България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
478
0
 
1
 
! Отговори
Graduis преди 11 години
Зле скалъпена работа. Тия от ДПС не са интересни вече ! Нема качествен хлеб, нема и качествени зрелища вече. Затова аз си свалих емулатор за Правец 8D и сега ще играя Каратекааааааааа !!!
477
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдеееее цирка "за обединяването и сплотяването на Догановите редици" продължава с пресконференция на самият Ахмед Доган след минути. В Босфор тв live след малко го очаквайте...
476
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахмед Доган - агент Ангелов,Сергей,СаваЛютви Местан - агент ПавелПравете си изводите за постановката.
475
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС е позор за България
474
1
 
1
 
! Отговори
dz преди 11 години
ДСП ***
473
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, ама и по ТВ7 ли дават новата "реалити" турска сапунка?
472
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОЛЯ ПРЕСТАНЕТЕ ДА ДАВАТЕ ТУРСКИТЕ ИЗВАРЩЕНИЯ ЧАК ГАЩИТЕ МУ СЪБУХА НА МОМЧЕТО това е ненормалнокъде е СЕМ
471
0
 
1
 
! Отговори
Стелла преди 11 години
Ако това е покушение, то ние всички сме трамваи. Покушение с газов пистолет от човек, който не смее дори да докосне Ахмед Доган, а след това е пребит и всъщност е пострадал повече от този към когото е насочено покушението. Аман от хора, които до такава степен подценяват зрителите на това шоу.
470
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
със тези кадри ДПС пак тероризира българския народ
469
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срещу какво точно апелира този ***. В Европа етническите партии са забранени. Срещу Доган стреля друг мюсюлманин както си личи по името. Нападателя си е вашия си етнически лекторат. Егати наглостта. Кога ще я забранят тази партия!
468
0
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 11 години
И тука ли се цитират тези абсурдни твърдения?Техен делегат,криминално проявен турчин се прави че напада Доган .Защо за това да са виновни българите и държавата ни въпреки ,че толкова години напълно незаконно се толерира една етническа партия превърнала са във военизирана организация , незаконно финансиранд и проникнали навсякъде из държавата структури. Троянски кон ,непрекъснато генериращ някакво етническо напрежение и измислящ всевъзможни провокации за да обоснове своето съществуване .
467
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Театър
466
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров: Никой убиец не отива на покушение с газов пистолет.Това е постановка на ДПС. Чисто просто и ясно го каза Сидеров преди минути.
465
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
продължение към 556: как успя да пробяга едни 150-200 метра,без никой да го види и да му попречи, как е успял да вкара пистолета и т.н. Много мирише на изигран предварително сценарий, целящ именно ДПС да укрепи редиците си.
464
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислите ли, че има нормален бългатин, който да желае този Доган на политическата сцена. Демокрация ще има когато няма ДПС, което да купува гласове и по такъв уродлив начин да се саморазправя с хората. Но огромната корупция в тази етническа партия ДПС е направила Лютви Местан късоглед, но това не е ново отдавна се знае, че е лъскач и че изпълнява поръчки.
463
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това много прилича на сценарий, чийто автор е именно Доган. От няколко месеца той изгуби доверието на голяма част от електората си и сега, като изкупителна жертва, вероятно неговите поддръжници ще стегнат редиците. Все пак идват избори. От този сценарий ще се възползват и БСП, ще видите какво ще бълват в НС във вторник. А никой от тях не повдига въпроса - как този т.нар.атентатор е успял да вземе баджа като делегат, дадена му е чанта с доклада и програмата...
462
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot druga statiq: "Октай Енимехмедов излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган".vupros kum izkazvaneto gore: Za kakva omraza stava vupros, ne moga da razbera? kum kogo se so4i prust?
461
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 11 години
da q maxat taq partiq i podrujnici te i ot teritoriqta na Bulgariq,nqmat mqsto tuk,da si xodqt v Aziq i toz s tova vodno pistolet4e,nishto nqma da svurshi,da puskat Sopotskite zavodi da rabotqt,da ni razdatat po edin avtomat 4e togava stava interesno
460
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Същата е бе, същата си е нашата България.. за жалост.
459
0
 
1
 
! Отговори
ВМЗ Сопот преди 11 години
брех мамау стара луканов , доктора , кюлев .... ги ликвидираха , *** тука турски газови пърдялки дето засичат ха ха ха ха ха , чака се включване на клоуните жириновски или соломон паси да ни обесняват колко добре живеем и как сами сме си виновни ха ха ха ха ха младите българи в чужбина колко са май клони към 3 млн. души , това колко е 40% от населението на България ли е ?