Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула

НС отхвърли предложението на Костов премиерът да бъде изслушан
Обновена: 7 фев 2013 09:42 | 7 фев 2013 09:42,
117
Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула
Премиерът Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Втори ден поред в пленарната зала продължава да се обсъжда състоялият се във вторник Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и даде обяснение за позицията на правителството за извършителите на атентата в Бургас. Във вторник вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов обяви, че има данни двама от извършителите да са свързани с военното крило на радикалната ливанска групировка Хизбула.

По думите на Костов разнобоят на институциите по темата става очевиден. Той даде пример с излязлата информация, че президентът Росен Плевнелиев не е бил съгласен групировката да бъде посочена като извършител на атентата на летище Сарафово. Съпредседателят на Синята коалиция припомни и думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред БНР, в което той обясни, че терминът ”обосновано предположение” не е изпълзвано в правен смисъл и че разследването все още тече.

Днес разнобоят става съвсем очевиден. Президентът на страната казва, че се разграничава от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов. Главният прокурор също се разграничава, заяви Костов.

По думите на съпредседателя на Синята коалиция Борисов трябва да дойде в парламента и да обясни ”какви ги говори неговият вицепремиер”.

Сега ние се делим на едни антиирански, проирански, проруски. Кога някой ще застане на българска позиция? Ние нямаме позиция, възмути се Костов.

Моля ви, поканете министър-председателя да дойде да внесе яснота, призова лидерът на ДСБ.

В крайна сметка ”за” предложението на Костов гласуваха 45 народни представители, 49 бяха против, а 39 се въздържаха. Така предложението беше отхвърлено. Независимите депутати също поискаха информация, защото те не знаят какво се случва на КСНС и призоваха да бъде намерена аформата, по която да бъдат уведомени.

Вчера Костов отново призова министър-председателят да дойде в Народното събрание. И левицата поиска в сряда изслушване на премиера, но по темата за позицията на България на заседанието на Съвета на ЕС, което ще се проведе днес и утре в Брюксел.

На последния парламентарен контрол от левицата се оплакаха, че премиерът не е идвал в пленарна зала от месеци и обявиха, че това е неуважение към институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
14
 
5
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Все мрънкате бе....и кой искате да дойде на власт? Който и да дойде пак ще сте недоволни...всичко е в гена...тъпия Бг ген...все да си недоволен и неоправдан, а да кесиш като мишка на дивана! РАЯ !
31
4
 
7
 
! Отговори
Аз ще обясня преди 11 години
Сделката е добра. Борисов обвинява Хисбула, ЦРУ финансира предизборната кампания на ГЕРБ. Израелците размазват Хизбула, избиват лидерите им и никой не им държи сметка.Сделката е добра
30
3
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Съдейки по аватара ти стигам до заключението, че само психичноболен може да покрепя Тиквата.
29
13
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Вече доста хора получават по 3000 лв заплата. Не само депутатите.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде да си дойдем на думата!Костов е политик и държавник, а Тиквата си е бил и си остава мутра, при това страхлива и дребнава!Вече 12 г. Костов е извън властта и е подлаган на какви ли не клевети. Ще издържи ли "Буда" 12 г. в опозиция?Голямата грешка на Костов и Мартин бе,че през 2009 г. подкрепиха Тиквата и ГЕРБ с надеждата , че Мутрата ще еволюира! Но Даривн е доказал, че еволюцията е много, ама многопродължителен процес....Та и мутрата си остана мутра, комплексирана, страхлива и дребнава!
27
21
 
4
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
БРАВО БОРИСОВ ! САМО ПУ**ИТЕ СЕ ОБЯСНЯВАТ...НАПРАВИЛ СИ КАКВОТО ТРЯБВА...А ГЛУПАВАТА РАЯ ВСЕ НЕ РАЗБИРА
26
2
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Ама какво значи, че не поискали да бъде изслушан Вожда за Хизбула? Въпрос, касаещ националната сигурност на България и нас като българи, и тези рапони не били поискали.... Те като не искат, ние искаме да бъде чут! И не само затова! Как не го е срам - човек, на когото една по една излизат кирливите ризи, досиета, криминални дела и той - ни лук ял, ни лук мирисал - разхожда се из Европа и пет пари не дава! Такъв срам за България досега е нямало!
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Биволът с яки рога продължава да изтърбушва Тиквата!
24
10
 
6
 
! Отговори
Луд преди 11 години
Българина си е страхливец по природа, та сега го е страх да каже на глас виновните за убийството на техен сънародник, за да не се обърнат мюсюлманите и срещу него ! Не вярвах, че има има толкова кафеви *** сред нас, братя, не вярвах !
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Костов, разбира се, отново е с най-адекватното поведение!
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз като Българин и бивш гласоподавател на ГЕРБ искам да знам истината за миналото на Бойко Борисов , искам да станат достояние за широката общественост всички материали по делото Буда , дали наистина нашия премиер , който благодарение и на моя глас е днес такъв е бил бандит и мутра който се е занимавал с наркотици с които тровят нашите деца ,искам да знам дали заради това си минало Борисов днес не е тотално зависим от чужди служби,които го подтикнаха да вкара България в една *** ционистка в
21
3
 
25
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Тиквата не е подчинен на народа.Народът /от тиквоиди/ е подчинен на Тиквата.
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това "ИПОН" винаги ми е звучало като "***". Което всъщност много подхожда на външният вид и интелекта на... мммм... всъщност не. "Тиква" му отива повече )))
19
1
 
20
 
! Отговори
123 преди 11 години
И да обяснява и да не обяснява, това бе най-голямата грешка на управляващите марионетки. Борисов мутрата го направи само защото евреите държат парите в СИБАНК. СИБАНК беше продадена и определен дял с увеличен капитал е в ръцете на ЕВРЕЙСКАТА БАНКА в БЕЛГИЯ . На всички им е ясно че става въпрос за интересите на Израел не на България. Мутрата за поред път за да спаси парите си, направи грешка!
18
1
 
25
 
! Отговори
:) преди 11 години
Как може да се гласуваш въздържал се по такъв въпрос ???? 39 тикви които не ги интересува този въпрос, а получават по 3000 лв заплата. Да фанеш една сопа и наред.....
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да напомним, че за известен период фирмата ИПОН има забрана за упражняване на дейност, заради бандитския си характер!
16
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте баби ***, как е настроението ? Злобеете ли мощно ?
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула"Жалко. Пропуснахме един стрхаотен шанс да чуем пожарникарска мисъл в действие. Както и да ни се напомни за дюнерджийниците на всеки ъгъл.
14
1
 
6
 
! Отговори
Бай Кочо преди 11 години
Ама не щем да го слушам.
13
16
 
4
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Комунистите от БСП толкова се обидиха, че обвиниха техният политически партньор Хизбула за атентата, че вече е по-правилно да ги наричаме ИСЛЯМКОМУНИСТИ. И без това са като дупе и *** с ДПС