Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия

Зад нея стояла Моника Йосифова
Обновена: 13 яну 2013 19:42 | 13 яну 2013 19:34, Веселина Йорданова
375
Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов ще предаде в парламента справка за сделка със земи в района на Камчия.

Според справката, направена в Агенцията по горите, зад сделката стои приятелката на бившия премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова.

Найденов обясни пред Нова телевизия, че става въпрос за 140 декара земи край Камчия, придобити от две фирми за 17 лева кв./м през 2008 година.

„През 2009 година земята е препродадена за 4,5 милиона лева на трета фирма, в чиято управа е г-жа Моника Йосифова”, обясни земеделският министър. Той посочи, че Йосифова е от учредителите на въпросната фирма. В момента този терен се продавал за 5 милиона евро.

Министърът поискал справката от Агенцията по горите и му направило впечатление, че от 370 декара на морето, само една фирма е купила 140 декара, затова поискал да види коя е фирмата.

Той коментира, че в Несебър за 1 милион са купени 29 декара, а в Камчия са купени 140 декара земя, като и двата терена след това са препродадени за 4 милиона.

Разликата е в реакцията, посочи земеделският министър и напомни, че управляващите спряха строителството върху дюните край Несебър. Утре той ще докладва на премиера Бойко Борисов резултатите от проверката.

Министърът посочи, че ако е имало „ходатайство“ от високо ниво за несебърския терен, тази сделка е нямало да се придвижва три години.

Мирослав Найденов беше категоричен, че уволненият шеф на Агенцията по горите не е „бушон”.

„Много неща се случват там, които не стигат до нас”, заяви Найденов и допълни, че е казал на целия екип да бъдат много внимателни, ако има съмнение за нещо от миналото и да докладват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко искаше да остане в историята с честност и градене, а заради тия ще остане с гепене и грабене.
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кмета на Бургас Димитър Николов купи 130 декара по 6 лв и ги продаде на 50 пъти по-висока цена на инвеститор. Там е хляба на политиците от ГРОБ.
201
0
 
1
 
! Отговори
РЕЗУЛТАТ ОТ МАЧА ГЕР преди 11 години
С тези 140 дка резултата става равен със 130 дка на къмпинг Корал, принесени на тепсия от *** на Димитър Николов - кмет на Бургас и ЧЛЕН на ИК на ГЕРБ ( онези 20 лева, които провалиха 1 000% спечелено дело);През второто полувреме - след като МИНИСТЪРЧЕТО СЕ ИЗПОТИ в ровене предстоят за изравняване:8 900 дка на подкрепяната от *** и фирмата му ЛИНДНЕР друга фирма КУПУВАЧ - ФОРТ НОКС!!! (2010 - 2011 год.);В МОМЕНТА МИНИСТЪРЧЕТО уточнява точно декарите на ДЕПУТАТА ОТ ГЕРБ - ЕМО ФАСА и 72 годишната му майка. След което трябва да изрови и за неговите декари съответните сделки за БСП!!!!
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка на Миро, Нона и Лила за цял мандат бездействие.
199
0
 
3
 
! Отговори
СНАЙПЕРИСТ преди 11 години
РАЗСТрел вашта сметка
198
0
 
3
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 11 години
По непотвърдени данни Моника Йосифова е имала интимни отношения с Миро Мазното, който сега на свой ред се опитва да отвърне на удара.....
197
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Крадецът вика : "Дръжте крадеца!" А защо не каже министър Найденов нещо за сделката с почивните бази на бившата НВМС....на първа линия на Поморие и на Чепеларе...Толкова години никой не ги пипна, но сега всякакви усилия да се запазят единствените придобивки на ветеринарите, бяха неуспешни. Така, че в това отношение Станишев има още да се учи.
196
0
 
2
 
! Отговори
Позитано преди 11 години
Цялото Позитано"станаха милионери, а листата с най-богатите хора на БГ започва със сем. Златеви, Цветелина Бориславова, Емо Димитров и др. лица от Герб. Защо?
195
1
 
