля, тука има, тука нема. Въпроса е простичък - как да стане така, че да избутат Русия и да строй "правилната" фирма, посочена от новия голям брат. А дали това ще ни е изгодно, на никой не му пука. Опираме пак до това, кой ще ни дърпа конците.
61
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От коментар 77 се вижда, че токът от Белене ще е дори по-евтин от тоя на Козлодуй.Това са официални документи.
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до "67" :O, santa simplicitas!
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
- Според доклада на HSBC за Белене двата реактора струват и 4,55 милиарда, (от които 1,39 милиарда вече са вложени), и за целият си жизнен цикал от 60 години,10.3 милиарда, ако преместим единият в Козлодуй ще похарчим още ПОНЕ 6 милиарда евро или ЩЕ ИМАМЕ 1 РЕАКТОР ЗА ПОНЕ 8 МИЛИАРДА ВМЕСТО ДВА ЗА 10 И ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД ПОНЕ 15 ГОДИНИ- ТОЙ ПАК ЩЕ Е РУСКИ, НО МНОГО ПО-СКЪП И ТОГАВА ЗАЩО ГО МЕСТИМ???- Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.42 ст/кВч. (доклада стр.11 долу в ляво)- Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 6,5 ст!!!
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия разчита на АЕЦ на Франция и затова може да затваря, но все още си ги държи и не затваря засега. Ако беше толкова изгодно, България досега щеше да е затворила АЕЦ Козлодуй и да е построила само фото и други ВЕИ. Германия също е много богата държава и ползва много евтини кредити за огромни инвестиции във ВЕИ, докато България не може да си го позволи и ВЕИ са 5-10 пъти по-скъпи от АЕЦ Белене.
57
1
 
18
 
! Отговори
ДО Иван Нешев преди 11 години
Германия реши да затвори всичките си атомни централи и ще развива само зелена енергияТочно затова, по най-бързият начин, вече започнаха да строят голяма АЕЦ в Полша. ГЕРМАНСКА АЕЦ. ВСИЧКИЯТ ТОК ЩЕ Е ЗА ГЕРМАНИЯ. Но на полска територия. И познай какви са реакторите. Хайде да не те мъча - руски.
56
0
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Ти пак ще си на свещи защото няма да имаш кабели до града си от работливи "ромчета"
55
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ТОЯ АЕЦ. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Не го ли направим, то това е още една стъпка към унищожаване на родината ни. Искам внуците ми да растат в БЪЛГАРИЯ, а не в ***.
54
3
 
18
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
66-ти,- КАКВО ЩЕ ПРАВИМ В МЪГЛИВИТЕ ДНИ БЕЗ ВЯТЪР..., А НОЩЕМ......, НА СВЕЩИ ЛИ...???
53
0
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Разберете едно -Никой не иска да има в БГ евтин ток и газ --АЕЦ трудно се строи понеже навсякъде по Света хората са против --КОЙ е клиента който се нуждае от енергия и се развива с водещи темпове ??? Турция --това е !!!- а народа в БГ ще си плаща още по скъп ток и ще седи на една бомба -- а милиардерите ще стават по богати --ТОВА Е !!!-Народа в Бг няма да има никаква полза разберете го !!!
52
3
 
20
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Нали точно за децата си, да останат тук, искаме да върви на добре тая страна. Но такива точно като тебе, примирените, безразличните, са причина да сме на това дередже. Ти утре няма да излезеш вън, нали? На компа е по-лесно. ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ТОЯ АЕЦ. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Не го ли направим, то това е още една стъпка към унищожаване на родината ни. Искам внуците ми да растат в БЪЛГАРИЯ, а не в ***.
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куневица като еврокомисар от листата на НДСВ закри реакторите в АЕЦ Козлодуй срещу тлъста комисионна,сега ПАК същите призовават за обратното,наглост голяма.
50
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към 3 милиарда лева вече са инвестирани в строежа на площадката на АЕЦ Белене и първия рекатор и тези пари вече са загубени със спирането от ГЕРБ. Още 2 милиарда лева България ще трябва да плати догодина на Русия в съда и така единият блок на АЕЦ Белене вече е загубен след престъпленията на ГЕРБ.
49
4
 
24
 
! Отговори
Иван Нешев преди 11 години
Германия реши да затвори всичките си атомни централи и ще развива само зелена енергия, а ние вместо да развиваме нови технологии, които ще понижат стойността на произведения ток от ВЕИ се връщаме 50 години назад. При атомната/ядрената енергия никой не казва не сама колко ще струва самото строителство, а от тук и стойността на произведеното електричество и крайната цена, но което ние ще го купуваме, а стойността на съхранение на ядреното гориво и преработката му и пр. Ядрено безумие! И жълто!
48
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Народа ще каже дружно едно голямо НЕЕЕЕ ,,,и БСП и ГЕРБ ще връщат пачките на бизнесмените милиардери --това ще стане --сами се найграха с референдума хахахахахаххахахах -но има и вратичка в референдума -- Строеж на НОВА АЕЦ -или казано ако не мине номера -ще дадът на бизнесмените да строят нови реактори в старата АЕЦ за да не връщат взетите под масата пари