България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Елена преди 11 години
Местане,плитко и тъпо!Кой ще повярва на сценария ви?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евтин цирк, писна ми от тези постановки. Сега цяла седмица ще ни отклоняват вниманието от кражбите и далаверите си.И ще обясняват на тези по селата, какъв герой е Доган. Като че ли те вече са същите овце заблудени от първите години на прехода. В България са живели, поне малко акъл са прихванали. Затова задаваме задължителния въпрос: Кой има интерс това да се случи? Във външно и вътрешнополитически план?
16
0
 
2
 
! Отговори
Българи преди 11 години
Гледай и се смей с глас и сърце Народе и не се под-давайте провакацията България не трябва да стане БОСНА и КОСОВО
15
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
Какво общо има случилото се с изблъщолевеното от Местан?!?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Досега в световната история на атентатите не е имало случай да се извършва атентат с безопасни оръжия. Требе да ни пишат у световните книги като нещо уникално. У нас всичките атентати се извършват по безопасен за жертвата начин.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ха ето къде бил ключа за палатката ся Цоко ще арестува терориста и работите се нареждат циркаджии.
12
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Когато убиха Стоян Балтов и други деца като него не чухме този радетел за демокрация да плаче та ? Или обикновените хора кучета ги яли.Демокрация е тогава когато не пипат лидерите.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно така, проявата омразата е срещу всички турци в България, нали Местане?Хубав начин да държите електората си под строй и да злепоставяте България, ама ми се струва че номера няма да мине.
10
0
 
4
 
! Отговори
aleksi 100 преди 11 години
СРЕЩУ 100 ХИЛ ЛВ. И АЗ ЩЕ ИЗПОНТИРАМ ,ЧЕ ЩЕ ГО УБИВАМ!! ТЕЗИ ВЗЕХА НАРОДА ЗА КАНАРЧЕТА!! С ПИСТОЛЕТ И ДВА НОЖА ДУХАН СЕ СПАСИ!!! ТУРЦИТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турчаците искат да прокарат пропаст между себе си и българското население.Това е долна провокация.
8
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 11 години
Пълна постановка.Аре моля ви се...Сега го изкарайте ангелче тоя ***.Къса ми се сърцето при мисълта ,че това можеше да е наистина,и не му засича пистолета....
7
0
 
4
 
! Отговори
цирк преди 11 години
Театъра на ***, за да вдигне избирателите си. Мръсни мафиоти, разиграват цирк пред целият окраден български народ, и българи и турци !
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аха вече номера е ясен за какво било цялата работа. Ами Местанчо мамин ти официално насаждаш омраза. Вашата партия е автиконституционна и трябва да бъде закрита. Особено след тоя мизерен номер.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що да не може, ако този лидер е бил терорист и убиец на майки с деца преди това, разсипник на горския фонд и турцизиращ българското население. Даже много са закъснели с покушението.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотален провал на НСО при опита да бъде убит Ахмед Доган
3
0
 
3
 
! Отговори
Goldstrike преди 11 години
Искам Русия да нападне тази държавица на доган, искам да вдигнат яко самолети Су-27, 30, 34 и 35, както и руски МиГ-ове над големи турски градове, а черешката на тортата - няколко тежки бомбардировача Ту-160 BlackJack да изхвърлят товара си и да се приключва
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак евтин ПР!
1
1
 
5
 
! Отговори
СОПОЛА ГНУСЕН преди 11 години
СОПОЛЕ, ОПИТА ТИ ЗА ПРОВОКАЦИЯ НЯМА ДА МИНЕ, ПРЕСТЪПНИКО ГНУСЕН !БЪЛГАРИЯ НЯМА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ И НИКОГА НЯМА ДА ИМА !