Адвокат Василев от РЗС готов да защитава безплатно Октай

Не очаква честен и справедлив наказателен процес срещу него
20 яну 2013 17:01, Елка Василева
116
Адвокат Василев от РЗС готов да защитава безплатно Октай
Задържането на Енимехмедов. Снимка: БТА

Адвокат Емил Василев, депутат от РЗС, изрази готовност да защитава нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов без възнаграждение в образуваното срещу него наказателно производство.

Като причина, довела го до това решение, Емил Василев посочва, че без абсолютно никаква предварителна информация голяма част от политиците по инерция са обявили акта на Енимехмедов срещу Ахмед Доган за терористичен и насаждащ етническа омраза в България.

Освен това, посочва Василев, прокуратурата побърза да квалифицира деянието като опит за убийство, без да са събрани и анализирани каквито и да било доказателства нито за личността на Енимехмедов, нито за оръжието, нито за мотивите му. Впоследствие се изясни, че става въпрос за политически акт, който не е целял настъпване на смърт, още повече, че оръжието е било негодно да причини вреда на г-н Доган, посочва адвокат Василев.

Той уточнява, че самият г-н Енимехмедов определя себе си като български патриот от турски произход и държи в стаята си националния трибагреник и знамето на ЕС.

„Прокуратурата побърза да преквалифицира деянието в хулиганство. Въпреки това началните първосигнални реакции и последвалото лутане из Наказателния кодекс ясно показват пристрастност и предубеденост и на политиците, и на правораздавателните органи“, заявява Василев.

Очевидно,че при тези обстоятелства Октай Енимехмедов няма как да получи честен и справедлив наказателен процес, загрижен е адвокатът. Той смята, че поради тази причина той се нуждае от правна помощ и защита от висококвалифициран адвокат и обществена фигура, която е в състояние да всее малко респект сред инициаторите на разразилата се безпочвена говорилня в защита на Ахмед Доган и срещу Октай Енимехмедов, посочва Василев.

В свое съобщение до медиите адвокат Василев припомня, че  „Ахмед Доган е агент на Държавна сигурност и най-близък личен приятел на покойния Илия Павлов. През 1997 година той си позволи да заяви от парламентарната трибуна, че главна задача на ДПС е да защитава интересите на „Мултигруп“. Този безпрецедентен акт е най-големият срам в новата история на българския парламентаризъм“, пише Василев.

„Все още е висящ в КС и въпросът за конституционността на тази етническа "партия". На този фон да се обявява едно тоталитарно ченге и отявлен мафиот за „най-големият политик на България“ и за „жертва“ е цинизъм“, смята Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Браво на момчето!единтвено това момче се осмели да се противопостави на подлогата на ДС -Доган.Срам за всички,които му лизаха *** 20 години и най-вече за създалата го БКП.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ei glupaci mai neste dobre i si vqrvate 4ak kvo trqbvaxa da mu napravqt na toq ubiec svirkili aaaa sea na sad i u kau6oo bulka da go pravqt tam
27
0
 
5
 
! Отговори
n. преди 11 години
Да се търси отговорност от биячите на момчето и на тези дето го ритаха по главата.Като гледахтова нещо ми стана гнусно,неприятно как това младо момче се е хванало в капана с глупостта дасочи пистолет на човек който ще напуска поста си.Сега ще му провалят живота големите риби.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A edin perverznik iskashe da mu svali gashtite,bahti jivotnite
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако момчето иска да загуби делото,нека към Василев да прибави и Кака Янка !
24
0
 
0
 
! Отговори
Мехмет преди 11 години
Ахмет (#10), аз пък имам усещането, че ще я води явно... И моето е неприятно...
23
0
 
2
 
! Отговори
смехурко:)))))))) преди 11 години
Прави чест на адвокат Василев че се наема да го защитава. Но и да потърси отговорност и под съд лицата който го линчуваха. Беше на земята беззащитен младежа да се гледат записите и под съд за останалите .
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЕВРОПЕИСКОТО МНЕНИЕНе ни ли станаха много политиците със съмнително минало ?
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 10Лютви Местан е крайно слабохарактерна личност и няма да удържи фронта...На Доган не му трябваха силни личности и затова се отърва от Гюнер Тахир, Касим Дал, Корман и т.н. Лютви си е ... за да не употребявам грубата форма ще употребя по-меката - пухльо. Затова конците ще продължат да се дърпат от "почетния председател"...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези дебелите изнасилвачи какво ще ги правите
19
0
 
1
 
! Отговори
kemal преди 11 години
bravo na mom4eto svoboda za nego tia mekereta zaslugavat ban ot parlamenta nema nikakva omraza megdu obiknovenite bulgari yturszi omrazata idva ot politi4ite mestan
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Местан ще гледа да унищожи Октай защо ли
17
0
 
4
 
! Отговори
ЕВРОПЕИСКОТО МНЕНИЕ преди 11 години
Новината отразена по всички западно Европеиски медии . Неуспешен опит за атентат над политик със съмнително минало във БЪЛГАРИЯ последвала ЯРОСТА САМОРАЗПРАВА .ИНТЕРЕСНО МЕДИИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ЗАЩО НЕ ЦЕТИРАТ ЗАПАДНИТЕ СИ КОЛЕГИ. ИНТЕРЕСНО ЩЕ Е СТАНОВИЩЕТО НА ЕС. ПО СЛУЧАИ БЪДЕЩИЯТ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС СРЕЩУ ОКТАИ И ТИЯ КОИТО ГО ПРЕБИХА ПУБЛИЧНО . честито на ДС АГЕНТУРАТА ПАК СЕ ***
16
0
 
3
 
! Отговори
Karakolev преди 11 години
SVOBODA ZA OKTAI SMELO MOMCHE
15
0
 
0
 
! Отговори
Сопола преди 11 години
Ама как хубаво вирнах крака на изпроводяк.....Збогом!
14
0
 
7
 
! Отговори
браво Октай преди 11 години
един български гражданин от турски произход и с турско име Октай Енимехмедов показа какво значи смелост и как малкия човек е способен да на***е с безобидни звукови патрони големия мизлещ се за недосегаем мафиот !Браво Октай, постъпката ти ни вдъхва смелост и вяра в бъдещето !!!!!!! ПРИЗНАТЕЛНА БЪЛГАРИЯ !
13
0
 
4
 
! Отговори
ние народа преди 11 години
Октай президент ! *** в затвора !
12
1
 
2
 
! Отговори
Inna преди 11 години
Zatvor za vsichki DPC-ari -banditi , koito raniha bezpomoshtnoto momche ! Imat li te pravo da go sudqt ? Pozor za BG sa, a ne politici...Svoboda za Oktay.
11
1
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Браво на това момче. Можете да пишете и говорите каквото си искате, но това момче имаше смелостта да направи нещо, което стотици хиляди в България 22 години искаха, но не посмяха да направят. ФАКТ.
10
0
 
5
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
Имам неприятното усещане ,че този човек ( лютви местан) тайно ще води систематична антибългарска политика