3
 
! Отговори
Кога, преди 11 години
ще видим най-накрая елементарна справедливост в тази страна!Бойко,нали за това те избрахме!Кога престъпниците ще ги видим с белезници-Станишев,Моника,Р.Овч,Масларова,Първанов,Пешо ***,Румен Пикливи,....Хайде време е,тези гадове си оплетоха кошницата! Цялото "Позитано"станаха милионери и то на десетки и стотици милиони,а народът гладува!Масларова носи обувки за 50 000 лв.,Станишев купува апартаменти в Брюксел,Първанов-в София тризонет за милион,Петков-в Барселона за 2 млн.Румен Овчаров-вили на Алпите,Масларова-апартамент във Виена и вила на Алпите,Нинова не си знае милионите източени от Булгартабак!Отделно 100 заменки за 20 млрд.лв.Къде живеем генерале-в Европа или сред бананите!?
194
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Спокойно,не бързайте ! Престъплемнията на мутрата рекетьор борисов ще излязат на бял свят едва след като падне от власт !! Тогава ще се налага да обяснява, как при отпуснати еврофондове е построил по малко магистрали сравнение с предишните, където заради доноси на гробарчетата еврофондовете бяха спрени !!! Тогава ще се налага да обяснява за опукания фискален резерв, попълнен с нови външни заеми, НЗОК, и неизвършени от държавата плащания !! ТОВА СА ЗЛОУПОТРЕБИ ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
193
3
 
0
 
! Отговори
WWW преди 11 години
По потвърдени данни Моника Йосифова е имала интимни отношения с всичко, що носи панталон и има пари, така че не виждам защо Миро Найденов да прави изключение!
192
1
 
2
 
! Отговори
Мегре преди 11 години
Ееебати и манипулацията!! Значи купена за 17лв на м2= 2,380,000 +1,000,000 за другата или общо 3,380,000 , а продадена за 4,500,000. Разликата не е толкова драстична и сравнима с МЪРШОВАТА далавера....
191
3
 
1
 
! Отговори
Елементарно Уотсън! преди 11 години
Трябва да си прекалено ***,за да не си забелязал,че на този свят нищо не се повтаря!Днес излиза далаверата на Станишев-Моника с едно от най-красивите места в България-устието на Камчия!Вчера-далаверките за милиони с австрииски народен представител!виждаш-огромни различия !Далаверата този път вече е с международно участие а "авторитета",на страната ни като "люлка на корупцията"расте ли расте!Но бизнеса в Европа следи тези скандали и поради тази причина не иска и да чуе за България!Същият този мушморок Станишко,обаче нагло започва да"поучава",че ГЕРБ не привлича крупни инвеститори!Ако Станишев вече стана по нещо отличник,това е по политическа наглост,не само по престъпност и алчност!Минаваме по-нататък-"Батко и братко" обогатяват още повече пейзажа на престъпната практика на БСП и Станишев!Преминаваме на заменките-никой досега,нито Костов нито Царя,се сетиха за тази далавера!Ами бордовете-оттам капеха милиони и то с повече от 6 нули!Престъпното котило от "Позитано" не спи,а непрекъснато мисли откъде може да се краде!Какво искаш-новатори!Там не само се пресушават бутилки уиски,но се и мисли!Минаваме нататък-обществените поръчки,са още един благодатен начин да се помпат милиони!Всички е лесно и просто-вместо да купиш нови вагони за Х лв.,ще купиш стари,с посредничеството на "наш другар "за 2Х лв.Разликата влиза в джоба на Партията-голям като торбата на дядо Мраз!Още много може да се пише за приноса на червената мафия,в създаването на каталога на престъпните практики в тази клета страна!Така ,че приятелю ти сериозно си се объркал!Няма нито Мирча Кришан,нито краставица!Краставицата -за тебе,а за "другарите"-милиардите!
190
2
 
1
 
! Отговори
Повтарям! преди 11 години
Същото положение е с дюните в Несебър. Кумецът на Цветанов е в управата на фирмата, не е собственик и съдружник на още двама, а фирмата им като цяло е големият губещ. Защото купува за 4 милиона парцел, който в момента е блокиран за всякаква строителна дейност, като този имот го е купил от тъста на Боби Михайлов. А тъста на Перуката е купил земята за 500 000 лева. Тоест кумеца на Цветанов е дал 3 500 000 лева отгоре за земя която не може да ползва. Това го прави големият губещ в случая, което пък автоматично го изважда от подозрение, че някаква далавера се е мътила. Е, и тогава какво излиза. Моника я оправдаваш, значи трябва да оправдаеш и кумеца на Цветанов, нали така другарю или бъркам нещо?
189
1
 
2
 
! Отговори
Червеният сатана преди 11 години
Така не може да продължава!Тези двамата така са се развихрили,че нямат никакви морални задръжки,нито спирачка на отворилият се апетит !Та те са готови подобно на Кир Михалаки да глътнат света!Новият главен прокурор трябва да влезе в ролята си на пазител на държавните интереси и да озапти престъпниците!Прав е Бойко Борисов-от всички 93 престъпни заменки на червените ,трябва да се извадят всички вреди нанесени на бедните българи!Всички "намазали" от шмекериите на Станишевци,да се осъдят и се конфискува имуществото им,независимо къде са го изнесли!Червената мафия е като октопод,който изсмука силите на страната ни,а след това премиерът се мъчи да ни убеждава да работим като немци!Много голяма част от нас,българите се трудят честно и не по-малко от немците,но при тази крадлива пасмина ,ще продължим да сме бедняците на Европа!Съд за престъпниците!Не ме интересува кой какво мисли и приказва!Важно е престъпленията де се разкриват и наказват!
188
1
 
