Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия

Зад нея стояла Моника Йосифова
Обновена: 13 яну 2013 19:42 | 13 яну 2013 19:34, Веселина Йорданова
375
Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов ще предаде в парламента справка за сделка със земи в района на Камчия.

Според справката, направена в Агенцията по горите, зад сделката стои приятелката на бившия премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова.

Найденов обясни пред Нова телевизия, че става въпрос за 140 декара земи край Камчия, придобити от две фирми за 17 лева кв./м през 2008 година.

„През 2009 година земята е препродадена за 4,5 милиона лева на трета фирма, в чиято управа е г-жа Моника Йосифова”, обясни земеделският министър. Той посочи, че Йосифова е от учредителите на въпросната фирма. В момента този терен се продавал за 5 милиона евро.

Министърът поискал справката от Агенцията по горите и му направило впечатление, че от 370 декара на морето, само една фирма е купила 140 декара, затова поискал да види коя е фирмата.

Той коментира, че в Несебър за 1 милион са купени 29 декара, а в Камчия са купени 140 декара земя, като и двата терена след това са препродадени за 4 милиона.

Разликата е в реакцията, посочи земеделският министър и напомни, че управляващите спряха строителството върху дюните край Несебър. Утре той ще докладва на премиера Бойко Борисов резултатите от проверката.

Министърът посочи, че ако е имало „ходатайство“ от високо ниво за несебърския терен, тази сделка е нямало да се придвижва три години.

Мирослав Найденов беше категоричен, че уволненият шеф на Агенцията по горите не е „бушон”.

„Много неща се случват там, които не стигат до нас”, заяви Найденов и допълни, че е казал на целия екип да бъдат много внимателни, ако има съмнение за нещо от миналото и да докладват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха така! Бой по куманизите1
262
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Герб не са нищо ПИЧ , МОНИКА ЛЮИНСКИ , т.е. СТАНИШЕВА НЕ Е ОТ ГЕРБ , НАЛИ РАЗБИРАШ, А ОТ БКП / БСП ...
261
1
 
0
 
! Отговори
Герб не са нищо преди 11 години
друго освен продължение на БКП/БСП.
260
0
 
0
 
! Отговори
някога 8 год.чле- преди 11 години
нувах в БКП-то, в БСП-то не влязох, имам нулево доверие на комунист-социалист, вярвам вобединени земеделци, величая Никола Петков.
259
0
 
0
 
! Отговори
890 преди 11 години
Всъщност доволни са само тези които мразят Станишев, за тях така или иначе сътоянието на държавата няма никакво значение стига Борисов да продължи да казва че предишния министър-председател е виновен. Аз лично винаги съм критикувал личните качества на Борисов . Слабо представяне на приемните изпити в школата на МВР и ето го в противопожарния факултет, тарикатски номера за да си напише дисертацията, рева като гладно магаре докато царя не му уреди първо полковнишки а после и генералски пагони, после пак царя го крепеше на поста главен секретар на МВР въпреки очевадната му непригодност за този пост, после се обиди на Царя че и той си е променил мнението за него като го сложи на неизбираемо място в листата на кандидат-царските депутати и взе че стана кмет, където продължи традицията да обвинява предшественикът и началникът си за това че и идея си няма кое и как да направи. Та да обощя човек който с почти всичките назначения в които се иска самостоятелно мислене е получавал лоша оценка стана министър-председател и затова резултатът от управлението му е закономерно продължение на поредицата от нищоправене на предишните му управленски постове.
258
0
 
