Адвокат Василев от РЗС готов да защитава безплатно Октай

Не очаква честен и справедлив наказателен процес срещу него
20 яну 2013 17:01, Елка Василева
116
Адвокат Василев от РЗС готов да защитава безплатно Октай
Задържането на Енимехмедов. Снимка: БТА

Адвокат Емил Василев, депутат от РЗС, изрази готовност да защитава нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов без възнаграждение в образуваното срещу него наказателно производство.

Като причина, довела го до това решение, Емил Василев посочва, че без абсолютно никаква предварителна информация голяма част от политиците по инерция са обявили акта на Енимехмедов срещу Ахмед Доган за терористичен и насаждащ етническа омраза в България.

Освен това, посочва Василев, прокуратурата побърза да квалифицира деянието като опит за убийство, без да са събрани и анализирани каквито и да било доказателства нито за личността на Енимехмедов, нито за оръжието, нито за мотивите му. Впоследствие се изясни, че става въпрос за политически акт, който не е целял настъпване на смърт, още повече, че оръжието е било негодно да причини вреда на г-н Доган, посочва адвокат Василев.

Той уточнява, че самият г-н Енимехмедов определя себе си като български патриот от турски произход и държи в стаята си националния трибагреник и знамето на ЕС.

„Прокуратурата побърза да преквалифицира деянието в хулиганство. Въпреки това началните първосигнални реакции и последвалото лутане из Наказателния кодекс ясно показват пристрастност и предубеденост и на политиците, и на правораздавателните органи“, заявява Василев.

Очевидно,че при тези обстоятелства Октай Енимехмедов няма как да получи честен и справедлив наказателен процес, загрижен е адвокатът. Той смята, че поради тази причина той се нуждае от правна помощ и защита от висококвалифициран адвокат и обществена фигура, която е в състояние да всее малко респект сред инициаторите на разразилата се безпочвена говорилня в защита на Ахмед Доган и срещу Октай Енимехмедов, посочва Василев.

В свое съобщение до медиите адвокат Василев припомня, че  „Ахмед Доган е агент на Държавна сигурност и най-близък личен приятел на покойния Илия Павлов. През 1997 година той си позволи да заяви от парламентарната трибуна, че главна задача на ДПС е да защитава интересите на „Мултигруп“. Този безпрецедентен акт е най-големият срам в новата история на българския парламентаризъм“, пише Василев.

„Все още е висящ в КС и въпросът за конституционността на тази етническа "партия". На този фон да се обявява едно тоталитарно ченге и отявлен мафиот за „най-големият политик на България“ и за „жертва“ е цинизъм“, смята Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
Размисъл преди 11 години
За съжаление кръвожадността е заложена в гените на голяма част от турците- цял свят видя башибозушкия им сидром. да бият падналия.
68
0
 
1
 
! Отговори
симпатизант преди 11 години
Абе май не само адвокат Василев e готов да защитава безплатно Октай , ами като чета социалните мрежи и все по гояма част от българите вече са готови да го защитават ,след като видяха на живо, на какво са способни,уж най интелигентната,образована и представителната част от делегтите на ДПС , възмутила и дълбоко потресла цяла цивилизована ЕВРОПА с ориенталската си жестокост и най зверски нечовешки издевателства над него !
67
0
 
1
 
! Отговори
Камей преди 11 години
До в иметона отца Мисля като теб,подкрепям незабавното сезиране на прокуратурата срещу диваците,гаврили се с младежа,след като вече е бил на земята и само с ръце прикрива главата си...Октай,не те познавам и съм пацифист,но съм стеб,някой трябваше да постъпи като мъж в тази страна,където и аз съм родена като туркиня,но заради такива като доган/ -лешояд..никакъв сокол,не искам да съм в БГ..
66
0
 
1
 
! Отговори
Камей преди 11 години
дано да не го вкарат в затвора,защото там ще го самоубият...
65
0
 
0
 
! Отговори
кака преди 11 години
Браво,ще се намерят услужливи адвокати,които да изградят собствен имидж на гърба на горкото момче, ако е искрено - "аферим", но защо ли вече никой не вярва в искреността и почтенноста им
64
0
 
3
 
! Отговори
bold преди 11 години
Човек измъкни го.И дано следващия път да успее.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е бре бесепари пак налапахте въдицата на доган,видяхте ли се ,че вие сте тиквите ,бе загубеняци,гея и първанов са тиквите,като,че ли само кутев тоя път реагира адекватно,пожелавам ви гея и първанов все да ви управляват,от това за нас няма по добро
62
0
 
3
 
! Отговори
в иметона отца преди 11 години
До 55Прокуратурата незабавно да повдигне обвинения срещу озверелите ***, които ритаха момчето докато беше обезвредено на земята от служителите на НСО. Тази осверепяла *** е по опасна от младежа, който единствен в тази държава има смелостта да покаже гражданската си позиция срещу гнилото ръководство на ДПС. Един български гражданин от турски произход показа повече решимост и желание за промени в България отколкото нас етническите българи.
61
1
 
1
 
! Отговори
кати преди 11 години
Браво на адвокат Василев аз Ви подкрепям,БРАВО
60
1
 
1
 
! Отговори
нн преди 11 години
Тези *** от РЗС се изхвърлят за пореден път като риба на пясък.
59
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Октай Енимехмедов Е *** както и всички с такива имена
58
0
 
0
 
! Отговори
Ku ku ri gu преди 11 години
ДПС- е една авторитарна партия!Доган -играч в стадото,което върви след него! Тази партия проповядва една анална демокрация!Ахмед Доган дойде в България с помощта на българите-имам пред вид П.Младенов и си отидепо безличен начин - натирен от негов сънародник!
57
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
Моите адмирации за адвокат Василев - и... саморазправата на тези политици - защо да е ненаказуема????
56
1
 
1
 
! Отговори
Neli izvan BG преди 11 години
BRAVO;g-nVASILEV!DAY BOJE POVECHe DOSTOYNI BALGARI! BG IMA NUJDA OT HORA KATO VAS!!!!!
55
0
 
1
 
! Отговори
Bravo na advokata преди 11 години
Bravo!!!!! Haide advokati,da vi vidim sega-pri takova qvno posegatelstvo kak nai-barzo 6te onevinite i bez tova nevinnoto mom4e i 6te go izmaknete-ta toi e geroi i horata go obi4at!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iasa iasa ahmet pasa tisi velik za nas geroi za tep sme gotovi na fsicko nas nas ahmet dogan kaptan
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако е истина ,браво на адвоката !
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако тоя дебел плъх Василев е толкова юрист,колкото и политик,спукана му е работата на момчето ! Виж ако го защитава Дончева,това е друга работа !
51
0
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Предполагам е нещо такова.Момчето се е мислело за наемник , някои е искал да покаже на Доган края ,на всичко ала Живков.Естествено риска да го убият е бил голям и са направили номера с газовия пистолет.
50
1
 
1
 
! Отговори
ranik56 преди 11 години
Ае , спомня ли си някой с какъв пистолет стреля Али Агджа в Папата ?! Как така онзи пистолет гърмеше ...а този НЕ ?!