България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
498
0
 
1
 
! Отговори
revlio преди 11 години
и аз това се питам от смях ли трябваше да умира тоя, да беше взел една метла или лопата
497
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници."Какво по-голямо сатанизиране от факта, че Доган е масон и партията му масонска?От това по-сатанинско - здраве му кажи!
496
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвам се, че никой не се върза на тази простотия, то по нагласена работа от тази не знам. А и с този газов пистолет може да се убие, човек само в стая 2 на 2 ако стреля 10 пъти, и жертвата умре от задушаване :), или от смях.
495
0
 
5
 
! Отговори
сб преди 11 години
България не е същата след като Местан я оплю. Свалете му имунитета и разберете за кого работи!
494
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 11 години
a dali shte ydqt 10timata ohraniteli deto ritaha bezpomoshtniq 4ovek za opit za ubistvo ??!!? i za zaplahi i t.n. mnogo mi e interesno ?
493
0
 
4
 
! Отговори
СУПЕРГЕРБ преди 11 години
ЗНАЧИ МЕСТАН ПРИЗОВАВА ЕВРОПА И СВЕТА ДА "СЕ ЗАЩИТАВАТ ВСИЧКИ ЕТНО- ЛИДЕРИ"....С ТЕЗИ ДУМИ СИ ПРИЗНАВА ЧЕ ДПС Е ЧИСТО ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ А ТОВА Е В РАЗРЕЗ С КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.БЪЛГАРИЯ. ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИ ДПС ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА И ИЗПРАВЕНИ НА СЪД !ЦВЕТАНОВ,КАКВО ПРАВИШ ТАМ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА НА ТЕЗИ АНТИБЪЛГАРСКИ *** ? ЦВЕТАНОВ,КАКВО ПРАВИШ ЗАЕДНО С АГЕНТ ГОЦЕ ТАМ,ПРИЯТЕЛЯ НА ДОГАН И УЧАСТВАЩ В ИНСЦЕНИРОВКАТА ? ДОРИ ЧЕРВЕНИТЕ И КУТЕВ ПРИЗНАХА ПОШЛИЯ И ЛОШО СКРОЕН СЦЕНАРИЙ ! ЦВЕТАНОВ,НАПУСНИ ВЕДНАГА И СЕ МАХАЙ ОТ ТЕЗИ МРЪСНИ ЖИВОТНИ,МРАЗЕЩИ НИ НАС БЪЛГАРИТЕ ОТ ДЪНОТО НА ДУ
492
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разкарайте и Доган и козела Местан!
491
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен цирк! Доган си беше мъртвец и преди това. Разкарайте най-накрая това недоразумение ДПС.
490
1
 
1
 
! Отговори
Стоянчо преди 11 години
Кои ги вярва тези нагласени неща .Сигурно е българин с сменено име .Дали Анкара не стои зад ,,атентата'' ?А може би Боико със СерГей.
489
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АФИФ Е ЦЯЛИЯТ ТЕАТЪР
488
0
 
2
 
! Отговори
qwer преди 11 години
ВЪН ДПС ОТ ПОЛИТИКАТА,ДОГАН В ЗАТВОРЪТ, МЕСТАН В АНАДОЛА, БИСЕРОВ И ВСИЧКИ ТАМ БЪЛГАРИ В ТАЗИ МАЙМУНСКА ПАРТИЯ ДОЖИВОТ ИЛИ НА СМЪРТ.
487
0
 
3
 
! Отговори
фсг преди 11 години
Аре на бас, че България ще е същата! Проста находчива рекламка беше това, евтина и зле скалъпена, за съжаление...
486
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България си е същата, мръсните Догонови , Станижкови, Гоце и разни там твари, които не ги е еня за държавата, а само за техните далавери ограгизираха този смешен ... смешен цирк.Ега ти политиците от дпс, бсп/къде ли е мрънкалката куневица/ и разни там *** които сега само грачат, като си мислят, че хората им вярват.
485
0
 
3
 
! Отговори
читател преди 11 години
Напротив, България си е същата тази държава, в която лесно се правят инсценировки, а услужливи медии вдигат вой до Бога. Никой не се интересуваше от ДПС, дори собственият му електорат. Сега простите, обикновени хорица из Родопите, пак ще има от какво да се страхуват. Така се сплотява електорат, така се вдига шум по целия свят. Не на нас тия номера.
484
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жал ми е за турците. ДПС им ограничават правата и свободите, искат да ги държат под контрол, затова хората не могат да се впишат. Турците искат да се цивилизоват, а ти ги подтискат.
483
0
 
0
 
! Отговори
Stoiko преди 11 години
Тоя сигурно Гербадбия от БСП
482
0
 
0
 
! Отговори
mental преди 11 години
аххаахахах е*ати новините :D
481
0
 
1
 
! Отговори
kaka преди 11 години
ех кога сме имали късмет
480
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi turchin rqzan mestan da si hodi v turciq.reznqk bradat....
479
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва това каето се случи и действията който имаха тези делегати ДА СЕ НАКАЖЕ ПО НАЙ ЖЕСТАК НАЧИН кадрите са терор за ОБЩЕСТВОТО