Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула

НС отхвърли предложението на Костов премиерът да бъде изслушан
Обновена: 7 фев 2013 09:42 | 7 фев 2013 09:42,
117
Депутатите не поискаха Борисов да обясни за Хизбула
Премиерът Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Втори ден поред в пленарната зала продължава да се обсъжда състоялият се във вторник Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и даде обяснение за позицията на правителството за извършителите на атентата в Бургас. Във вторник вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов обяви, че има данни двама от извършителите да са свързани с военното крило на радикалната ливанска групировка Хизбула.

По думите на Костов разнобоят на институциите по темата става очевиден. Той даде пример с излязлата информация, че президентът Росен Плевнелиев не е бил съгласен групировката да бъде посочена като извършител на атентата на летище Сарафово. Съпредседателят на Синята коалиция припомни и думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред БНР, в което той обясни, че терминът ”обосновано предположение” не е изпълзвано в правен смисъл и че разследването все още тече.

Днес разнобоят става съвсем очевиден. Президентът на страната казва, че се разграничава от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов. Главният прокурор също се разграничава, заяви Костов.

По думите на съпредседателя на Синята коалиция Борисов трябва да дойде в парламента и да обясни ”какви ги говори неговият вицепремиер”.

Сега ние се делим на едни антиирански, проирански, проруски. Кога някой ще застане на българска позиция? Ние нямаме позиция, възмути се Костов.

Моля ви, поканете министър-председателя да дойде да внесе яснота, призова лидерът на ДСБ.

В крайна сметка ”за” предложението на Костов гласуваха 45 народни представители, 49 бяха против, а 39 се въздържаха. Така предложението беше отхвърлено. Независимите депутати също поискаха информация, защото те не знаят какво се случва на КСНС и призоваха да бъде намерена аформата, по която да бъдат уведомени.

Вчера Костов отново призова министър-председателят да дойде в Народното събрание. И левицата поиска в сряда изслушване на премиера, но по темата за позицията на България на заседанието на Съвета на ЕС, което ще се проведе днес и утре в Брюксел.

На последния парламентарен контрол от левицата се оплакаха, че премиерът не е идвал в пленарна зала от месеци и обявиха, че това е неуважение към институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора за да спасим България от война срещу Хизбула.Трябва да гласуваме за всяка друга партия но не и за герб.Ако герб спечели втори мандат ни чака трета световна война и господ няма да може да ни помогне.Така че всяка друга партия е достойна да спечели изборите но не и герб те са най недостойни
51
0
 
14
 
! Отговори
тоталната глупост преди 11 години
Както е тръгнало, войната между Израел и Иран ще се състои на българска територия. Поради тоталната глупост на режима на пожарникаря!
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички българоубиеци от герб ги е страх ще ако излезнат народа ще ги разкъса.Бойко тиквата се е напикал от страх.Един съвет към днес.Моели няколо месеца без този *** на снимката.Ще като му видя грозната му мутра ми се повръща
49
1
 
13
 
! Отговори
Лумпен преди 11 години
Задачка - закачка ! Как да познаем платените гейбери : 1 - Всеки който е против ГРОБ бива набеждаван за комунист . 2 - Ключови думи в коментарите им : ДрОгари , Спинишев , червенотиквеничета , *** , комунази , Путев , мандраджий , *** , *** , кремълското джудже и т.н. 3 - Виновен е всеки друг , но никога ГРОБ. Хванати платени гейбери : СТРАНДЖАТА , Василев , optimist.
48
3
 
3
 
! Отговори
кекуле преди 11 години
До Chikatiloтакъв е българскиятнарод, сприхав, многознаещ, примитивен, погледни си писаниците само, достоен представител. нали нямаш особено мнение за себе си? човек като няма теза обижда и псува. идваш тук да се разтоварваш ли?
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧОВЕКА НА ХИСБУЛА В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ , ПУБЛИКУВАХА ГО В САЙТА СИ
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iskate GERB...dobre..poluchavate "Buda",mizeria, luji, izmami, monopolisti-kruvopiici, umirasht narod, bolen i otchaian. Izberete gi otnovo!!!!!!!
45
9
 
2
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
до тиквата 54Че ГЕРБ са има нема от 3 години на власт, а поганци като тебе са си емигрирали винаги , щото ви бива само да бършете ПОДА и да миете ПОСУДА
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EDNO E HUBAVO DNES, O6TE 146 DNI DO KRAQ NA TOVA PRAVITELSTVO PULNO S "BUDISTI".
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ не поиска, а не депутатите
42
1
 
11
 
! Отговори
ББуда преди 11 години
Абе, къде е ББатко бе?
41
2
 
13
 
! Отговори
Гарантирано преди 11 години
Годишно се раждат 62 000, умират 100 000, емигрират 35 000. Гарантирано от "герб"!
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"И Костов, разбира се, отново е с най-адекватното поведение!"Стига с тая некрофилия!
39
5
 
4
 
! Отговори
@ 32 преди 11 години
Костов е с най-адкватното поведение защото е добър политик , изпечен и знае колко е часа , просто е *** и когато му попадне власт в ръцете съсипва държавата ...ако сте забравили дайте му пак власт.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може БиБитко да се занимава с обяснения пред парламента, след като мисли как да обясни наличието на нови документи в папката, в която според гейберастията имало само два документа за мутренското му минало.
37
7
 
4
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
ДО 46 ,просто българския народ е умен '' ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ и какво умно е направил Българският народ...5 века му го слагаха турците, а сега всички останали ! :) Дам много е умен, все го ''яде'' щото е много умен...мишоци само да църкат знаят !
36
4
 
9
 
! Отговори
Доган и Тиквата преди 11 години
Доган и Тиквата са двамата агента, дето не стъпват в НС щото ги е страх и се крият като плъхове.
35
5
 
6
 
! Отговори
. преди 11 години
Росен започва да ми харесва все повече и повече , а ми беше доста антипатичен.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 37 еврейно,тук никой не е страхлив ,просто българския народ е умен и може да вдене за какво иде реч и затова не ще да твърди ,че Хизбула са били ,защото му е напълно ясно кои са истинските виновници за убийството на един българин и за атентата в Бургас ,виновни са специалните служби на сащ и Израел ,които са готови на всичко ,дори и да пуснат кръвчица на някои от своите ,само и само да си реализират пъклените планове ,това е !
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Националната сигурност е последното, което интересува дон Тиквун Будистки!За него е важно да задоволява нарцисизма си, банката на Цветелина да е бъкана с пари, Котараците му да са оядени и с гладък косъм и каракачанките му да хапят злобно измършавелият народ!