Адвокат Василев от РЗС готов да защитава безплатно Октай

Не очаква честен и справедлив наказателен процес срещу него
20 яну 2013 17:01, Елка Василева
116
Адвокат Василев от РЗС готов да защитава безплатно Октай
Задържането на Енимехмедов. Снимка: БТА

Адвокат Емил Василев, депутат от РЗС, изрази готовност да защитава нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов без възнаграждение в образуваното срещу него наказателно производство.

Като причина, довела го до това решение, Емил Василев посочва, че без абсолютно никаква предварителна информация голяма част от политиците по инерция са обявили акта на Енимехмедов срещу Ахмед Доган за терористичен и насаждащ етническа омраза в България.

Освен това, посочва Василев, прокуратурата побърза да квалифицира деянието като опит за убийство, без да са събрани и анализирани каквито и да било доказателства нито за личността на Енимехмедов, нито за оръжието, нито за мотивите му. Впоследствие се изясни, че става въпрос за политически акт, който не е целял настъпване на смърт, още повече, че оръжието е било негодно да причини вреда на г-н Доган, посочва адвокат Василев.

Той уточнява, че самият г-н Енимехмедов определя себе си като български патриот от турски произход и държи в стаята си националния трибагреник и знамето на ЕС.

„Прокуратурата побърза да преквалифицира деянието в хулиганство. Въпреки това началните първосигнални реакции и последвалото лутане из Наказателния кодекс ясно показват пристрастност и предубеденост и на политиците, и на правораздавателните органи“, заявява Василев.

Очевидно,че при тези обстоятелства Октай Енимехмедов няма как да получи честен и справедлив наказателен процес, загрижен е адвокатът. Той смята, че поради тази причина той се нуждае от правна помощ и защита от висококвалифициран адвокат и обществена фигура, която е в състояние да всее малко респект сред инициаторите на разразилата се безпочвена говорилня в защита на Ахмед Доган и срещу Октай Енимехмедов, посочва Василев.

В свое съобщение до медиите адвокат Василев припомня, че  „Ахмед Доган е агент на Държавна сигурност и най-близък личен приятел на покойния Илия Павлов. През 1997 година той си позволи да заяви от парламентарната трибуна, че главна задача на ДПС е да защитава интересите на „Мултигруп“. Този безпрецедентен акт е най-големият срам в новата история на българския парламентаризъм“, пише Василев.

„Все още е висящ в КС и въпросът за конституционността на тази етническа "партия". На този фон да се обявява едно тоталитарно ченге и отявлен мафиот за „най-големият политик на България“ и за „жертва“ е цинизъм“, смята Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
ranik56 преди 11 години
Ае , спомня ли си някой с какъв пистолет стреля Али Агджа в Папата ?! Как така онзи пистолет гърмеше ...а този НЕ ?!
48
0
 
2
 
! Отговори
Семи преди 11 години
Браво адвокат Василев.Гордея се че те има.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От вчерашния театър има само един извод:Група озверели делегати на една партия с позорна дейност, пребиха пред очите на цял свят един обезвреден и беззащитен човек. Дано този път Темида се произнесе адекватно и по двата казуса.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Василев, поздравления !
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Октай е герой !
44
0
 
2
 
! Отговори
AMA HI4 NEDOVOLEN преди 11 години
KOPIE NA PARTIATA MAIKA I NEINIA REZERV ZA IZBORI . NALI KONSTITUCIONIA SAD RAKOVODEN OT KOMUNISTITE LEGITIMIRA DPS
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквито и квалификации и интерпретации да се дават относно това деяние, не ми се струва, това момче да го е направило от "любов" към Доган.Пък, каквото и да си говорим, това си е радикално действие. А и всички знаем как се отнася това турско псе към електората си.
42
0
 
3
 
! Отговори
Кой преди 11 години
Ако не друго то България сега се прочу из цяла Европа, случаят бе излъчен по новините в много евр. страни. А в БГ пак старата песен БЪЛГАРИ с/у ТУРЦИ, съвсем в стила на бай Тошо и неговия възр. процес, кога ще се цивилизоваме най сетне? А Доган и сганта му отдавна трябваше да напуснат пол. сцена, гушите им вече ще се спукат просто, стига с това ненаситно лапане. Може би на Октай това му е писнало да гледа, на мен той определено ми е симпатичен.
41
0
 
1
 
! Отговори
IDEA преди 11 години
DA SE OTVORIAT KASI S VOLNI DARENIA ZA TOVA MOM4E , TOVA DA BADE " REFERENDUMA " NA NARODA KAM VLASTIMA6TITE
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ ОХРАНЕНИ *** ОТ ДПС , АКО ГИ ПУСНАТ ЕДИН ПО ЕДИН НА БОКСЬОРА , КАРАТИСТ , ДАЛИ ЩЯХА ДА РИТАТ ТАКА???? И ДАЛИ КАРАТИСТА , АКО МУ БЕШЕ УДАРИЛ ЕДНО МАВАШИ ГЕРИ НА ДОГАН НЯМАШЕ ДА Е ПО -ЕФИКАСНО ????
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на адвокат Василев!!!!!!!!
38
5
 
0
 
! Отговори
бгйхг преди 11 години
За този адвокат Сашо Диков даде най-точното определение един *** и мафиот!
37
0
 
1
 
! Отговори
kak преди 11 години
Kak mozhe da govorqt na turski ???
36
0
 
7
 
! Отговори
до гл.прокурор преди 11 години
ако искате да ви вярват хората повдигнете обвинение и срещу биячите на момчето ,има ли някой който да преведе какво говореха докато го биеха,защото май има и обръщение ***,
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всичкиI az sum protiv DPS no ne burkay turcite,da ima kurdi v turskiya parlament i to dosta kum 100 broyki sa
34
0
 
0
 
! Отговори
bulgarka преди 11 години
Tezi banditi sa nezakonno v Parlamenta. Sud i zatvor za tqh ! I vun ot Parlamenta na DPC! Tezi ozvereli sa zabravili, che ne sa v TR, a sa v BG .Os**** ni pred sveta s anadolskata si postupka...Oktay ne e iskal da ubie nikogo, a go raniha kato bezmozuchni cqla banda debelaci- gnusni.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Догане признай си.Алоу, писачите, имате право на сигнал. Подайте сигнала и ще се спаси бития от *** Доганови.
32
0
 
3
 
! Отговори
всички преди 11 години
всички политици от прехода включително и боко вън от политиката-всички видяхме до къде ни докараха ,а да не говорим за омразата която е повсеместна,да се появи един национално отговорен конституционен съд и да отговори някой може ли да се говори за турци в българския парламент,искам да попитам в турския парламент има ли християни,арменци,еврей,кюрди -тогава вече турция може да коментира нападението според тях на турския депутат,защото на всички мнооого ни омръзна...
31
1
 
2
 
! Отговори
TATO преди 11 години
Тия страхливи политици не могат да се хванат на малкия праст на тато.ДПС докато не се забрани в БГ все ще има проблеми
30
0
 
5
 
! Отговори
AHA преди 11 години
Какво чака КС та не спре ДПС? Каде в света има незаконна партия на етническа основа в парламента?