1
 
! Отговори
OHHHH преди 11 години
Фирмата, застрояваща Иракли, купила преди два месеца терен от Община Несебър за 19 лв/квИмотът, на който трябва да изникне ваканционно селище от затворен тип с басейни е вклинен в плажната ивица на Иракли (в зелено на картата)На Иракли се строи - алармираха природозащитници от блога stopatom Снимки от мястото показват, че се изграждат едноетажни и двуетажни бунгала и басейни от фирмата Емона 2000.Емона 2000 е еднолична собственост на лицето Добрин Иванов Иванов. Фирмата има 20% собственост в Иракли АД, която в момента е в ликвидация.Съпругата на Николай Банев - Евгения, сикаджията Славян Теофилов - съдружник на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, най-богатият българин Цоло Вутов и Стоян Захариев - шефът на офшорната фирма "Суис Пропъртис", която искаше да застрои Иракли, но беше спряна, това са лицата в борда на директорите на Иракли АД. Собствеността на фирмата Иракли АД е на контролирани от тях дружества: Голф Хотели на Баневи (20%), Суис Пропъртис (20%), ИВС на Цоло Вутов. Славян Теофилов като физическо лице също държи 20% от Иракли АД.
187
1
 
1
 
! Отговори
XMMMMM преди 11 години
В началото на 90-те мутри и биячи разчистваха сметките си по улиците пред очите на гражданите. Сега се преместиха в министерствата и в НС. Включиха се и жени. Демокрацията прогресира, а България загива.
186
1
 
1
 
! Отговори
O;O преди 11 години
Извадка от туристически справочник: На Изток България граничи с... имотите на недосегаемите.
185
2
 
2
 
! Отговори
WWW преди 11 години
Вижте сега, електоратът на Герб е съставен предимно от хора нискоинтелигентни, макар и мнозина измежду тях да са с висше образование, от хора примитивни и скудоумни, които не обичат, а и не могат да разсъждават. За съжаление, оказа се, че този тип хора са най-многобройната част българския народ, но - какво да с прави.Та тъкмо пред такава аудитория минават много добре стари трикове, като "ТИ КАЖИ ПЪРВО, ЧЕ СЕСТРА МУ Е ***, ПЪК ТОЙ НЕКА ПОСЛЕ ДОКАЗВА, ЧЕ НЯМА СЕСТРА " или като "АРАЛАМБЕНЕТО". Това Боко и Цецо са го научили много добре и го прилагат ежедневно и ежечасно, а ей го на и ученици си имат МИРО-МЪРШАТА пак балони пуска. Затова и електоратът повярва, че "тройната" са най-големите крадци, че за всичко е виновен Станишев, че само Боко строи магистрали и какво ли не. Като споменах магистрали - построените от Боко (лично от него, разбира се!) все още са по-малко от тези, построени от тройната. Но докато за целия си мандат Станишев се е похвалил с построеното има-няма пет пъти, Боко се е бил в гърдите поне веднъж дневно. И хората постепенно започват да вярват, че "ДА БЕ, ТАКЪВ-ОНАКЪВ АМА ПОНЕ СТРОИ....."
184
0
 
2
 
! Отговори
малиййй преди 11 години
Сред вече качените материали в balkanleaks.eu могат да се намерят документи за меморандума, подписан на 30 ноември 2010 г. между НЕК и "Росатом" за АЕЦ "Белене" и за масонска ложа в българската съдебна система.Документите за АЕЦ "Белене", които до този момент не са били публично достояние. От тях става ясно, че към 31.12.2011 г. са фактурирани разходи за 837 810 224 евро без ДДС, от които са платени 678 089 125 евро без ДДС. Според справката на "Атомекспортстрой" към 31.12.2011 г. НЕК не е платила 59 млн. евро по фактури с настъпил падеж. Още 37 млн. евро се дължат по издадени фактури, по които срокът за плащане не е изтекъл. А фактури за още 37 млн. евро не са включени в споразумението за разсрочване на плащанията.Докладът на банка HSBC може да бъде видян на сайта на Балканлиййкс .....balkanleaks.eu/media/belene/report_HSBC.pdf