Младенов обеща работа на всички съкратени от ВМЗ

400 оръжейници ще започнат да напускат доброволно от днес
Обновена: 31 яну 2013 11:16 | 31 яну 2013 11:10,
3
Младенов обеща работа на всички съкратени от ВМЗ
Снимка: БТА

Държавата ще осигури работа за всички освободени служители от ВМЗ-Сопот. Това обеща в ефира на „Нова телевизия“ социалният министър Тотю Младенов.

Той посочи, че алтернативна заетост ще бъде предложена за над 900 души. И уточни, че от следващата седмица ще има приемни както в завода, така и в бюрата по труда в Сопот и в Карлово, където ще се дават консултации за нова работа.

„Има три варианта – индивидуални консултации, където разчитаме на конкретна помощ от синдикатите, ще бъдат разлепени и списъци с работодателите, които търсят служители за определени позиции с техните адреси и телефони. Предвиждаме и в края на февруари да направим специализирана трудова борса само за ВМЗ-Сопот,на която да бъдат поканени работодателите от региона“, обясни Младенов.

По думите на министъра частният бизнес от Пловдивския регион вече е предложил над 140 свободни работни места за специалисти в машиностроенето, както и 222 свободни позиции в други сфери, като текстилна и химическа промишленост, услуги и други.

Община Сопот е поела ангажимент за 200 души, на които ще бъде осигурена заетост по ОП „Човешки ресурси”, а община Карлово – за 300 души, потвърди още той. Дейностите, в които ще бъдат назначени хората, са за строителство на пътища, на подови настилки, електромонтьор, озеленители и други.

На над 300 души, които искат да се преквалифицират, също ще им бъде дадена тази възможност, уточни Младенов.

На въпрос как работниците ще стигат до новите си работни места министърът обясни, че има вариант бизнесът да получи средства по европейската програма „На път“, която поема разходите за транспорт на работниците в радиус от 100 км.

Младенов съобщи още, че около 400 оръжейници ще започнат да напускат предприятието доброволно от днес. Работниците ще получат обезщетение от четири брутни заплати, или около 2 000 лева.

 

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ВМЗ-Сопот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
*** Сватба,Младоженците минават за Дарове,един *** пита сега ли се дават,отговарят Му не поксле,ами тогава давам два Вола
2
0
 
1
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ТАКА Е..."Младенов обеща работа на всички съкратени от ВМЗ...:- ТАКА Е..., ЩЕ СЕ НАПЪНАТ И ДАЖЕ ЩЕ ИМ НАМЕРЯТ РАБОТА- ВАЖНОТО Е...ЩЕ КАДЕМ ЗАВОДА ДА 1 ЛЕВ И...ТОВА Е...!!!- НЯМА ВРЕМЕ - ИДАТ ИЗБОРИ... И ЩЕ ОСТАНЕМ "КАПО"...!!!
1
1
 
3
 
! Отговори
ПАТИЛ преди 11 години
Хич не ги мисля тия- дето облизаха топките на Боко-все едно той им беше дал от джоба си изработените 3 заплати....*** душици-роби на продажни синдикати- *** от глад сега.Пръстени, лук, пкани за кафе, прегръдки..хитрият свинар ви свирна с вие налапхате кокълчето-хем с благодаряности и с оркестър.