0
 
! Отговори
Разочаровани преди 11 години
Разочарованите от управлението се увеличават и съотношението между положителните и отрицателните оценки е 1 към 2. Едва 2.9% от българите оценяват мандата на ГЕРБ като напълно успешен, а 25.4% смятат, че успехите на правителството са повече от неуспехите. 36.3% са на обратната позиция, а 26% оценяват управлението на Бойко Борисов като напълно провалено.Това се казва в национално представително проучване на "Сова Харис" по поръчка на вестник "Преса", предаде БГНЕС. Въпреки спадащата подкрепа, 27.2 на сто от анкетираните все още смятат, че за България е по-добре сегашните управници да получат втори мандат, а според декемврийските нагласи ГЕРБ остава първа политическа сила.
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
gd
256
0
 
0
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
ЮДЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ МЕ СПИРАТ ПО "ФЕЙСБУК",ЗА ДА НЕ МОГА ДА РАЗПРОСТРАНЯВАМ ИНФОРМАЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИТЕ, ШВЕДСКИ И ДРУГИ ФОРУМИ ПО СВЕТА !-14.1.1943 г.: Чърчил и Рузвелт на среща в Казабланка планират бомбения тероризъм-blitz.bg/index.php?news=175920mentsform-ЮДЕЙСКИ - САЩ ЕКСПЕРИМЕНТИ ! ВИЖТЕ :-polezni-linkove.hostzi/zdrave.html-КОПИРАЛ -stefan-tcholakov/index.php?p=links&year=1-СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ14 ЯНУАРИ 2013ШВЕЦИЯ
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А вие що биете ***! Хайде като е така Цацаров да образува дела и да ги съди. Сега оправдания вече няма. Нали затова бе зорът с електронната система за явно гласуване хихихи
254
0
 
0
 
! Отговори
антигербер преди 11 години
*** ГЕРБЕРИ, ТОВА ЧЕ ПРЕДИ ВАС СА КРАЛИ , НЕ ВИ ОПРАВДАВА ,ЧЕ вие КРАДЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ.Дойдохте на власт с обещанието за НОВ МОРАЛ, но нещо не го виждам.Изгубехте го някъде по пътя за кражбите. Надявам се народа да ви измете - *** ***.
253
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....МИ КАК КАЕШ НАЧИ СЪМ ПУЛКОВНИК...!
252
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 666! СУПЕР... Които пишат коментари срещу заплащане да пишат само с главни букви,на тия които не им се плаща да пишат с главни букви.Бившите служители на ДС и 6 управление на Милицията като си изписват името при коментиране да прибавят цифрата 6 а тия които са били началници да изписват три шестици.Приятен ден шестаци.
251
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами къде са парите от Първа Частна Банка-Мооонче, я кажи! Станишката сега си ги върти.
250
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ААЛОО МИРОО ДИГАИ СИ ГАЗО И ОДИ ДА РАБОТИШ КРАВАР...!
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРУГАРКАТА МОНИКА ЛЮИНСКИ , ПАРДОН ЙОСИФОВНА .... ПАК ДАЛАВЕРКА БАТКО , БРАТКО И МОНИКА ...
248
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Много неща се случват там"............докладвайте ми ги..... След 4год.ако ме настъпчт по палеца аз ще им покажа ............
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миро, хайде пак да внесеш 20 годишна ***!Хайде, че пенсионерите започнаха масово да *** от глад.
246
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев няма нищо общо с тази сделка, защото Моника Йосифова му е служебната жена, която БСП му осигури за да му пооправи имиджа, който, както всички знаем е доста нисък още от времето, когато се разбра за лявата му ориентация! Но пък случая с брат му е вече друга бира!
245
0
 
0
 
! Отговори
АНОРАК до True преди 11 години
Вземам си думите назад.Понеже информацията е на Найденов.Малко след това прочетох информация от"Биволь"Излиза,че Моника коректно си е платила,а човека който е продал местото на Моника ,кой е,как е купил имота,кой му го е продал.Той е "чиста вода не напита".Така излиза.
244
0
 
0
 
! Отговори
True преди 11 години
До АНОРАКфактите не са коректни - Моника и нейната фирма имат 10% от консорциума купил земята за над 4 млн. и сега отново се продава приблизително на тази цена.