Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия

Зад нея стояла Моника Йосифова
Обновена: 13 яну 2013 19:42 | 13 яну 2013 19:34, Веселина Йорданова
375
Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов ще предаде в парламента справка за сделка със земи в района на Камчия.

Според справката, направена в Агенцията по горите, зад сделката стои приятелката на бившия премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова.

Найденов обясни пред Нова телевизия, че става въпрос за 140 декара земи край Камчия, придобити от две фирми за 17 лева кв./м през 2008 година.

„През 2009 година земята е препродадена за 4,5 милиона лева на трета фирма, в чиято управа е г-жа Моника Йосифова”, обясни земеделският министър. Той посочи, че Йосифова е от учредителите на въпросната фирма. В момента този терен се продавал за 5 милиона евро.

Министърът поискал справката от Агенцията по горите и му направило впечатление, че от 370 декара на морето, само една фирма е купила 140 декара, затова поискал да види коя е фирмата.

Той коментира, че в Несебър за 1 милион са купени 29 декара, а в Камчия са купени 140 декара земя, като и двата терена след това са препродадени за 4 милиона.

Разликата е в реакцията, посочи земеделският министър и напомни, че управляващите спряха строителството върху дюните край Несебър. Утре той ще докладва на премиера Бойко Борисов резултатите от проверката.

Министърът посочи, че ако е имало „ходатайство“ от високо ниво за несебърския терен, тази сделка е нямало да се придвижва три години.

Мирослав Найденов беше категоричен, че уволненият шеф на Агенцията по горите не е „бушон”.

„Много неща се случват там, които не стигат до нас”, заяви Найденов и допълни, че е казал на целия екип да бъдат много внимателни, ако има съмнение за нещо от миналото и да докладват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
0
 
! Отговори
ГОРСКИ преди 11 години
КОГА НАИДЕНОВ ЩЕ РАЗСЛЕДВА НЕДКО НЕДЕВ-РУГ БУРГАС ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ В ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ
222
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките са маскари! Това ние много добре го знаем.
221
0
 
0
 
! Отговори
Zohan преди 11 години
До 123Ами че нали батко ти Бойко вече нямал нищо общо с нея. Още повече с бизнеса и. Най-много да и е обещал "да не я закача" (от телефонните разговори) каквото и да означава това.
220
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
Найденов защо не кажеш нещо за Цветелина Бориславова.
219
0
 
1
 
! Отговори
Zohan преди 11 години
Какво иска да каже министъра?"Ние сме банадити ама и предните бяха бандити". Интересно ми е с това ли се занимават по цял ден. Дай да видим каква далавера можем да направим и да си осигурим компромати за предните. Интересно ми е още като си осигурят следващия мандат след още три години примерно дали ще продължават да се оправдават с "по-предното управление".
218
1
 
1
 
! Отговори
тиквеник преди 11 години
Браво Найденов, доказа че не си по зле от предишните който плюете партиино постоянно, зле си точно колкото тях, дано това ти помага ;)но пък Калинките и ПРките са си твой патент, и ти даде нещо на света ;)
217
0
 
0
 
! Отговори
BG.BG преди 11 години
"...приятелката на бившия премиер Сергей Станишев Моника Йосифова." - това е майката на детето му или казано по друг начин самия Сергей може да се счита пряко замесен. Естествено, що приятеля на всички социалисти и предатели Ахмед Доган ни издои с 2 млн. долара, какъв е проблема социалиста Станишев да не го направи? Турците и комунистите винаги са заедно, а когато погледнем историята виждаме, че най-трагичните мигове на България са предизвикани от турци и комунисти...
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Много неща се случват там, които не стигат до нас, заяви Найденов и допълни, че е казал на целия екип да бъдат много внимателни, ако има съмнение за нещо от миналото и да докладват."Ще повярвам че не е стигнало ако веднага уволните заместник министъра който си сложи подписа за дюните!
215
0
 
0
 
! Отговори
до 289 преди 11 години
Ама ти сериозно ли търсиш мъжко поведение от управляващите през последните 23 год.?А къде видя мъже? Има алчни хиени ,които дерат кожата на народа,има продавачи на изграденото от 3-4 поколения,има *,има мутри,има дребни и едри мошеници.Мъже няма
214
1
 
1
 
! Отговори
САМО МИНАВАМ преди 11 години
НАЙДЕНОВ Е НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ, КОЙТО ЗНАЕ КОЛКО Е ВИНОВЕН ЗА СДЕЛКИТЕ В НЕСЕБЪР И ЗА ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ СЕБЕ И РАЗМИЕ СКАНДАЛА ВЪВ ВРЕМЕТО, УДРЯ ПО НЕВИННИ ПО СЛУЧАЯ КАМЧИЯ ХОРА. ВИДЯХМЕ КАКВО ИЗЛЕЗЕ ОТ КЛЕВЕТИТЕ МУ ПО АДРЕС НА БРАТА НА СТАНИШЕВ,А СЕГА ЗАБЪРКВА И МОНИКА. ТИПИЧНА ГЕРБЕРСКА ТИП ГЬОБЕЛС ПРОПАГАНДА. ОЩЕ ПОВЕЧЕ ГЕРБ ДАВАТ МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ НА ТВ И РАДИА,КОИТО УЖ ЩЕ РЕКЛАМИРАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТИ.МИРО И ФАСА СА В * ДО ШИЯТА.ДА ИМ Е СЛАДКО,КОГАТО ИМ НАПЪЛНЯТ ЛЪЖЛИВИТЕ УСТА.
213
1
 
1
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
Когато БСП хвърля ла*на нагоре, то те падат на главата им....:-)
212
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергейчо го хванаха по бели *** :)
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички оправлявали 23 г. на народен съд ! Той , най-добре ще каже , кой крив и кой прав !
210
1
 
1
 
! Отговори
sk преди 11 години
серГейчо явно доста парички е прибрали с жена му докато беше на власт.
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що така няма мъжкарско поведение в тези 23 години преход!Никой не си подава оставката?????к
208
0
 
3
 
! Отговори
АНОРАК преди 11 години
От всички мнения навярно някой е отбелязал факта,че сделката на Моника се е знаела,не се е предприело нищо,въпреки обещанията на ГЕРБ,че всички долавери ще лъснат.Защо?????Има на-вярно още много примери.Извода ми е,че целият държавен апарат вместо да работи за благото на народа,работи 50/50% съответно партия/лично облагодетелствене,без оглед на това,коя партия е на власт.
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Найденов = мазна крадлива ***
206
1
 
4
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Като взимала Моника, Миро къде беше 4 години, че чак сега се разрева?
205
1
 
3
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Вместо да си аде оставката, и да се навре в миша дупка, наглеца хванат в праднешка кражба взел да търси сметка на другите?Абе кой ги научи да са толкова нагли?
204
1
 
4
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Ми нали затова ви избраха хората Миро-оревахте света ,че предишните крадели.Пък вие нямало така. Сега какво казваш-и ние крадем, ама и предишните са крали.И щом и предишните са крали-що пък ние да не краднем?сега какво ще спорим-кой повече краде?Да бе, ама за 4 години никой от БСП осъден няма, в затвора няма.А вашето предстои-още сте на власт, и гърмят "гейтовете".Ами после?